CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 21298|Reply: 114

Mencari Kawan Outdoor

[Copy link]
Post time 9-7-2014 04:58 PM | Show all posts |Read mode
Edited by chentadearhati at 16-1-2020 11:17 PM

Salam ...

Saya disini mencari kawan2 yg aktif outdoor xtvt.
Sy memang dah lama minat buat xtvt outdoor ni cuma sekarang baru nak mula.
Setakat ni dah p panjat :-
Broga,Semenyih.........................400m
Chiling, KKB.........................waterfall level 5
Lata Medang, KKB.................waterfall 2.5hrs treking
Bukit Kunong, KKB........................931m
Bohey Dulang, Sabah.........................600m
Bukit Terasik, Tmn Negara Pahang........................334m
Bukit Saga, Ampang.............................................402m
Bukit Kembara, Ampang
Gng Bunga Buah,Genting Highland.................................................1430m
Bukit Kutu,KKB...........................................................1053m
Pine Tree Hill,KKB........................................................1500m
Gng Besar Hantu,N9..................................................1461m
Gng Berembun,N9.......................690m
Gng Telapak Buruk,N9..................1193m
Gng Rajah,Bentong..............................1685m
Gng Chabang,Simpang Pulai............................1711m
Gng Angsi via Bukit Putus.......825m
Gng Stong,Kelantan...................1422m
Gng Nuang via Pangsun....................1493m
Jabal Nur & Gua Hira'.......................642m
Gng Berembun, Cameron Highland............................1840m
Mt Phousi, Laos..........................................................150m
Gng Rinjani...................................................3726m
Gng Prau...................................2565m
Gng Merapi, Indonesia ............................................2930m
Gng Datuk,N9........................885m
Gng Siku, Cameron Highland............................1915m
Gng Sindoro,Jawa tengah,Indonesia............................3136m
Gng Sumbing, Jawa Tengah, Indonesia............................3371m
Gng Slamet, Jawa tengah, Indonesia....................................3428mGng GAP...........................................................................1183m
Gng Ulu Tranum
Gng Semangkok...............................................................1394m
Gng Brinchang Barat, Cameron Highland....................................2031m
Gng Liang, Tanjung Malim.............................................................1934m
Denai 3 Puteri, Kota Damansara
Gng Silipat, Betong, Thailand.......................................................2038m
Trans CBL, Dungun
Gng Nuang via Janda Baik.................................................................1493m
Gng Hitam, Hulu Langat (border N9 & Selangor).........................1220m



>>>newbie sangat bab2 hiking ni
yang mana suka camping tu..saya nak join juga.
Yang dah join mana2 group outdoor sila la mention kt thread ni. Bole sy join sekali..
kawan2 ceritalah juga pengalaman sertai xtvt outdoor ni. Terima Kasih















Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 9-7-2014 05:15 PM | Show all posts
dlm FB cari grup Gunung Online..
kat situ leh tukar2 pendapat.. n bile ada event hiking akan publish kat situ...
BTW...Wow dh smpi bohey dulang... jeles.... sgt jeles.. view yg sgt cun kot....

Travel? leh lah travel sama2 nnt...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 9-7-2014 05:31 PM From the mobile phone | Show all posts
khairelmy posted on 9-7-2014 05:15 PM
dlm FB cari grup Gunung Online..
kat situ leh tukar2 pendapat.. n bile ada event hiking akan publis ...

View dr puncak bohey tu memang superb. sy ada post kt thread Mabul.
Teringin nak pergi Gunung Irau (Lord of the Ring Malaysia) katanya...
Hari tu pergi setakat mossy forest je..Ada kenkwn2 nak p sini x? Nanti inform ea..
Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2014 05:54 PM | Show all posts
chentadearhati posted on 9-7-2014 05:31 PM
View dr puncak bohey tu memang superb. sy ada post kt thread Mabul.
Teringin nak pergi Gunung Ira ...

Gunung Irau dah pergi bbrp kali ntah... view mmg best.. mmg layan...
rasanya 2-3 kali wat day trip... penah skali je tido kat atas... sgt layan...
Penah gak wat trip Gunung Irau-Yellow-Pass... ada org panggil Trans state sbb sepanjang perjalanan kita akan lalu sempadan Perak/Pahang...



Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2014 08:01 PM | Show all posts
xminat outdoor activity cam hiking tu tp minat travel. camno?

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 9-7-2014 09:37 PM From the mobile phone | Show all posts
khairelmy posted on 9-7-2014 05:54 PM
Gunung Irau dah pergi bbrp kali ntah... view mmg best.. mmg layan...
rasanya 2-3 kali wat day tri ...

Ada pergi lagi tak?Nak ikuttttttt...
Reply

Use magic Report

Follow Us
 Author| Post time 9-7-2014 09:40 PM From the mobile phone | Show all posts
nanie posted on 9-7-2014 08:01 PM
xminat outdoor activity cam hiking tu tp minat travel. camno?

Dah jauh mana p travel?
Pengalaman travel sy x de la banyak mana..ada la skit..
Kalau nanie Nak p mana2 roger2 la...
Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2014 09:08 AM | Show all posts
chentadearhati posted on 9-7-2014 09:40 PM
Dah jauh mana p travel?
Pengalaman travel sy x de la banyak mana..ada la skit..
Kalau nanie Nak  ...

xde la byk sgt tp bole la. europe ade la 3-4 negara dah pegi.
south korea/japan n negara asia byk nye dah cover gak.
start last year dah buat solo trip

now tgh cari travel buddies ke busan-jeju bulan 10 ni.

Last edited by nanie on 10-7-2014 09:12 AM

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 10-7-2014 09:27 AM | Show all posts
mahal tak? takde duit..nak2 da nak dekat 30 ni kene kumpul duit kawen
Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2014 10:22 AM | Show all posts
assalam....saya reply thread ni sebab baca pasal Bohey Dulang...tak pernah dengar...macam best jer...

btw saya pun mmg suka outdoor dan ada group sendiri...klu awk nak join di alu-alukan...bnyk projek kami lepas raya ni...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 10-7-2014 10:30 AM | Show all posts
azzira posted on 10-7-2014 10:22 AM
assalam....saya reply thread ni sebab baca pasal Bohey Dulang...tak pernah dengar...macam best jer.. ...

wasalam..hai azzira...
pas raya tu nak pergi mana?share la...
nak join group awk bole?? azzira ada join group HACAM tak?

                                                                                                                                      
Inilah Bohey Dulang...600m hiking bersama anjin putih..=) Last edited by chentadearhati on 10-7-2014 10:40 AM

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2014 10:49 AM | Show all posts
chentadearhati posted on 10-7-2014 10:30 AM
wasalam..hai azzira...
pas raya tu nak pergi mana?share la...
nak join group awk bol ...

saya akan pergi semeru bulan 10 so b4 that mmg plan nak trenning...

antara tmpat2 yg ada dlm kepala....gunung nuang, datuk, irau, panti, arong, bunga buah, pine tree dll

HACAM...? x pernah dengar ...bg fb nnt saya add awk kt sana...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 10-7-2014 11:04 AM | Show all posts
azzira posted on 10-7-2014 10:49 AM
saya akan pergi semeru bulan 10 so b4 that mmg plan nak trenning...

antara tmpat2 yg ada dlm ke ...

check PM ea...tenks azzira
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 10-7-2014 11:07 AM | Show all posts
nanie posted on 10-7-2014 09:08 AM
xde la byk sgt tp bole la. europe ade la 3-4 negara dah pegi.
south korea/japan n negara asia by ...

otai gak ni..dah tour europe...nice2!
oct ni nak p Siem Reip tapi tiket tak beli2 lg
mengharapkn tiket murah AA. Tak turun2 lg harganya
Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2014 05:43 PM | Show all posts
so far kalau travel dlm asia je... lum kuar asia agy.. Insha allah someday..
Siem Reap mmg best... klu nk g angkor wat g awal pagi tgk sunrise.. view sgt superb...
n alang dah ke Siem Reap smbg trip ke Phnom Penh trus. Kira nye beli tiket flight KUL-SR Phnom Penh-KUL
dh siem reap leh naik bus ke Phnom penh. Phnom penh pun byk tmpt sejarah boleh dilawat....

Dulu siap g Sihanouk skali.. pantai dia lawa....

BTW dlm perancangan myb pas raya nk panjat gunung datuk awal pagi. nk tgk sunrise...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 10-7-2014 06:08 PM From the mobile phone | Show all posts
khairelmy posted on 10-7-2014 05:43 PM
so far kalau travel dlm asia je... lum kuar asia agy.. Insha allah someday..
Siem Reap mmg best...  ...

Memang nak amik route macam tu..
Kl-sr-pp-Kl
Elok Nak rembat kl-sr Rm129 dan2 la dia naik rege..
Pp-Kl paling murah boleh dapat harga berapa?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 11-7-2014 12:03 AM | Show all posts
chentadearhati posted on 10-7-2014 10:30 AM
wasalam..hai azzira...
pas raya tu nak pergi mana?share la...
nak join group awk bol ...

hamboih cantiknya..klu beginner baru nak berjinak2 boleh ke join ? hehe

Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2014 07:15 AM | Show all posts
klu g hutan yang tebal yg masih belum atau jarang sgt dimasuki org,nak join x??
xtvt luar saya mmg minat..pemotoran,memburu,memancing,jungle trekking,survivor game DLL...
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2014 11:20 AM | Show all posts
mrJOKERfromHELL posted on 11-7-2014 07:15 AM
klu g hutan yang tebal yg masih belum atau jarang sgt dimasuki org,nak join x??
xtvt luar saya mmg  ...

wow !!! ada group ke mrJOKER...? selalu naik 4w atau trekking ?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 11-7-2014 04:48 PM | Show all posts
kucing_oren posted on 11-7-2014 12:03 AM
hamboih cantiknya..klu beginner baru nak berjinak2 boleh ke join ? hehe

hai kucing oren...profile pic macam kat skytrex Taman Botani je
Bole la join group gunung online kt fb tu...spt yg dicadangkan kawan kita dalam ni..


Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: Cinta & Perhubungan


ADVERTISEMENT


Forum Hot Topic

 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

14-6-2024 06:20 PM GMT+8 , Processed in 0.118236 second(s), 47 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list