CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Gaya Hidup Lihat artikel

Bonus! Bila Pasangan Minat Sukan 'Outdoor' Ekstrem

31-7-2015 04:28 PM| Diterbitkan: CARI-IIN| Dilihat: 23728| Komen: 114

Description: ktiviti sukan 'outdoor' (luar) yang ekstrem ini agak mencabar dan memenatkan. Tetapi, ia merupakan salah satu aktiviti rekreasi yang mampu menguji ketahanan daya tubuh dan minda anda ...
Oleh Izzah Abbasy

Aktiviti sukan 'outdoor' (luar) yang ekstrem ini agak mencabar dan memenatkan. Tetapi, ia merupakan salah satu aktiviti rekreasi yang mampu menguji ketahanan daya tubuh dan minda anda. Mencari pasangan yang betul-betul minat dalam sukan ini tidaklah susah tetapi jika mencari pasangan wanita untuk sukan ini pastinya tidak ramai. Namun, anda jangan pandang mudah, wanita yang mencuba sukan ini adakalanya lebih hebat daripada lelaki.

Aktiviti yang sememangnya mencabar ini agak berisiko kerana melibatkan ketinggian, kelajuan, dan kemahiran tertentu serta menggunakan peralatan khas. Terdapat tiga kategori aktiviti sukan 'outdoor' ini iaitu di darat, air dan udara.

Oleh itu, mempunyai pasangan yang serasi untuk melakukan sukan ini ia merupakan bonus kerana anda pasti gembira apabila dapat melakukannya bersama. Tetapi, jika tiada pasangan yang yang meminati aktiviti seperti ini, apa kata anda boleh intai mana-mana kelab yang sememangnya aktif dengan sukan ini. Malahan, ia akan menambah lagi kenalan anda.


Berikut adalah beberapa sukan 'outdoor' yang ekstrem.

1. Rock Climbing

Sumber Foto : www.madmonkeyz.my


2. Hiking

Sumber Foto : bunkrapp.com


3. Mountain Biking

Sumber Foto : www.proactive-adventure.com


4. Paragliding

Sumber Foto : zuraidaharahman.blogspot.com


5. White Water Rafting

Sumber Foto : www.sentiasapanas.com


Aktiviti manakah yang anda ingin cuba bersama pasangan? - CARI Infonet


34

Bagus
33

Marah
24

Terkejut
37

Sedih
30

Lawak
22

Bosan

Friends Rank (180 people)

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote khairelmy 9-7-2014 05:15 PM
dlm FB cari grup Gunung Online..
kat situ leh tukar2 pendapat.. n bile ada event hiking akan publish kat situ...
BTW...Wow dh smpi bohey dulang... jeles.... sgt jeles.. view yg sgt cun kot....

Travel? leh lah travel sama2 nnt...
Quote chentadearhati 9-7-2014 05:31 PM
khairelmy posted on 9-7-2014 05:15 PM
dlm FB cari grup Gunung Online..
kat situ leh tukar2 pendapat.. n bile ada event hiking akan publis ...

View dr puncak bohey tu memang superb. sy ada post kt thread Mabul.
Teringin nak pergi Gunung Irau (Lord of the Ring Malaysia) katanya...
Hari tu pergi setakat mossy forest je..Ada kenkwn2 nak p sini x? Nanti inform ea..
Quote khairelmy 9-7-2014 05:54 PM
chentadearhati posted on 9-7-2014 05:31 PM
View dr puncak bohey tu memang superb. sy ada post kt thread Mabul.
Teringin nak pergi Gunung Ira ...

Gunung Irau dah pergi bbrp kali ntah... view mmg best.. mmg layan...
rasanya 2-3 kali wat day trip... penah skali je tido kat atas... sgt layan...
Penah gak wat trip Gunung Irau-Yellow-Pass... ada org panggil Trans state sbb sepanjang perjalanan kita akan lalu sempadan Perak/Pahang...



Quote nanie 9-7-2014 08:01 PM
xminat outdoor activity cam hiking tu tp minat travel. camno?

Quote chentadearhati 9-7-2014 09:37 PM
khairelmy posted on 9-7-2014 05:54 PM
Gunung Irau dah pergi bbrp kali ntah... view mmg best.. mmg layan...
rasanya 2-3 kali wat day tri ...

Ada pergi lagi tak?Nak ikuttttttt...
Quote chentadearhati 9-7-2014 09:40 PM
nanie posted on 9-7-2014 08:01 PM
xminat outdoor activity cam hiking tu tp minat travel. camno?

Dah jauh mana p travel?
Pengalaman travel sy x de la banyak mana..ada la skit..
Kalau nanie Nak p mana2 roger2 la...
Quote nanie 10-7-2014 09:08 AM
chentadearhati posted on 9-7-2014 09:40 PM
Dah jauh mana p travel?
Pengalaman travel sy x de la banyak mana..ada la skit..
Kalau nanie Nak  ...

xde la byk sgt tp bole la. europe ade la 3-4 negara dah pegi.
south korea/japan n negara asia byk nye dah cover gak.
start last year dah buat solo trip

now tgh cari travel buddies ke busan-jeju bulan 10 ni.

Last edited by nanie on 10-7-2014 09:12 AM

Quote kenyang_ 10-7-2014 09:27 AM
mahal tak? takde duit..nak2 da nak dekat 30 ni kene kumpul duit kawen
Quote azzira 10-7-2014 10:22 AM
assalam....saya reply thread ni sebab baca pasal Bohey Dulang...tak pernah dengar...macam best jer...

btw saya pun mmg suka outdoor dan ada group sendiri...klu awk nak join di alu-alukan...bnyk projek kami lepas raya ni...
Quote chentadearhati 10-7-2014 10:30 AM
azzira posted on 10-7-2014 10:22 AM
assalam....saya reply thread ni sebab baca pasal Bohey Dulang...tak pernah dengar...macam best jer.. ...

wasalam..hai azzira...
pas raya tu nak pergi mana?share la...
nak join group awk bole?? azzira ada join group HACAM tak?

This is Bohey Dulang

This is Bohey Dulang
                                                                                                                                      
Inilah Bohey Dulang...600m hiking bersama anjin putih..=) Last edited by chentadearhati on 10-7-2014 10:40 AM

Quote azzira 10-7-2014 10:49 AM
chentadearhati posted on 10-7-2014 10:30 AM
wasalam..hai azzira...
pas raya tu nak pergi mana?share la...
nak join group awk bol ...

saya akan pergi semeru bulan 10 so b4 that mmg plan nak trenning...

antara tmpat2 yg ada dlm kepala....gunung nuang, datuk, irau, panti, arong, bunga buah, pine tree dll

HACAM...? x pernah dengar ...bg fb nnt saya add awk kt sana...
Quote chentadearhati 10-7-2014 11:04 AM
azzira posted on 10-7-2014 10:49 AM
saya akan pergi semeru bulan 10 so b4 that mmg plan nak trenning...

antara tmpat2 yg ada dlm ke ...

check PM ea...tenks azzira
Quote chentadearhati 10-7-2014 11:07 AM
nanie posted on 10-7-2014 09:08 AM
xde la byk sgt tp bole la. europe ade la 3-4 negara dah pegi.
south korea/japan n negara asia by ...

otai gak ni..dah tour europe...nice2!
oct ni nak p Siem Reip tapi tiket tak beli2 lg
mengharapkn tiket murah AA. Tak turun2 lg harganya
Quote khairelmy 10-7-2014 05:43 PM
so far kalau travel dlm asia je... lum kuar asia agy.. Insha allah someday..
Siem Reap mmg best... klu nk g angkor wat g awal pagi tgk sunrise.. view sgt superb...
n alang dah ke Siem Reap smbg trip ke Phnom Penh trus. Kira nye beli tiket flight KUL-SR Phnom Penh-KUL
dh siem reap leh naik bus ke Phnom penh. Phnom penh pun byk tmpt sejarah boleh dilawat....

Dulu siap g Sihanouk skali.. pantai dia lawa....

BTW dlm perancangan myb pas raya nk panjat gunung datuk awal pagi. nk tgk sunrise...
Quote chentadearhati 10-7-2014 06:08 PM
khairelmy posted on 10-7-2014 05:43 PM
so far kalau travel dlm asia je... lum kuar asia agy.. Insha allah someday..
Siem Reap mmg best...  ...

Memang nak amik route macam tu..
Kl-sr-pp-Kl
Elok Nak rembat kl-sr Rm129 dan2 la dia naik rege..
Pp-Kl paling murah boleh dapat harga berapa?
Quote kucing_oren 11-7-2014 12:03 AM
chentadearhati posted on 10-7-2014 10:30 AM
wasalam..hai azzira...
pas raya tu nak pergi mana?share la...
nak join group awk bol ...

hamboih cantiknya..klu beginner baru nak berjinak2 boleh ke join ? hehe

Quote mrJOKERfromHELL 11-7-2014 07:15 AM
klu g hutan yang tebal yg masih belum atau jarang sgt dimasuki org,nak join x??
xtvt luar saya mmg minat..pemotoran,memburu,memancing,jungle trekking,survivor game DLL...
Quote azzira 11-7-2014 11:20 AM
mrJOKERfromHELL posted on 11-7-2014 07:15 AM
klu g hutan yang tebal yg masih belum atau jarang sgt dimasuki org,nak join x??
xtvt luar saya mmg  ...

wow !!! ada group ke mrJOKER...? selalu naik 4w atau trekking ?
Quote chentadearhati 11-7-2014 04:48 PM
kucing_oren posted on 11-7-2014 12:03 AM
hamboih cantiknya..klu beginner baru nak berjinak2 boleh ke join ? hehe

hai kucing oren...profile pic macam kat skytrex Taman Botani je
Bole la join group gunung online kt fb tu...spt yg dicadangkan kawan kita dalam ni..


Lihat semua komen(114)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

23-5-2024 09:28 PM GMT+8 , Processed in 0.435325 second(s), 66 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top