CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Tun Mahathir Kini Bergelar Pelakon

11-9-2015 10:16 AM| Diterbitkan: CARI-HBZ| Dilihat: 5782| Komen: 12

Description: Bekas Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad kini dikatakan mula berjinak-jinak dalam bidang perfileman..

Oleh : Dean BZ


Bekas Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad kini dikatakan mula berjinak-jinak dalam bidang perfileman selepas beliau membintangi filem Kapsul arahan Allahyarham Martias Ali. 

"Babak saya pendek saja. Berlakon satu-satunya perkara saya tak buat selama ini. Di lokasi saya meletakkan diri sebagai pelakon jadi saya ikut saja arahan diberikan.

"Lagipun pembabitan saya itu adalah biasa. Walaupun masih ada rasa gementar, sekurang-kurangnya saya boleh katakan kepada masyarakat saya sudah bergelar pelakon," katanya.



Dr Mahathir yang terbabit dalam lima babak dalam filem itu berkata, pembabitannya adalah pada saat akhir.

Katanya, beliau hanya sempat berlatih selama beberapa minit sebelum penggambaran.

"Ketika hari penggambaran baru saya diberikan skrip. Latihan pula beberapa minit saja. Secara keseluruhan ada dalam dua ke tiga kali perlu diulang," katanya.

Filem Kapsul itu bukan saja mengimbau sejarah dari zaman sebelum merdeka tetapi turut mengetengahkan unsur sains fiksyen.

Filem Kapsul yang diterbitkan Two Tones Sdn Bhd menampilkan pelakon seperti Faizal Hussein, Zamarul Hisyam, Elly Mazlein, Normah Damanhuri, Jue Aziz, Datuk Rahim Razali dan ramai lagi. Ia bakal ditayangkan di seluruh negara bermula 17 September ini.




Sumber - hmetro.com.my 

17

Bagus
16

Marah
20

Terkejut
4

Sedih
22

Lawak
12

Bosan

Friends Rank (91 people)

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote minahsenget 11-9-2015 09:57 AM
PM pun dah berlakon iklan
Quote kelapaparut 11-9-2015 10:01 AM
Iols lbh suka lakonan jibby dlm iklan merdeka tu yg duduk minum kopi ramai2 atas meja dgn berlainan bangsa tu..hebat sungguh lakonan, maybe biasa blakon depan wartawan depan rakyat dlm parlimen sampai nmpk mcm talented sbg dramatis gtu
Quote alieyrina 11-9-2015 10:28 AM
Team bola yg merudum tu pun bakal tukaq profesion masing2...filem apatah nampak apek lakon..
Quote ad_hoc79 11-9-2015 10:46 AM
ni yg ade dialog tun dengan faizal hussein kalau xsilap
Quote MariaClara 11-9-2015 02:54 PM
wahh nk tgk muvi nih...nk tgk tun m
Quote zorrro_03 11-9-2015 03:25 PM
alieyrina replied at 11-9-2015 10:28 AM
Team bola yg merudum tu pun bakal tukaq profesion masing2...filem apatah nampak apek lakon..

Tu bukan salah team player sepenuhnya. Ia berkait juga dgn pengurusan yang bebal dan bodoh sombong.
Quote famri7 11-9-2015 03:28 PM
Kalau tun blakon jadi lobai mesti lecurr hati cikki2 kertu.
Quote ecahaha 11-9-2015 06:47 PM
lepas ni pape pasal tun pos kt dalam bod gosip tempatan la..
Quote mzzenma 11-9-2015 06:50 PM
Tun ni makin tua makin comel

Sempoi ja berlakon movie..sama cool mcm abam kj kesayangan mzz tu
Quote avatar_aang 11-9-2015 07:10 PM
kelapaparut replied at 11-9-2015 10:01 AM
Iols lbh suka lakonan jibby dlm iklan merdeka tu yg duduk minum kopi ramai2 atas meja dgn berlainan  ...

HAHAHA.,


lawak and win komen ni
Quote jazaa100 11-9-2015 08:17 PM
ecahaha replied at 11-9-2015 06:47 PM
lepas ni pape pasal tun pos kt dalam bod gosip tempatan la..

ha..ha...
Quote liesl 11-9-2015 08:27 PM
support Tun hahaha he's already 90 years old

Lihat semua komen(12)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

20-4-2024 09:20 PM GMT+8 , Processed in 0.063069 second(s), 41 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top