CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Hari Raya 2015 Trending Lihat artikel

Trend Shopping Raya Online

1-7-2015 05:09 PM| Diterbitkan: CMFreporter5| Dilihat: 9042| Komen: 54

Description: Membeli belah secara atas talian (online) dilihat bukan lagi satu trend baru di negara kita. Orang ramai kini lebih gemar membeli secara atas......

Oleh : Dean BZ


Membeli belah secara atas talian (online) dilihat bukan lagi satu trend baru di negara kita. Orang ramai kini lebih gemar membeli secara atas talian kerana tidak perlu beratur serta menjimatkan kos bahan api untuk ke pusat beli belah.

Sumber foto : www.smallfoodbiz.com

Hanya menggunakan telefon bimbit atau tablet, semua pembelian boleh dilakukan hanya dihujung jari. Pilih dan bayar, kemudian tunggu barang yang dipesan sampai ke rumah anda. Senang kan?

Peniaga juga tidak melepaskan peluang mempromosi produk di laman sosial kerana ia adalah "PERCUMA" dan lebih mesra pengguna.

Namun, masih ramai yang rela bersesak di pasaraya membeli belah barang raya kerana ingin merasai suasana kemeriahan menjelang raya.

Anda pula macam mana, membeli belah secara online atau lebih gemar ke pusat beli belah? - CARI infornet.

16

Bagus
21

Marah
12

Terkejut
13

Sedih
17

Lawak
25

Bosan

Friends Rank (104 people)

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote WawaRaRa 1-7-2015 08:38 AM
aku x reti beli barang on9... sbb nyer klu bli baju aku nak kena tgk jenis kain... panas ke tak... jarang ke tak dan mcm2 lagi....
Quote sabar_sabariah 1-7-2015 08:46 AM
Biasa beli brang on9.
tp biasanya beli kat NILE je sbb murah sgt2.
Kualiti pun not bad la.
Utk raya ni ada la beli jubah tok diri n family.
Sorang sehelai. ok la tu kan.

kat LAZADA byk kali beli mesin jahit.
ok sgt2 n murah.
officemate pun ramai yg suh orderkan.

kat ZALORA beli baju kat Marketplace yg harga biasa2 jek.
kalo nk beli baju designer dekat ZALORA tu mmg xmampu la...
bukan saje xmampu, malah utk saya xperlu kot nak beli baju yg mahal sebegitu.
ia lebih kepada keinginan, bukan keperluan.
Quote pearl.silver 1-7-2015 08:52 AM
sbb keadaan ekonomi, tahun ni xde shopping online..

sedih..
Quote Mary_jane 1-7-2015 09:06 AM
Beli kat poplook, kat zalora tu bila sale memang murah giler.
Quote biskutsusu 1-7-2015 09:09 AM
yang i beli online untuk raya tahun ni cuma sleepwear anak anak je
10 pasang sleepwear cuma rm160 including postage
murah

ada juga eyeing handbag kat 11 street
tapi belum beli lagi
Quote Loh_83 1-7-2015 09:13 AM
Baju raya aku pon beli online thn ni (setelah yg tempah punya - tailor salah jahit .. huhu)

Dapat 2 pasang ... beli kat Hijirahome ...

Baju melayu untuk husband & anak - tailor kata this week siap ...

Tinggal nak cari baju casual untuk husband & anak2 ...

Baju casual untuk anak2 sedara - 7 orang punya da setel .. tingal nak cari for 2 orang lagi ...
Quote fire_place 1-7-2015 09:17 AM
Xminat..sbb xtahu kualiti brg..
Ada org aritu beli bju rm500 lbh kat zalora..
Ikut ukurn mcm muat,sekali dpt kecik sgt..
Dh satu hal nk mjual blik
Quote chinta89 1-7-2015 09:35 AM
sabar_sabariah replied at 1-7-2015 08:46 AM
Biasa beli brang on9.
tp biasanya beli kat NILE je sbb murah sgt2.
Kualiti pun not bad la.

ooo mekasih info.. btw i x penah beli online sb x tau kualiti cemana..
Quote senahsanasini 1-7-2015 09:42 AM
barangan zalora okey dak?
sbb ade yg kata zalora pny brg dh lunyai.
iols nk bli kasut kat zalora..
Quote nidzhar 1-7-2015 09:43 AM
Mary_jane replied at 1-7-2015 02:06 AM
Beli kat poplook, kat zalora tu bila sale memang murah giler.

poplook ukuran baju mmg tak boleh nak agak
kena tengok material. kalau kain lycra mmg kena ambik 1 size bigger dari normal
iols tak kenan sgt return policy poplook
return cost atas kita & dia ambik 5% return item
zalora tak charge apa2 & return store kredit dpt full

Quote sabar_sabariah 1-7-2015 12:09 PM
chinta89 replied at 1-7-2015 09:35 AM
ooo mekasih info.. btw i x penah beli online sb x tau kualiti cemana..

chinta, dah nak raya ni byk promosi kat NILE.
jubah, long dress, blause, baju casual lelaki...
cth: harga long dress 69.90, boleh reduce ke 29.90.
tp ada limit time and limit stock.
so, kena cepat2 check.
he3!!

so, far sy mmg beli office wear kat NILE jek.
tp kena beware k.
since dia follow korea/china size.
most of the dress u kena amik up to one size bigger.
if all the while pakai saiz M, at NILE kena beli size L.
kasut pun sama gak.

tapi yg paling best... HANDBAG!!
murah2 and cantik.

Quote chinta89 1-7-2015 12:17 PM
sabar_sabariah replied at 1-7-2015 12:09 PM
chinta, dah nak raya ni byk promosi kat NILE.
jubah, long dress, blause, baju casual lelaki...
c ...

owh.. iye? ok nk try gugel2
Quote agusta 1-7-2015 02:45 PM
Selalu bl kasut kat zalora.baru2 ni try bl tudung bawal 2helai..ok puas hati,murah..then terbaru bl shawl 4helai..ok sesangat lah..
Quote siwaiken 4-7-2015 09:34 PM
Biasanya saya beli brang on9.
Beli kat website tu senang aje, xperlu beli kat pasar raya.
Sbb xda masa pun, nak kerja
kat 11street beli tu coupon Starbuck
murah sgt

Byk kali beli kat Realeos Malaysia, ada byk brg yg murah
Kualiti pun boleh, saya pernah beli tu payung, Nampak gaya dan murah
Kwn-kwn pun ramai yg suh belikan.
Quote funnyTONE 4-7-2015 09:42 PM
biskutsusu replied at 1-7-2015 09:09 AM
yang i beli online untuk raya tahun ni cuma sleepwear anak anak je
10 pasang sleepwear cuma rm160 i ...

kt mane u?? tgh mencari jugak ni
Quote lostnfaun 4-7-2015 10:11 PM
agusta replied at 1-7-2015 02:45 PM
Selalu bl kasut kat zalora.baru2 ni try bl tudung bawal 2helai..ok puas hati,murah..then terbaru bl  ...

Mcm mana nak tau ukuran size kasut?
Quote gigahertz 4-7-2015 10:13 PM
WawaRaRa replied at 1-7-2015 12:38 AM
aku x reti beli barang on9... sbb nyer klu bli baju aku nak kena tgk jenis kain... panas ke tak... j ...

saya kalau beli online saya make sure yg jual tu adaa kedai dan ada stok.
Quote mbhcsf 4-7-2015 10:19 PM
reminded me about a pair of shoes. lupa hehehe
Quote Kittie 4-7-2015 10:20 PM
Kittie jrg shopping2 baju, kasut, beg ni semer, bertuah la klu Kittie shopping setahun sekali tu. Recycle selagi boleh. Tp Kittie salu shopping online kat Guardian & Watsons time diskaun kaw2, dah la free delivery. Pestu duit Kittie byk habis kat travel, tp kira shopping online gak la kan, beli tiket ketebang & book accommodation.

Lihat semua komen(54)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

25-9-2022 06:46 AM GMT+8 , Processed in 0.061978 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top