CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Lukisan 'Wondrous Park' Layakkan Azrul Naik Star Cruise

13-10-2015 11:05 AM| Diterbitkan: CARI-SFG| Dilihat: 4908| Komen: 14

Description: berlatarkan pemandangan genting sebagai kota keriangan dengan tajuk lukisan "Wonderous Park". ...
Oleh Fyruz Hanna

Pertandingan yang bermula dari bulan Julai ini menyaksikan, Mohd Azrul Arai bin Mohamad Mohyi bertuah kerana terpilih memenangi pakej Star Cruise dari Pulau Pinang ke Singapura yang bernilai RM5,000 beserta wang tunai bernilai RM1000.

Ia dianjurkan oleh Genting World Resort bersempena 50 tahun genting dilancarkan.

Lukisan yang menekankan warna unggu dan merah burgendi berlatarkan pemandangan genting sebagai kota keriangan dengan tajuk lukisan "Wonderous Park". 


Pertandingan lukisan ini adalah sebagai platfrom untuk artis muda dan artis kurang upaya untuk melebarkan sayap dengan menyerlahkan bakat dalam bidang seni.

Selain Azrul, Izzati Shahrin, 24, juga memenangi hadiah yang sama untuk kategori artis istimewa (kelainan upaya).

Tempat kedua dimenangi oleh Tang Lai Wah, 22, dengan tajuk lukisan "Tales of the city beyond the sky" dengan pakej 3 hari 2 malam di Resort World Sentosa serta 2 tiket masuk ke Universal Studio yang bernilai RM800.

Alex Soo Chin Tong, 22, memenangi tempat ke tiga dengan tajuk lukisan "Good Fortune" yang membawa pulang wang tunai RM500 serta pakej percutian 3 hari 2 malam di Awana Hotel.


Hadiah disampaikan oleh Timbalan Ketua Setiausaha, Kementerian Pelancongan, Datuk Rashidi bin Hasbullah.

Bersempena dengan acara tersebut, semua lukisan akan dipamerkan untuk 10 hari bermula 9 Oktober sehingga 18 Oktober di Universal Walk di First World Plaza dan masuk adalah percuma. -CARI Infonet.
18

Bagus
9

Marah
12

Terkejut
10

Sedih
12

Lawak
6

Bosan

Friends Rank (67 people)

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote alieyrina 13-10-2015 11:15 AM
Tahniah..cantikk..wish aku ada tgn berseni camni  
Quote cikdot 13-10-2015 11:59 AM
OKU apa agaknya si azrul ni? dia yg berbaju kelabu itukah?

nampak macam normal saja mungkin pekak/bisu?
Quote Jagendas 13-10-2015 12:01 PM
kreatif betul
Quote budakmanentah 13-10-2015 12:11 PM
cikdot replied at 13-10-2015 11:59 AM
OKU apa agaknya si azrul ni? dia yg berbaju kelabu itukah?

nampak macam normal saja mungkin pekak ...

atau mungkin dia autism
Quote Pinardi90 13-10-2015 12:16 PM
cikdot replied at 13-10-2015 11:59 AM
OKU apa agaknya si azrul ni? dia yg berbaju kelabu itukah?

nampak macam normal saja mungkin pekak ...

dia ada dua kategori...
azrul menang artis muda
artis OKU si izati menang




Quote fcl29 13-10-2015 12:19 PM
cikdot replied at 13-10-2015 11:59 AM
OKU apa agaknya si azrul ni? dia yg berbaju kelabu itukah?

nampak macam normal saja mungkin pekak ...

ko salah baca ni... baca pon x reti ek
Quote perang_candu 13-10-2015 12:20 PM
Pinardi90 replied at 13-10-2015 12:16 PM
dia ada dua kategori...
azrul menang artis muda
artis OKU si izati mena ...

sekali baca pon dah boleh faham..

Quote din_atos 13-10-2015 12:34 PM
perang_candu replied at 13-10-2015 12:20 PM
sekali baca pon dah boleh faham..

oh ingatkan OKU tu artis muda


Quote aireen24 13-10-2015 12:38 PM
cikdot replied at 13-10-2015 03:59 AM
OKU apa agaknya si azrul ni? dia yg berbaju kelabu itukah?

nampak macam normal saja mungkin pekak ...

azrul utk kategori artist muda, budak perempuan lagi sorang utk kategori kurang upaya..
Quote turboturtle 13-10-2015 12:45 PM
cikdot replied at 13-10-2015 11:59 AM
OKU apa agaknya si azrul ni? dia yg berbaju kelabu itukah?

nampak macam normal saja mungkin pekak ...

ko OKU jgk ke sbb xleh bca dgn betul
Quote ultra78 13-10-2015 12:49 PM
Apakah hukumnya menerima hadiah daripada syarikat judi?

Quote rospinki 13-10-2015 12:49 PM
Anak aku nomot 2 artistik sungguh..bebakat lukis doodle..sketching..mewarisi bakat maknya..tp lebih artistic. Aku nk dia msuk pertandingan mcmni tpi kaler pun tkdak haha
Quote ex_klia 13-10-2015 05:05 PM
50 tahun usia genting....lama tu
Quote xtahumenahu 13-10-2015 05:19 PM
baiklaaa bagi cash jah...naik cruise tu x payah pon xperr...eh...itu kalo aku laa

Lihat semua komen(14)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

22-7-2024 06:48 AM GMT+8 , Processed in 0.284317 second(s), 43 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top