CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Gaya Hidup Lihat artikel

Kisah 'Mak Cik' Melayani Suami Bagai Putera Raja

3-8-2015 11:43 AM| Diterbitkan: CARI-IIN| Dilihat: 25990| Komen: 215

Description: Melayari rumah tangga yang bahagia lahirnya daripada didikan suami dan layanan sang isteri. Kasih sayang dan hormat menghormati ...
Oleh Izzah Abbasy

Melayari rumah tangga yang bahagia lahirnya daripada didikan suami dan layanan sang isteri. Kasih sayang dan hormat menghormati merupakan kewajipan yang paling penting dilaksanakan dalam sebuah perkahwinan.

Menjadi saksi kepada pasangan ini apabila sang isteri menjalani tanggungjawab melayan suaminya walaupun berada di kedai makan. Kisah ini sebenarnya disaksikan oleh seorang hamba yang ketika itu sedang menjamu selera di sebuah restoran yang terletak di Taman Melati, Kuala Lumpur.



Perkongsian kisah pasangan suami isteri ini sekali gus menjadi viral dan membuatkan ramai yang tersentuh hati. Malah, ada juga yang menyifatkan tindakan ini hanya berlaku satu dalam sejuta. Pastinya, suaminya mak cik ini juga merupakan seorang suami yang baik dan hebat sehingga mampu mendidik isterinya sebegitu hormat dan sayang terhadapnya.  Sumber asal - MYNEWSHUB.CC








Kisah tentang kasih sayang seorang isteri yang menjaga adab-adab terhadap suaminya ini wajar dicontohi dan dijadikan tauladan buat semua isteri. - CARI Infonet

15

Bagus
19

Marah
9

Terkejut
14

Sedih
20

Lawak
12

Bosan

Friends Rank (89 people)

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote lazim 1-8-2015 03:50 PM
xmenarik pon. benda biasa..
Quote green_coffee 1-8-2015 03:57 PM
Pakcik tu sakit ke smp binik kene amek kan basuh tangan???
Quote Kebabomb 1-8-2015 03:58 PM
Kang tak ambik air Basuh tangan, laki mak Cik Marah lah pulak...Walau uzur, terpaksa mak Cik gagahkan jua.....
Quote lostfaith 1-8-2015 04:01 PM
Oh...Kisah menghambakan diri untuk suami terlampau normal kat malaysia. Malahan sanggup mati dibunuh suami mental pun ada. Nothing new...dari dulu hingga sekarang suami dianggap raja dlm keluarga melayu dan ianya dianggap sgt ideal...
Quote rogayahtop 1-8-2015 04:02 PM
Suka betul blog bosoh dan bbnu baru ada internet ni nak share2 gambar orang kat internet pasal nak like/duit iklan.
Quote nagapompuan 1-8-2015 04:02 PM
Maaf, jika ini yg dikagumi, memang parah lah. Kalau pokcik itu lumpuh, tak berkaki, ok, ambo ghase ok jah mokcik menolong. Kalau sesama tua uzur, mokcik pula yg gigih melayan pokcik bak putera raja, memang hazablah...

I am not impressed, offended? Yes!
Quote miabebe 1-8-2015 04:04 PM
Alaaaaaaaa...

Mia lebih dr tgn somi mia basuh kan hoccay
Quote kucingTomey 1-8-2015 04:05 PM
yg nak buat tu makcik tu...yg dia buat tu dekat suami dia...yg meroyan ummah ci tak kawen lagi....

dunia penuh dengan manusia pelik
Quote saladin780 1-8-2015 04:09 PM
btw..org yg viralkan gambar/video nih ada mintak kebenaran x dgn makcik n suaminya? x semua org suka gambar/video mereka disebar kat alam siber walau untuk sebab apa sekalipun..

laknat tol org yg x reti nak respek privasi org lain nih
Quote primemova 1-8-2015 04:11 PM
Bodohnya benda mcm ni pun jadi satu kekaguman melampau
Quote mommymonster82 1-8-2015 04:12 PM
saladin780 replied at 1-8-2015 04:09 PM
btw..org yg viralkan gambar/video nih ada mintak kebenaran x dgn makcik n suaminya? x semua org suka ...

Setujulah...kurang2 padamkan muka ker..ni sah2 nampak muka dorg..anak2 m cik p cik tu ada dapat tak gambar ni?
Bencilah orang suka2 amik gambar orang lain n share2 tanpa kebenaran ni..xtau adab lansung...
Quote sabbath_shalom 1-8-2015 04:13 PM
Benda biasa...sebab majoriti Melayu bukan macam tu.
Quote saladin780 1-8-2015 04:14 PM
mommymonster82 replied at 1-8-2015 04:12 PM
Setujulah...kurang2 padamkan muka ker..ni sah2 nampak muka dorg..anak2 m cik p cik tu ada dapat ta ...

itula pasal cikgu..x semua org suka perbuatan mereka diviralkan..org sekarang ni makin x reti nak respek org lain lah
Quote rogayahtop 1-8-2015 04:14 PM
Tah mintak kebenaran ke tak nak share2 kan gambar makbapak org kat public. Konon2nya pemerhati dan concerned sgt lah org2 yg ambik pic org lain kat public lepas tu tulis cerita buat konklusi sendiri. Ni org tua, kalau budak2 kecik anak korang org sharekan kat forum nak?

Quote mommymonster82 1-8-2015 04:16 PM
saladin780 replied at 1-8-2015 04:14 PM
itula pasal cikgu..x semua org suka perbuatan mereka diviralkan..org sekarang ni makin x reti nak  ...

Betul sangat tu... setakat cerita cukuplah..ape hal nak amik2 gambar bagai... ish2...
Quote saladin780 1-8-2015 04:17 PM
primemova replied at 1-8-2015 04:11 PM
Bodohnya benda mcm ni pun jadi satu kekaguman melampau

nak buat camne..sekarang semua sangap like kat FB fefeeling nak jd aktivis kemanusiaan ala2 sepul nang gituh
Quote stania83 1-8-2015 04:17 PM
choiiii, jahatnya suami beliauuu (provided suami dia mampu nak basuh tangan). yg lagi sick ummah terharu dgn cerita camni..
Quote cekelatkopi 1-8-2015 04:18 PM
patutlah selama ni saya x bahgiaaaaaa..sbb saya xnah amek air  basuh tgn laki sayaaaa. gitu rupenyeee
Quote rogayahtop 1-8-2015 04:19 PM
saladin780 replied at 1-8-2015 04:09 PM
btw..org yg viralkan gambar/video nih ada mintak kebenaran x dgn makcik n suaminya? x semua org suka ...

Kan? Ai cukup tak suka org yg snap2 gambar lepas tu buat cerita apa2. Yg selalunye snap yg buruk2. Keter tu potong dia lah, tak bagi signal lah. Cerita sebelah pihak. Kalau fb melayu pulak suka benar snap pic mcm ni pas tu karang cerita panjang2 berceramah. Nak sgt jadi viral.

Lihat semua komen(215)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

14-6-2024 01:08 PM GMT+8 , Processed in 0.485316 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top