CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Tindakan Akan Diambil Sekiranya Laporan WSJ Didapati Palsu - SKMM

11-9-2015 10:07 AM| Diterbitkan: CARI-LTS| Dilihat: 5550| Komen: 31

Description: Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM) akan mengambil tindakan terhadap The Wall Street Journal (WSJ) jika laporannya mengenai 1MDB adalah palsu.



Oleh : TS LOO



Laporan The Wall Street Journal (WSJ) mengenai 1MDB jika didapati palsu, tindakan akan diambil oleh Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM) ke atas akhbar antarabangsa berbahasa Inggeris itu.


Kenyataan itu disuarakan oleh Menteri Komunikasi dan Multimedia Datuk Salleh Said Keruak berikutan semalam WSJ melaporkan International Petroleum Investment Company (IPIC) UAE belum menerima bayaran cagaran AS$1.4 bilion dari 1MDB seperti yang dijanjikan, untuk membayar hutangnya.


Tegas beliau, pihak berkuasa perlu menyiasat sama ada anggota Jawatankuasa Kira-kira Wang Negara (PAC) membocorkan maklumat kepada WSJ.


1MDB dalam reaksinya menuduh WSJ melanggar undang-undang Malaysia dengan menyiarkan maklumat sulit daripada PAC. 



sumber : http://www.malaysiakini.com/
23

Bagus
10

Marah
27

Terkejut
32

Sedih
11

Lawak
14

Bosan

Friends Rank (117 people)

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote gaara_X 11-9-2015 10:12 AM
wah....skmm nak saman WSJ plak....patutnya bukan abg jib ke...
Quote hzln 11-9-2015 10:18 AM
ok ini sangat lucu

Quote kudajantan77 11-9-2015 10:20 AM
pening kepala org SKMM nak layan badut ni ...
Quote zzola 11-9-2015 10:25 AM


1mdb sendiri lah saman


bodo nyerrrr
Quote harkktuih 11-9-2015 10:29 AM
saman selasa bila plak neh?berapa hari kali ni bg wsj jawab?
Quote kelapaparut 11-9-2015 10:36 AM
Yg sebar maklumat tu nak ditangkap, yg buat salah tu blenggang kangkung, tu kalau ade pinggang kalau dah mcm rosmah tu boleh blenggang ke
Quote alieyrina 11-9-2015 10:40 AM
Ok laa..kami tggu sapa nak saman sapa...jgn gebang lebih  
Quote hzln 11-9-2015 10:43 AM
sapa yg nak siasat dan verify laporan wsj tu benar ke palsu?
si keruak ni ka?
tim penyiasat dah kena pecat/pindah/cekup lama dah

Quote taikor 11-9-2015 10:44 AM
saman ajer lah... jangan jadi macam indon. akan akan akan
Quote stillen 11-9-2015 11:31 AM
Patutnya empunya badan, ini 3rd party lak nak bantu..hihi terkapai2 la org nak buat saman dan terima saman.
At last ke mana? Lps 2 kuar press statement sememangnya betul 'cuma' ....
Quote hanakikan 11-9-2015 11:42 AM
Haha. Nak tunjuk yg dia buat keje lah tu dgn beri statement mcm ni. Bodoh punya menteri baru. Menteri lama pun sama bodoh mcm ko. So bila nak saman ni
Quote freebird 11-9-2015 12:07 PM
dah lama kata...
ameno hanya menang di kawasan2 pengundi bodoh, guna calon bodoh..

dan mereka2 ni lah yang dilantik jadi menteri
Quote mzzenma 11-9-2015 12:10 PM
so kena check dulu lah palsu ke tak?
kalau laporan tu betul..tindakan apa nak diambil?
Quote nh83 11-9-2015 12:14 PM
yg arituh pun tak saman2x lagi ..camno?
Quote samperit 11-9-2015 01:59 PM
berita ni ptt msk dlm tred lawak

Menteri2 dlm Malaysia ni suka buat lawak bodoww
Quote hanamunir 11-9-2015 02:15 PM
apahal sknn pulak yang nak kena saman?
skmn ni anak syarikat 1mdb ke?
1mdb tak boleh saman sendiri?
Quote kelana36 11-9-2015 02:29 PM
kalau lapuran WSJ tu benar? akan ada apa apa tindakan tak?
Quote puteri7 11-9-2015 02:43 PM
eh SKMM neh apa. ari tu aku report website tempatan jual dildo dgn vibrator ko cakap takleh buat apa sebab orang tu hosting kat singapore. baru kat singapore dah takleh buat apa.. ini WSJ yang kat amarika.. ko mimpi basah ke apa neh SKMM? sighhhhhh
Quote arman98 11-9-2015 03:01 PM
puteri7 replied at 11-9-2015 02:43 PM
eh SKMM neh apa. ari tu aku report website tempatan jual dildo dgn vibrator ko cakap takleh buat apa ...

lu ingat itu mantri ada faham ka apa yg dia ckp...asal ngomong tuh..

Lihat semua komen(31)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

27-2-2024 05:13 PM GMT+8 , Processed in 0.210671 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top