CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12Next
Return to list New
View: 3569|Reply: 31

Tindakan Akan Diambil Sekiranya Laporan WSJ Didapati Palsu - SKMM

[Copy link]
Post time 11-9-2015 10:07 AM | Show all posts |Read mode






Oleh : TS LOO





Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM) akan mengambil tindakan terhadap The Wall Street Journal (WSJ) jika laporannya mengenai 1MDB adalah palsu.





Kenyataan itu disuarakan oleh Menteri Komunikasi dan Multimedia Datuk Salleh Said Keruak berikutan semalam WSJ melaporkan International Petroleum Investment Company (IPIC) UAE belum menerima bayaran cagaran AS$1.4 bilion dari 1MDB seperti yang dijanjikan, untuk membayar hutangnya.




Tegas beliau, pihak berkuasa perlu menyiasat sama ada anggota Jawatankuasa Kira-kira Wang Negara (PAC) membocorkan maklumat kepada WSJ.




1MDB dalam reaksinya menuduh WSJ melanggar undang-undang Malaysia dengan menyiarkan maklumat sulit daripada PAC. - CARI Infonet
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 11-9-2015 10:12 AM | Show all posts
wah....skmm nak saman WSJ plak....patutnya bukan abg jib ke...
Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2015 10:18 AM | Show all posts
ok ini sangat lucu

Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2015 10:20 AM | Show all posts
pening kepala org SKMM nak layan badut ni ...
Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2015 10:25 AM | Show all posts


1mdb sendiri lah saman


bodo nyerrrr
Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2015 10:29 AM | Show all posts
saman selasa bila plak neh?berapa hari kali ni bg wsj jawab?
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 11-9-2015 10:36 AM From the mobile phone | Show all posts
Yg sebar maklumat tu nak ditangkap, yg buat salah tu blenggang kangkung, tu kalau ade pinggang kalau dah mcm rosmah tu boleh blenggang ke
Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2015 10:40 AM | Show all posts
Ok laa..kami tggu sapa nak saman sapa...jgn gebang lebih  
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 11-9-2015 10:43 AM | Show all posts
sapa yg nak siasat dan verify laporan wsj tu benar ke palsu?
si keruak ni ka?
tim penyiasat dah kena pecat/pindah/cekup lama dah

Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2015 10:44 AM From the mobile phone | Show all posts
saman ajer lah... jangan jadi macam indon. akan akan akan
Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2015 11:31 AM | Show all posts
Patutnya empunya badan, ini 3rd party lak nak bantu..hihi terkapai2 la org nak buat saman dan terima saman.
At last ke mana? Lps 2 kuar press statement sememangnya betul 'cuma' ....
Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2015 11:42 AM From the mobile phone | Show all posts
Haha. Nak tunjuk yg dia buat keje lah tu dgn beri statement mcm ni. Bodoh punya menteri baru. Menteri lama pun sama bodoh mcm ko. So bila nak saman ni
Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2015 12:07 PM | Show all posts
dah lama kata...
ameno hanya menang di kawasan2 pengundi bodoh, guna calon bodoh..

dan mereka2 ni lah yang dilantik jadi menteri
Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2015 12:10 PM | Show all posts
so kena check dulu lah palsu ke tak?
kalau laporan tu betul..tindakan apa nak diambil?
Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2015 12:14 PM | Show all posts
yg arituh pun tak saman2x lagi ..camno?
Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2015 01:59 PM | Show all posts
berita ni ptt msk dlm tred lawak

Menteri2 dlm Malaysia ni suka buat lawak bodoww
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 11-9-2015 02:15 PM | Show all posts
apahal sknn pulak yang nak kena saman?
skmn ni anak syarikat 1mdb ke?
1mdb tak boleh saman sendiri?
Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2015 02:29 PM | Show all posts
kalau lapuran WSJ tu benar? akan ada apa apa tindakan tak?
Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2015 02:43 PM | Show all posts
eh SKMM neh apa. ari tu aku report website tempatan jual dildo dgn vibrator ko cakap takleh buat apa sebab orang tu hosting kat singapore. baru kat singapore dah takleh buat apa.. ini WSJ yang kat amarika.. ko mimpi basah ke apa neh SKMM? sighhhhhh
Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2015 03:01 PM | Show all posts
puteri7 replied at 11-9-2015 02:43 PM
eh SKMM neh apa. ari tu aku report website tempatan jual dildo dgn vibrator ko cakap takleh buat apa ...

lu ingat itu mantri ada faham ka apa yg dia ckp...asal ngomong tuh..
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT


Forum Hot Topic

 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

24-4-2024 11:47 PM GMT+8 , Processed in 0.100378 second(s), 45 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list