CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

IKEA Cheras Diserbu Lautan Manusia, Seawal Jam 6 Pagi!

19-11-2015 05:11 PM| Diterbitkan: CARI-MAMS| Dilihat: 28554| Komen: 258

Description: Lautan Manusia 'Landa' IKEA Cheras Hari Ini, Beratur Seawal 6 Pagi http://www.siakapkeli.my/2015/11/lautan-manusia-landa-ikea-cheras-hari.html 19 November 2015 Luar biasa, cawangan kedua IK ...
Oleh Adib Za

Luar biasa, cawangan kedua IKEA di Malaysia yang bertempat di Cheras, diserbu lautan manusia sekitar 3,000 orang.

Malah, dilaporkan mereka telah menanti di pintu masuk sejak dari jam 6 pagi!

Ia merupakan hari pembukaan IKEA Cheras yang berkeluasan 42,000 meter persegi, sekaligus merupakan cawangan IKEA terbesar di Malaysia.

Gudang beli belah yang berasal dari Sweden ini dikatakan mampu menampung 56 ruang pameran dan menawarkan lebih 8,500 produk untuk kediaman Malaysia. 

Untuk hari ini sahaja, dijangka sehingga 30,000 pengunjung bakal menyerbu IKEA Cheras ini. - CARI Infonet


Baca selanjutnya: Siakapkeli 




















(sumber foto: Siakapkeli)
8

Bagus
8

Marah
2

Terkejut
11

Sedih
18

Lawak
13

Bosan

Friends Rank (60 people)

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote WawaRaRa 19-11-2015 04:46 PM
giler ramai... x kosse... da cool down nnti baru aku gi...
Quote krustykrab 19-11-2015 04:48 PM
gila aper ke diorg ni, ponteng keje hari ni semata2 nak pi ikea
Quote Lorra2411 19-11-2015 04:48 PM
asal macam batak sangat diorg ni?
Quote mamapea 19-11-2015 04:57 PM
diorg ni semua x keja ke...gigih benar tunggu pagi2 buta..
Quote JohnPuteh 19-11-2015 04:59 PM
nak pergi time2 mcm ni mmg xlah..baik tido lagi best
Quote ice_sky92 19-11-2015 05:00 PM
So pprt...............
Quote Cyempaka 19-11-2015 05:01 PM
gigihnya. ada jual sofa sebijik seposen ke? xkan gigih beratur nak ambik belon percuma kot
Quote pinksarah 19-11-2015 05:01 PM
Tu la..

X keje ke..

Dan yg tunggu seawal jam 6 am tu muslim ke?

Klu muslim dah solat subuh ke ponteng jugak takut org cantas line?

Sebagaimana memonteng keje?

Apa tujuan ponteng keje(andai benar)dan berebut masuk ikea?

Apa yg special selain terbesar di malaysia?
Quote prettyuglybabe 19-11-2015 05:08 PM
membelinya tidak.. alih-alih pensil dgn tape je habis
Quote jazaa100 19-11-2015 05:11 PM
pinksarah replied at 19-11-2015 05:01 PM
Tu la..

X keje ke..

Dorang hbiskn cuti tahun.....

Nasib baik ikea bukak hari ni.....cuti bkn blh c/f ke thn dpan
Quote blinkazwa 19-11-2015 05:13 PM
IKEA memang buka harini je ke? ke sampai bila2?
Quote sukacactus 19-11-2015 05:18 PM
prettyuglybabe replied at 19-11-2015 05:08 PM
membelinya tidak.. alih-alih pensil dgn tape je habis

Hahaha...ni keje ank aku
Bl balik je cek poket, penuh ha
Quote sukacactus 19-11-2015 05:21 PM
Edited by sukacactus at 19-11-2015 05:22 PM

Org kedah xnak hencap ke ummah kl pprt
Aritu bkn main ngata org yg berduyun kat aman central
Konsepnya skrg bkn ummah mana
Tp bila tempat br buka mng berduyun la ummah yg mmg suka bersesak ni xkira la kat negeri mana pun
*aku bkn org kedah/kl
Quote CrowneGlory 19-11-2015 05:23 PM
Seriously ... Apala yg best sgt ikea tu dh la barang low quality made in china...hbs2 penuh beli berus jamban sambil ddk2 atas setiap sofa dgn tilam yg ada.... Jgn pulak ada yg bawak sayur nak siang dah ala2 dekat pasar pudu tu...
Quote perang_candu 19-11-2015 05:23 PM
sanggup bayar tol mahal mahal nak pegi ikea..
Quote tentera_laut 19-11-2015 05:25 PM
sebab barangan yg nak dibeli mmg murah.. and sgt berbaloi..
Quote cmf_premierleag 19-11-2015 05:25 PM
Mggu dpn mostly hari gaji ummah2 bekerja
Maka bertambah2 sesak le ikea nih
Quote nour2001 19-11-2015 05:32 PM
Wadehek....sanggup beratur dari awal pagi? Bukan ikea tu bukak hari2? Ai peliklah apa best ikea ni..rumah dgn ikea tak jauh Dlm 4 mins drive dgn parking yg Luas pun malas ai nak pi..pi sekali tu jah dgn manusia ramai mcm ulat taik boleh migrain tgk kan..tak koser nak pi
Quote ALDRIN 19-11-2015 05:38 PM
waaaah....apsal kat ikea tu Swedish Ball jual sebijik seposen dapat percuma Daim Almond tu ker??? semestinya ramai jer melantak kt cafe tu bertingkat2 dulang kt atas trolley. Umah PAP dari seberang sure ramai, halal katanya...

Lihat semua komen(258)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

23-7-2024 12:27 PM GMT+8 , Processed in 0.071230 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top