CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Tinggal di Lapangan Terbang, Ada Internet Elektrik dan Air Free

24-11-2015 12:03 PM| Diterbitkan: CARI-SFG| Dilihat: 6326| Komen: 30

Description: Mereka juga membawa keluar adik Eileen yang berusia 20, yang menderita menyakit sawan...


Oleh Fyruz Hanna

Singapura: Selama 7 bulan pasangan ini menetap di Lapangan Terbang Changi. Bagi pengunjung ia merupakan satu transit namun bagi mereka ia adalah rumah.

Eileen Ho dan teman lelaki Daniel Soo, 24, membawa bagasi dan barang milik mereka merayau-rayau di kawasan lapangan tersebut.

Dan apabila malam tiba, mereka akan membuka tilam nipis di satu sudut di Terminal 3, berhampiran Kafe Xin Wang Hong Kong.

Ketika ditemubual, pasangan terbabit mengakui telah bergaduh dengan ibu bapa sebelum memilih untuk berpindah keluar.

Mereka juga membawa keluar adik Eileen yang berusia 20, yang menderita menyakit sawan.

"Kami tiada tempat mahu pergi, sebab itu kami memilih disini," tambah Eileen.

"Disini kamu dapat internet, elektrik, air secara percuma,"tambah Eileen. -CARI Infonet.

sumber:news.asiaone.com
9

Bagus
15

Marah
12

Terkejut
6

Sedih
12

Lawak
10

Bosan

Friends Rank (64 people)

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote prettyuglybabe 24-11-2015 11:49 AM
teringat pulak cerita the terminal
Quote antidote 24-11-2015 11:51 AM
sian nya.. 7bln?
Quote kenarikelabu 24-11-2015 12:01 PM
prettyuglybabe replied at 24-11-2015 11:49 AM
teringat pulak cerita the terminal

The Terminal tu sbb terpaksa. Yg ni, sbb sengaja.
Quote pearlspth 24-11-2015 12:02 PM
macaman dengan makan? kt airport kan makanan mahal, lepas tu tak kerja ke
Quote kelanci 24-11-2015 01:05 PM
takde pulak kena halau..
Quote pooh~key 24-11-2015 01:18 PM
Ummah boyan ke? Sarcasm
Quote Tok_Batin 24-11-2015 01:32 PM
Kesian

Dah 24 tahun?

Susah kah cari kerja dan sewa rumah di Singapore?
Quote nurul_akmar 24-11-2015 01:35 PM
Nk tgu connecting fli8 yg berjam2 kt epot pon aku dh resah, apetah lg nk duduk 7 bln
Quote InVendeTTa 24-11-2015 01:38 PM
Kat singapore gelandangan tido kat airport terbaek dunia..kelas sgt..malaysia ni grlandangan duk bawah jambatan n tepi2 jalan yg kotor
Quote JohnPuteh 24-11-2015 01:41 PM
[quote]Tok_Batin: KesianDah 24 tahun?Susah kah cari kerja dan sewa rumah di Singapore?[/quote

Kerja bersepah tuan mmg masalah anak tempatan dkt singapura ni mmg mls nk bekerja same also dkt malaysia ni..sbb tu pekerja asing ramai keje dkt sini..bab rumah pun agak susah dan sewa agak mahal..base dari pengalaman keje dkt singapura rate bagi sewa sebuat bilik je cecah 500 ke 1000 singapore dollar..
Quote melinda_kerr 24-11-2015 01:44 PM
pearlspth replied at 24-11-2015 12:02 PM
macaman dengan makan? kt airport kan makanan mahal, lepas tu tak kerja ke

mungkin dia ade kerja dalam airport tu kot.cerita ni tk jelas..tergantung how they survive
Quote Artemesiaa 24-11-2015 01:49 PM
Di merata airport diseluruh dunia ada je kes sebegini jadikan airport macam rumah sendiri.  Kat Beijing pekerja cleaner elok je tiap2 malam tidur kat airport jimat duit sewa rumah kekdahnya.  Bangun pagi2 basuh muka gosok gigi dah boleh terus mulakan kerja ikut arahan penyelia.
Quote azharariff 24-11-2015 01:55 PM
Changi airport tu complete kemudahan dan keselesaannya, tu yg selesa sampai berbulan bulan, air, letrik free, aircond lagi tuu
Quote ira_229 24-11-2015 01:55 PM
InVendeTTa replied at 24-11-2015 01:38 PM
Kat singapore gelandangan tido kat airport terbaek dunia..kelas sgt..malaysia ni grlandangan duk baw ...

tempat budak2 sekolah belajar bila tiba musim peperiksaan..
Quote CrowneGlory 24-11-2015 01:57 PM
Gomen x de flat kah mau kasi kat dorg ni....
Quote ira_229 24-11-2015 01:59 PM
CrowneGlory replied at 24-11-2015 01:57 PM
Gomen x de flat kah mau kasi kat dorg ni....

belum kawin tak boleh sewa atau beli flat dari govt...
Quote clarizsa 24-11-2015 04:04 PM
cina spore??

laaaa nape x dtg msia... mesti ditatang manja oleh cina2 malaysia nih...

asalkan cina...
Quote Abangspek 24-11-2015 04:07 PM
macaman dengan aktiviti batin mereka? Buat kat toilet ka? Ke bawah tangga?
Quote cik_tonggek 24-11-2015 04:10 PM
ada jugak kes mcmni viral dulu kat klia
pakcik paki ke apa tah
dtg msia ingat nak cari keja
beli return air ticket
skali kena tipu
nak dok hotel pun duit dah abis
jadi melepak je lah sampai sebulan ke mcmtu lah kat epot haaa
nak makan pun harap belas ihsan bdk2 keja epot
tapi pakcik tu org kata mcm baik je

Lihat semua komen(30)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

22-2-2024 07:46 AM GMT+8 , Processed in 0.055520 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top