CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

Sakan Bercuti, Nelydia Senrose Tak Pakai Tudung Di Bali?

7-6-2022 11:05 AM| Diterbitkan: Cari-Saiful| Dilihat: 6611| Komen: 32|Original author: Saiful

Description: Sebelum ii ramai tumpang gembira tengok penmapilan Nelydia Senrose yang sudah berhijab penuh.
Sebelum ini ramai tumpang gembira tengok penampilan Nelydia Senrose yang sudah berhijab penuh.

Sejuk mata memandang kata mereka.



Namun beberapa gambar Nelydia bercuti di Indonesia baru-baru ini menjadi buah mulut ramai.

Nelydia dilihat tidak memakai tudung dalam beberapa gambar yang dimuat naik di media sosial.




Disebakan itu ramai yang membuat spekulasi tudung pelakon ini sudah 'terbang'.

Difahamkan Nelydia ke sana bersama ahli keluarga, termasuk suaminya, Mohd. Hafez Halimi Abdul Hamid.


Dalam masa yang sama ramai yang mengutuk Nelydia sama perangai macam kakaknya, Uqasha yang mengambil keputusan tidak lagi bertudung selepas beberapa tahun mengenakannya.

Bagaimanapun sebelum ini Nelydia tidak pernah mengumumkan dirinya sudah berhijab, sebaliknya cuma berkata dia sedang ke arah itu. -CARI

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

ADVERTISEMENT


Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote uori 7-6-2022 11:07 AM
hehehehehehehehehehe #salahnetijen
Quote mizruncing 7-6-2022 11:11 AM
klu dah tak bersedia nk berhijrah kenapa war war kan. dah kena kecam. nasib la kau cantik dekkkkk
Quote elzy 7-6-2022 11:32 AM
Netizen dah tegur so biar laki dia & tuan punya badan tanggung dosa..
Quote dejure 7-6-2022 11:46 AM
Lain kali buat la 2 ig yg personal dgn fan punya ig..yg gambar2 personal kau letaklah kat personal ig yg kerjaya punya letaklah kat fan ig.
Quote syamzana 7-6-2022 11:52 AM
netizen pun....macam tak biasa dgn retis. takyah nasihat byk2 la depa bkn underage,bkn lahir nonmuslim dan bkn jugak membesar di israel sana. kalau tak folo cara muslim tu maksudnya mmg dia taknak la tu.
Quote guesswho09 7-6-2022 12:05 PM
Sibuk je netizen ni
lantak dia la
nak bertudung ke tak
Quote Acikgomen 7-6-2022 12:15 PM
Nerakazen bajet retis semua kena jadi ahli sorga, yg retis pulak manjang kepala hotak letak kat lutut
Kalo pakai tudung kena buat announcement. Kalo tak announced maknanye tak official so boleh buat U-turn bukak balik tudung. Alasan tak ready
Serupa malaikat maut mai tanya ready ke tak nak mati. Kalo tak ready malaikat tak jadi tarik nyawa kewwww
Quote _kelly 7-6-2022 12:23 PM
netizen ni dah kenapa ek..ko follow acc retis pastu sibuk dosa pahala orang..jaga keturunan sendiri dulu tak boleh ke..acah tegur nak lepas dosa konon puiiii semak sungguh

btw sapa tau kaler rambut nely tu code apa acer bitau akak nak g beli jugak
Quote Beribear 7-6-2022 12:35 PM
Dia mmg ada dua ig pon kan. Sebelum2 ni dia senyap je. Sbb kan nak attention post lah sikit2 g bercuti kat ig public. Tp dia tak post pon gambar tak bertudung full time iolss tengok tu just tutup kepala dgn hoodie je. Kat ig org lain kat yg full nampak rambut. Tp lantak dia lah nak bertudung ke tak yg dpat dosa dia dgn org2 keliling dia yg tak tegur dia. Kita tengok jelah
Quote mendeluk 7-6-2022 01:00 PM
dejure replied at 7-6-2022 11:46 AM
Lain kali buat la 2 ig yg personal dgn fan punya ig..yg gambar2 personal kau letaklah kat personal i ...

Dia memang ada satu lagi IG u. Private punya. Taktau kenapa taknak cover pasal ini. Mungkin nak bagitau netizen dia bukan fully hijab kot
Quote lyshafull 7-6-2022 01:18 PM
Biaq pi dia la nk pakai ape
Circle dia mmg sush nk istiqamah
At least dia cuba 1 step lagi tapi x tahan nafsu dunia tapi at least dhcuba
Mcm la yg bertudung x de vid 3gp
Quote deebiz14 7-6-2022 01:24 PM
Memula pun sheols dah beri bayangan kan. yang sheols 50-50 bab bertudung nih? Itula tafsiran meols. Early2 sheols da mention maseh belajar2 jinak2, maksudnya ade chan la bakalan terbang dan tutup balek, gituhhh retis kasi ayat coverline.

Mujurlah sheols (dan hakaknya) cantekk... jadi kureng hencapan tu dan mudah dimaafkan.  
Quote dejure 7-6-2022 01:25 PM
mendeluk replied at 7-6-2022 01:00 PM
Dia memang ada satu lagi IG u. Private punya. Taktau kenapa taknak cover pasal ini. Mungkin nak ba ...

Mungkn dia tersalah letak kot..nk letak yg private tershare kat public.
Quote kiah_mai_pulak 7-6-2022 01:25 PM
dejure replied at 7-6-2022 01:25 PM
Mungkn dia tersalah letak kot..nk letak yg private tershare kat public.

gmbr2 ni kat ig org lain
Quote hidet 7-6-2022 01:36 PM
deebiz14 replied at 7-6-2022 01:24 PM
Memula pun sheols dah beri bayangan kan. yang sheols 50-50 bab bertudung nih? Itula tafsiran meols.  ...

untung la org cantik...tak dicerca sangat... pakai tudung cantik..bukak mmg dah cantik...
Quote anakkerengga 7-6-2022 01:54 PM
Menutup aurat tu mmg wajib tp kan netizen ni pun satu… kalau artis tu benar2 berhijrah, diaorg akan tinggalkan terus dunia hiburan. Knp netizen skrg pelik2 ye… tak mcm zmn dulu. Aku rs zmn p ramlee dulu lg seksi pelakonnya. Era 80an dan 90an siap pakai swimwear dlm filem.. kita sbg umat islam mmg tak setuju dgn cara berpakaian mcm tu. Kalau benar2 mata nak jaga, rsnya netizen tak perlu dah kut tgk media sosial, filem atau drama yg tunjuk aurat pelakon. Piliham di tgn netizem sendiri. Semua artis tu dah tahu hukum hakam. Rsnya cukuplah kita sbg penontom yg tak rapat dgn artis tu tak bersetuju dlm hati. Kalau nasihat dgn cara yg tak kena, lagilah si empunya badan memberontak…
Quote bahagiaselalu 7-6-2022 02:40 PM
semua atas dunia ni pinjaman semata-mata
yang kekal abadi adalah di alam sana
mungkin Nely masih nak enjoy2 lagi.. biarlah dia
if rambut berkarat.. tak solat.. buat apa nak tutup aurat sekali pun..
Quote bahagiaselalu 7-6-2022 02:40 PM
semua atas dunia ni pinjaman semata-mata
yang kekal abadi adalah di alam sana
mungkin Nely masih nak enjoy2 lagi.. biarlah dia
if rambut berkarat.. tak solat.. buat apa nak tutup aurat sekali pun..
Quote nurul_akmar 7-6-2022 02:49 PM
bila nelly bertdung? xperasan pon.. tetibe dh x bertudung..

Lihat semua komen(32)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

9-2-2023 10:07 AM GMT+8 , Processed in 0.091986 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top