CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Bandaraya Shah Alam Dilanda Banjir Kilat

16-11-2015 05:58 PM| Diterbitkan: CARI-MAMS| Dilihat: 14471| Komen: 63

Description: Berikutan hujan lebat sejak tengahari tadi, beberapa kawasan di bandaraya Shah Alam telah dinaiki air. Ini menyebabkan ratusan kenderaan tersangkut.
Oleh Adib Za

Berikutan hujan lebat sejak tengahari tadi, beberapa kawasan di bandaraya Shah Alam telah dinaiki air. Ini menyebabkan ratusan kenderaan tersangkut.


Malah, melalui laman Twitter PLUS, turut menggalakkan orang ramai menggunakan laluan alternatif kerana kawasan tol Shah Alam mengalami banjir kilat.

Memetik laporan Berita Harian, kawasan seperti Seksyen 13, Seksyen 9, Seksyen U8 dan Batu Tiga dinaiki air dan menyebabkan laluan berkenaan tidak dapat dilalui kenderaan ringan. 

Begitu juga dengan kawasan Seksyen U8 yang dinaiki sungai Damansara menyebabkan jalan di situ tidak dapat dilalui. 

Bukan itu sahaja, perkhidmatan komuter di stesen Batu Tiga turut terjejas kerana kawasan itu ditenggelami air.

Buat semua penduduk Shah Alam, rancang perjalanan anda dan lalui jalan alternatif. - CARI Infonet


Baca selanjutnya: Berita Harian












(Sumber foto: Berita Harian)

25

Bagus
33

Marah
16

Terkejut
29

Sedih
29

Lawak
15

Bosan

Friends Rank (147 people)

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote axl_bach 16-11-2015 05:06 PM
anasir jarum halus JawaDT nak samakan bandar koboi dia dgn bander urben mulayu Sheh 3elemmmmmm laa tu.....lol

xnak kalah tu, Sheh 3elemmmmm banjir dia pun nak banjir...baru leh sembang lebat setaraf dgn bander urbennnnnnnnnn.....lol
Quote pisang69 16-11-2015 05:12 PM
axl_bach replied at 16-11-2015 05:06 PM
anasir jarum halus JawaDT nak samakan bandar koboi dia dgn bander urben mulayu Sheh 3elemmmmmm laa t ...

aik..shah alam darul urban nak tiru jdtjawakontol kah ni? sama2 nak banjir...aduss

ni mesti air hujan dan air banjir ni tak pernah pi obersea ni....
Quote axl_bach 16-11-2015 05:13 PM
pisang69 replied at 16-11-2015 05:12 PM
aik..shah alam darul urban nak tiru jdtjawakontol kah ni? sama2 nak banjir...aduss

ni me ...

hahahaha, tp nmpk trok btol banjir kilat kat tgh2 JB tu der.....aku saja masuk forum SCF tred JB mmg dalam btol air naik.....byk sgt construction sampai air xder saliran keluar kot

Quote batmana 16-11-2015 05:17 PM
tu lar psl
construction keliling bandar, tapi parit cm hauk.

hujan sket, terus bnjir.
Quote pisang69 16-11-2015 05:21 PM
jln wong ah fook kalo hujan lebat mmg slu naik air...projek sungai segget tu ntah bila nak siap....

sistem perparitan mmg hauk le...


mujur wa dah x keje kt komtar lg...
Quote axl_bach 16-11-2015 05:22 PM
batmana replied at 16-11-2015 05:17 PM
tu lar psl
construction keliling bandar, tapi parit cm hauk.

adakah tred nih satu EDISI CASH kepada tred yg satu lagi nun??? hahahahahhaha

how ironi tred tu dok kutuk JB banjir alih2 bander Urben Sheh 3elemmmmm plak dilanda banjir........

Quote hanakikan 16-11-2015 05:51 PM
Selayaknya kena banjir kat jln wong ah fuck tu. Dah lah jem nak mampus hari2. Time banjir ni lagi haru
Quote famri7 16-11-2015 05:53 PM
Selayaknyalah sis..elohim maha adil kan sis

@Modngengade  Ujung2 sis rasa tempias banjiri dulu kan sis..I just love how elohim works.

Quote dino 16-11-2015 05:55 PM
mujur la smpt blk hehe..... nmpk gaya hari2 ade camni la musim hujan
Quote noraidil_06 16-11-2015 05:57 PM
X pe, johor kaya-raya, setakat banjir mcm ni, x de hal.
Quote AbukRokok 16-11-2015 06:04 PM
apa kata peynok?
Quote babydoll 16-11-2015 06:05 PM
Ya Allah! teruknye banjir.. harap semua dlm keadaan selamat..
Quote hanakikan 16-11-2015 06:05 PM
Hikmah ada banjir kat jb. Jb bukan xde air ke. Kena catu since sept hari tu?
Quote AbukRokok 16-11-2015 06:05 PM
dino replied at 16-11-2015 05:55 PM
mujur la smpt blk hehe..... nmpk gaya hari2 ade camni la musim hujan

xsabar nak tunggu musim jerebu kembali

Quote GhostWalking 16-11-2015 06:13 PM
Yuhuuu  kat office lagi dengar kata shah alam dah banjiaq naaaa
Quote cmf_premierleag 16-11-2015 06:13 PM
famri7 replied at 16-11-2015 05:53 PM
Selayaknyalah sis..elohim maha adil kan sis

@Modngengade  Ujung2 sis rasa tempias banjiri dulu  ...

Sis, tahun lepas sis kene cash kan?
Quote dino 16-11-2015 06:22 PM
cmf_premierleag replied at 16-11-2015 06:13 PM
Sis, tahun lepas sis kene cash kan?

dgr cite last year dah terapung2 dah.....
Quote peYno 16-11-2015 06:22 PM
axl_bach replied at 16-11-2015 05:06 PM
anasir jarum halus JawaDT nak samakan bandar koboi dia dgn bander urben mulayu Sheh 3elemmmmmm laa t ...

jawa johor tak nak kalah


pastu still dok catu air bagi alasan hujan tak turun kawasan empangan
Quote famri7 16-11-2015 06:32 PM
cmf_premierleag replied at 16-11-2015 10:13 AM
Sis, tahun lepas sis kene cash kan?

Haruslah..1 mggu stranded di Jeli, makan ubi keling pelbagai untuk hidup.mmang cash.

Lihat semua komen(63)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

20-5-2024 05:23 AM GMT+8 , Processed in 0.054597 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top