CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Gaya Hidup Lihat artikel

Pernah terfikir tak mengapa wanita 'cancel' date?

4-8-2015 04:18 PM| Diterbitkan: CARI-SFG| Dilihat: 4537| Komen: 3

Description: Ini merupakan masalah yang paling besar sekali bagi wanita....
Oleh : Fyruz Hanna

'Date' memang saat yang ditunggu-tunggu wanita. Ini kerana lelaki idaman sudah ajak keluar pastinya hati melonjak bukan main suka.


Mahu pakai baju apa ya? Bagaimana dandanan rambut? Sampai hari yang ditunggu-tunggu:

" Hello awak.... saya nak minta maaf, hari ini saya terpaksa 'cancel' date kita"....


Sebenarnya apa sebab wanita membatalkan 'date' yang paling ditunggu-tunggu itu?

Memang wanita dan lelaki itu diberikan keistimewaan yang berbeza. Dari segi perangai mahupun segala benda yang 


1. Masalah kulit
Ini merupakan masalah yang paling besar sekali bagi wanita. Kerana ingin tampil cantik dan sempurna di hadapan lelaki, janganlah kulit terutamanya di bahagian muka buat hal. Jadi wanita rela membatalkan 'date' apabila muka ditumbuhi walau hanya 1 jerawat.

2. Kulit berbelak
Kulit muka tidak sekata warna juga mengundang rasa kurang yakin dan kurang gembira wanita. Jika terdedah dengan cahaya matahari begitu lama maka kulit muka akan berbelak dan tidak sekata.

3. Kulit Kusam
Kalau dulu kamu terkenal dengan kulit yang sentiasa berseri-seri, entah mana silapnya tiba-tiba muka kamu kusam seperti tidak bermaya, ditempek dengan solekan juga tetap tidak dpaat menyembunyikan kusam kamu.

4. Mata Panda
Lingkaran gelap bawah mata merupakan tanda kurangnya tidur dan ianya sesuatu yang tak mungkin wanita mahu kongsikan bersama dengan lelaki yang disukai. 

48

Bagus
23

Marah
32

Terkejut
29

Sedih
43

Lawak
19

Bosan

Friends Rank (194 people)

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote peningsokmo 4-8-2015 06:08 PM
tak kan lah pasal tu je nak cancel date.. nampak benor menipunya. hihi
Quote mayaBB 4-8-2015 11:53 PM
Maya pnh cancel date pasal no 1.. sbmuka maya mg xde jerawat.. sekali ade tumbuh dkt idong.. terus cancel.. walaupun xminay sgt laki tu..tp pnampilan kne jaga..huhu
Quote mystica 5-8-2015 12:53 AM
pernah cancel bbrpa kali sbb tetiba rasa gemuk.. heheheheh sampai merajuk dia...

n penah juga xnak keluar sbb rasa gemuk padahal baru jumpa this one guy semalam n pagi tu dia ajak keluar...

Lihat semua komen(3)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

10-12-2022 04:29 AM GMT+8 , Processed in 0.069418 second(s), 33 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top