CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Kerana Silap Dengar Soalan, Remaja Ini Potong Tangan Guna Sabit

22-1-2016 10:43 AM| Diterbitkan: CARI-IIN| Dilihat: 5019| Komen: 16

Description: Sungguhpun begitu, remaja tersebut tidak menyesali perbuatannya itu
Oleh Izzah Abbasy

Remaja lelaki berusia 15 tahun memotong tangan selepas mendengar syarahan di sebuah masjid di wilayah Punjab menyuruh sesiapa yang tidak sayangkan Nabi Muhammad (SAW) supaya mengangkat tangan.

Remaja terbabit mengangkat tangan kerana tersilap faham soalan diajukan menyebabkannya dituduh kufur dan digesa bertaubat.

Kerana takut, remaja itu pulang dan memotong tangannya sendiri menggunakan sabit.

Gambar hiasan


“Imam itu berkata, sesiapa yang tidak percayakan ajaran Rasulullah supaya mengangkat tangan. Saya tersilap mendengar soalan itu sebenarnya.

“Apabila dituduh kufur, saya pulang ke rumah, memotong tangan sendiri dan membawanya kepada imam itu di atas dulang.

“Namun saya tidak menyesal perbuatan itu kerana ia demi mempertahan Islam. Tidak sepatutnya saya rasa sakit atau sedih memotong tangan yang diangkat untuk menentang Rasulullah,” katanya kepada BBC.

Imam terbabit ditahan polis Pakistan atas tuduhan menghasut kebencian yang secara tidak langsung turut membahayakan nyawa mangsa yang dituduh kufur.

Kekufuran isu amat sensitif di Pakistan dengan orang ramai sering membunuh sesiapa dianggap menghina Islam.

Sungguhpun begitu, remaja tersebut tidak menyesali perbuatannya itu. - CARI Infonet

9

Bagus
6

Marah
6

Terkejut
2

Sedih
16

Lawak
12

Bosan

Friends Rank (51 people)

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote ultra78 22-1-2016 08:28 AM
Tunggulah si acong tu spam thread ni

Quote OmJualGas 22-1-2016 08:30 AM
adehhhhh....
Quote Munah_Sparta 22-1-2016 08:30 AM
eii..seram nye bace..dah potong..pastu siap bawak atas dulang..tapi sian adik ni..ta pasal cacat seumur hidup..
Quote putehkundor 22-1-2016 08:32 AM
Gitu ceritanya...

Haritu bukan kah katanya beliau kerat tangan sbb tinggal solat?
Quote Munah_Sparta 22-1-2016 08:33 AM
harap ummah ta overreact eaa..since adik ni pun redha jah ilang tangan..
Quote pooh~key 22-1-2016 08:35 AM
Ummah pakistan bangang.
Quote pooh~key 22-1-2016 08:36 AM
Elok kau potong kedua-dua tangan kau dekkk... Baharulah double the syumul sebegitu.
Quote pooh~key 22-1-2016 08:38 AM
Potong kote sekali... Alah tak apa kan... Kat syurga nanti boleh minta 72 jenis kontol yang diingini bersesuaian dengan body type bidadari yang kau nak tala masa tu.
Quote bluehedgehog 22-1-2016 08:40 AM
ni bodo namanya
Quote pooh~key 22-1-2016 08:41 AM
Redha2 jugak. Jangan kau susahkan mak bapak kau pulak nak kena sara hidup kau lepas ni sudah.
Quote blackwidowbae 22-1-2016 11:43 AM
Bodoh ke bangang
Quote kemaruk 22-1-2016 12:26 PM
alamak, kenapa la saudara seagama aku bodo sangat camni.. xpe la, aku pegi tengok 3gp bertudung jap

- lobai
Quote lavajoget 22-1-2016 12:28 PM
kemaruk replied at 22-1-2016 12:26 PM
alamak, kenapa la saudara seagama aku bodo sangat camni.. xpe la, aku pegi tengok 3gp bertudung jap
...

ramai je orang bodoh dia sama level cam lu...

bodoh keturunan.




Quote JENABREJAM89 22-1-2016 12:32 PM
pooh~key replied at 22-1-2016 08:41 AM
Redha2 jugak. Jangan kau susahkan mak bapak kau pulak nak kena sara hidup kau lepas ni sudah.

betul tu . xmemasal mak apak kena tanggung makan berak dia sebab dah oku .

Quote kemaruk 22-1-2016 12:41 PM
kalau imam dah kata korang kufur, maka kufur la korangggg

korang lagi pandai dari tok imam ke?

jangan lawan

jangan guna akal
Quote Aliaskotonggo 22-1-2016 01:01 PM
ari tu dah ada benang ni...
Mmg tu lah kerja sesetengah tok Imams...mengkufur, mengkafir, menyesat, membidaah je kerjanya

Lihat semua komen(16)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

14-6-2024 05:27 PM GMT+8 , Processed in 0.071669 second(s), 45 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top