CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Jin Wei Raih Emas Badminton Remaja Dunia!

17-11-2015 12:22 PM| Diterbitkan: CARI-LTS| Dilihat: 3715| Komen: 6

Description: Goh Jin Wei menewaskan rakan senegara, Lee Ying Ying 21-15, 21-16 dalam aksi perseorangan wanita kejohanan Badminton Remaja Dunia di Lima, Peru semalam.


sumber foto : www.mstar.com.my



Goh Jin Wei menewaskan rakan senegara, Lee Ying Ying 21-15, 21-16 dalam aksi perseorangan wanita kejohanan Badminton Remaja Dunia di Lima, Peru semalam.


Ia adalah kali pertama Malaysia memenangi gelaran juara perseorangan wanita pada kejohanan remaja dunia itu.


"Dia mempamerkan corak serangan dan beraksi dengan baik sejak awal permainan. Kami amat berbangga dengannya. Dia adalah pemain yang mempunyai masa depan cerah,"  kata jurulatih kebangsaan, Rony Agustinus.


Kemenangan pemain berusia 15 tahun itu sekali gus menamatkan penantian Malaysia selama empat tahun untuk menjuarai kejohanan tersebut.




Perdana menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak turut mengucapkan tahniah atas kejayaan Jin Wen dan Ying Ying menerusi laman twitter rasminya.



sumber berita : http://www.mstar.com.my/

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote haruslah 17-11-2015 12:37 PM
player china x join rounament ni kan?
Quote axl_bach 17-11-2015 01:10 PM
haruslah replied at 17-11-2015 12:37 PM
player china x join rounament ni kan?

X join ker??  tp x pelik pun level junior kita menyerlah.....
Quote PEPPERMAN 17-11-2015 01:19 PM
Tahniah.
semoga kekal cemerlang menjadi pemain badminton yang sukar dikalahkan sehingga mencapai umur 60an.
Quote chinta89 17-11-2015 02:07 PM
tahniah!
Quote haruslah 17-11-2015 03:02 PM
axl_bach replied at 17-11-2015 01:10 PM
X join ker??  tp x pelik pun level junior kita menyerlah.....

aku agak jer...

sbb tgk semi ngn final nye list xde pon player china

pelik jer

Quote perang_candu 17-11-2015 03:11 PM
aku tengok GOH ni masa sukan sea aritu pon dah nampak berbeza dengan perseorangan wanita kita yg terdahulu..  macam athlit china je.

aku optimis dgn masa depan dia..

Lihat semua komen(6)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

4-3-2024 10:41 AM GMT+8 , Processed in 0.050805 second(s), 35 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top