CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Di Malaysia Sahaja, 25 Juta Paket Snek Mamee Dijual Sebulan

29-10-2015 09:52 AM| Diterbitkan: CARI-MAMS| Dilihat: 12794| Komen: 72

Description: Mamee sememangnya sinonim dengan rakyat Malaysia dan kini syarikat itu, MAMEE-Double Decker melaburkan RM100 juta untuk membangunkan kilang pengeluaran di Arab Saudi.
Oleh Adib Za

Mamee sememangnya sinonim dengan rakyat Malaysia dan kini syarikat itu, MAMEE-Double Decker melaburkan RM100 juta untuk membangunkan kilang pengeluaran di Arab Saudi.


Ia merupakan kilangnya yang pertama di Timur Tengah dan ketiga di luar Malaysia. 

Syarikat itu menjangka mencatat pertumbuhan jualan sebanyak 20 hingga 25 peratus tahun ini di mana jenama Mamee Monster sahaja terjual 25 juta paket dalam masa sebulan.

Kini lebih 300 produk Mamee dieksport ke lebih 80 negara. - CARI Infonet


Baca selanjutnya: Harian Metro




7

Bagus
7

Marah
10

Terkejut
4

Sedih
10

Lawak
8

Bosan

Friends Rank (46 people)

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote harkktuih 29-10-2015 08:56 AM
malaysia suka junk food..
Quote prizadane 29-10-2015 08:59 AM
sebab tu ramai yang obesiti dekat malaysia.
Quote callance 29-10-2015 09:00 AM
laki ngan anak aku hantu ngan jajan mamee... pastu aku lak naik hantu sbb beterabur mamee kat rumah..
Quote MissMamamia75 29-10-2015 09:04 AM
aku pembeli setia Mamee Monster..
cuma size nya makin lama makin kecik...dan kecik...

Quote fifie_olin 29-10-2015 09:05 AM
aku mkn ms holiday je...mkn dlm bilik hotel...pergghhh nikmattt
Quote zuri154 29-10-2015 09:36 AM
mkn waktu ptg2 kt opis... nikmatnya
Quote -electrifying- 29-10-2015 09:47 AM
Makan mamee sambil main games mmg nikmat
Quote tebuanharimau 29-10-2015 09:53 AM
suka Mamee yg gambar monster betina kaler pink pakai riben (perisa kari)..tapi dah xde dah
Quote mattzzx 29-10-2015 09:58 AM
atau mereka nak berjimat?
Quote kenarikelabu 29-10-2015 09:58 AM
Adnan Sempit punya Company mamee nih (dlm muvi dia je la)
Quote ell768 29-10-2015 10:03 AM
skang ada mamee perisa pedas...kehkehkeh...ritu duk beli pasal dpt dinasour..suka betul budak2..
Quote red_cattleya 29-10-2015 10:09 AM
skali skala mkn makanan krg sihat apa slhnya..haha
Quote kenarikelabu 29-10-2015 10:13 AM
red_cattleya replied at 29-10-2015 10:09 AM
skali skala mkn makanan krg sihat apa slhnya..haha

Skali skala ok je. Kadang tu kita teringin je kan. Jangan di jadikan menu santapan harian wajib dah ler
Quote VirginLady 29-10-2015 10:18 AM
memang sedap ni..20sen je duly besar

ari tu laki aku p beli mamee utk anak aku umoq 2 thn..ada ke patut..sbb aku sms kata buy sumthing for ur daughter aku expect la dia beli youghurt ke susu dutch lady kotak mickey mouse ke..tp xper dah beli bagi je lah, suka dia mintak sket bagi seciputttt je

lepas ni kalo jenjalan teringin nak mkn mesti dia dah cam..ala sorok2 mkn
Quote VirginLady 29-10-2015 10:18 AM
memang sedap ni..20sen je duly besar

ari tu laki aku p beli mamee utk anak aku umoq 2 thn..ada ke patut..sbb aku sms kata buy sumthing for ur daughter aku expect la dia beli youghurt ke susu dutch lady kotak mickey mouse ke..tp xper dah beli bagi je lah, suka dia mintak sket bagi seciputttt je

lepas ni kalo jenjalan teringin nak mkn mesti dia dah cam..ala sorok2 mkn
Quote ~boolean 29-10-2015 10:25 AM
Mamee dan roti ikan bilis memang makanan ruji bila tunggu lrt

Murah dan kenyang...
Tapi aku tak gemuk pun
Quote TuntungReturn 29-10-2015 10:32 AM
dlu ade mamee peket kecik, 10 sen x salah aku. beli 10, mase naik motor, ngap sebungkus. tpi syg dh xde. patot die adekan balik.
Quote hanamunir 29-10-2015 10:38 AM
suka mamee yang 10 sen tu,
ada gambar chef kat depan..
tapi cari sekarang ni dah macam tak de..
siap gi cari kat kedai runcit depan sekolah kot..
Quote kemaruk 29-10-2015 10:46 AM
gilo...25 juta bungkus sebulan

bangkem tak suka sangat makan mamee ni, selalu melekat celah gigi

Lihat semua komen(72)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

22-6-2024 12:46 AM GMT+8 , Processed in 0.056549 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top