CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Perak Buat Chong Wei, Tetap Jadi Kebanggaan Rakyat Malaysia!

20-8-2016 12:05 PM| Diterbitkan: CARI-LTS| Dilihat: 19825| Komen: 294

Description: Badi Lin Dan sudah dipecahkan, kini yang menjadi penghalang Datuk Lee Chong Wei untuk memenangi pingat emas Sukan Olimpik hanya Chen Long yang juga pencabar dari China.
Oleh : TS LOO


Kemaskini 2200 ( 20 Ogos 2016)
Chong Wei Kalah Straight Set 18-21, 18-21


sumber foto :  http://images.newsworldindia.in/

sumber foto: Themalaymailonline.com


Untuk set kedua ini , Chong Wei yang ketinggalan satu set kelihatan dicabar hebat oleh Chen Long yang sememangnya handal dari segi pertahanan. 
Walau pun Chong Wei bermain dengan penuh ketenangan tetapi rezeki tidak memihak pada Chong Wei, sekaligus kalah dengan mata 18-21. Apa pun, tahniah buat Chong Wei selaku jaguh dan hero badminton negara!



Kemaskini 2115 ( 20 Ogos 2016)
Chen Long menang set pertama  

sumber foto : http://images.newsworldindia.in/

Set pertama menyaksikan perlawanan yang cukup sengit antara kedua-dua pemain, masing-masing mencari peluang untuk memenangi set ini, akhirnya Datuk Lee chong Wei ditundukkan oleh Chen Long dengan mata 18-21 mengambil masa 33 minit.


Kemaskini 1300 ( 20 Ogos 2016) 
Ini Kalilah, Pingat Emas Pertama Perlu Dimenangi

sumber foto: www.nbcolympics.com

Badi Lin Dan sudah dipecahkan, kini yang menjadi penghalang Datuk Lee Chong Wei untuk memenangi pingat emas Sukan Olimpik hanya Chen Long yang merupakan pemain nombor dua dunia. 

Chong Wei pernah ke final acara badminton perseorangan lelaki sebanyak dua kali sebelum ini, kedua-duanya dikecewakan oleh Lin Dan, di Beijing pada 2008 dan di London empat tahun kemudian. 

Terdahulu, Chen Long telah menumpaskan Viktor Axelsen dari Denmark 21-14, 21-15 dalam satu lagi separuh akhir.

Perlawanan akhir akan berlangsung kira-kira jam 8.15 malam ini dan Chong Wei ‘wajib’ menang kerana ini adalah Sukan Olimpik terakhir untuk pemain berusia 34 tahun itu.

Semoga Chong Wei buat yang terbaik bagi memastikan lagu kebangsaan 'Negaraku' dapat berkumandang di gelanggang utama acara badminton Olimpik Rio De Janerio iaitu Rio Centro-Pavilion 4. - CARI 
11

Bagus
15

Marah
18

Terkejut
12

Sedih
7

Lawak
18

Bosan

Friends Rank (81 people)

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote dizzzek 20-8-2016 12:07 PM
yang penting kak mah jangan ucap apa-apa kepada ah wei
Quote pyropura 20-8-2016 12:12 PM
dizzzek replied at 20-8-2016 12:07 PM
yang penting kak mah jangan ucap apa-apa kepada ah wei

... @zekMR berdoa agar LCW kalah, sebab tak mau Cina DAPig kuminis memang emas buat negara  
Quote oppol 20-8-2016 12:33 PM
Harap dlcw kalah agar zekmr tak ambil kesempatan dapat cuti..
Quote eltoro 20-8-2016 01:43 PM
pyropura replied at 20-8-2016 12:12 PM
... @zekMR berdoa agar LCW kalah, sebab tak mau Cina DAPig kuminis memang emas buat negara

Reply MN sendiri
Quote highcastle 20-8-2016 02:09 PM
Badi Lin Dan sudah, skg tinggal badi emas olimpik pulak.............
Quote dizzzek 20-8-2016 02:15 PM
Quote Darien_Fawkes 20-8-2016 03:20 PM
eltoro replied at 20-8-2016 01:43 PM
Reply MN sendiri

wtf? dia tu MN dizeck?
kalau benar mesti 120% psyco
sebab 2 2 hampir mempunyai pendirian yg berbeza hampir dari semua espek.
dan tumpang tanya juga nick asal dizeck macam mana diarwahkan?
Quote DeeHanania 20-8-2016 03:27 PM
All the best 2 you,DLCW...
Quote mirage_46 20-8-2016 03:29 PM
Dont let china win
Quote zackje 20-8-2016 03:48 PM

alahai sedapnye latok menyonyot kopek kakmah punya tewwwww, bijan tak marah ke
Quote MissMamamia75 20-8-2016 04:13 PM
All the best King of Badminton..Lee Chong Wei...#GoforGold ##HistoryintheMaking
Quote stinggerattack 20-8-2016 04:18 PM
He has no reason to lose but more to win......

Quote sepiITUindah 20-8-2016 04:43 PM
sian latok...penat lawan lin dan tak hilang lagi
Quote dodolgemok 20-8-2016 04:45 PM
Darien_Fawkes replied at 20-8-2016 03:20 PM
wtf? dia tu MN dizeck?
kalau benar mesti 120% psyco
sebab 2 2 hampir mempunyai pendirian yg berb ...

Kau kena perati @dizzzek dan @dizzzzek adalah org yg sama tpi berbeza dgan dizeck/dijek/ @zekMR . Yg membezakan mereka adalah bilangan 'Z' pada nama mereka.   
Quote dodolgemok 20-8-2016 04:46 PM
Sape nak betting kalau dlcw kalah, kena lari bogel keliling klcc smbil jerit pikachu 5kali?
Quote dizzzek 20-8-2016 04:50 PM
dodolgemok replied at 20-8-2016 04:45 PM
Kau kena perati @dizzzek dan @dizzzzek adalah org yg sama tpi berbeza dgan dizeck/dijek/ @zekMR .  ...

kamus dewan:
dizzzek dizzzzek tak makan dedak
d'zeck dizeck dzek dizek dizzek zekMR makan dedak
Quote dodolgemok 20-8-2016 05:03 PM
dizzzek replied at 20-8-2016 04:50 PM
kamus dewan:
dizzzek dizzzzek tak makan dedak
d'zeck dizeck dzek dizek dizzek zekMR makan dedak
...

Kau peratikan @zackje acah2 nak jadi macam dijek (atau mmg MN dia) sama perangai je tu
Quote dizzzek 20-8-2016 05:11 PM
dodolgemok replied at 20-8-2016 05:03 PM
Kau peratikan @zackje acah2 nak jadi macam dijek (atau mmg MN dia) sama perangai je tu

@zackje ni masih taugeh
belum sampai level boleh masuk biro IT umno seperti abam @zekMR
Quote dodolgemok 20-8-2016 05:14 PM
dizzzek replied at 20-8-2016 05:11 PM
@zackje ni masih taugeh
belum sampai level boleh masuk biro IT umno seperti abam @zekMR

Oo kira budak mentah baru tumbuh bulu pubik lah ni kan? Kena gi berguru dgan mahaguru dedak dulu lah baru hebat meracau dlm porem

Lihat semua komen(294)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

1-3-2024 06:22 AM GMT+8 , Processed in 0.062550 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top