CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Gaji Kecil, Tapi Hidup Mewah? Awas, Anda Mungkin Dalam Radar SPRM!

8-12-2021 10:54 AM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 3720| Komen: 74

Description: Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) memberi amaran kepada mereka yang bergaji kecil dan gred rendah tapi mampu hidup serba mewah.
Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) memberi amaran kepada mereka yang bergaji kecil dan gred rendah tapi mampu hidup serba mewah.

Ketua Pesuruhjaya SPRM, Tan Sri Azam Baki mendakwa ia petanda besar dan kemungkinan mereka mengambil dan menerima rasuah.“Mereka boleh disyaki dan saya boleh arahkan pegawai untuk menyiasat mereka. Bagaimana mereka boleh pakai kereta mewah dan rumah besar sedangkan hanya bergaji kecil? Ada kemungkinan mereka menggunakan kuasa yang ada untuk menerima rasuah.


Gambar hiasan

“Kami pernah menyiasat satu kes yang mana penjawat awam Gred 32 tetapi mampu beli kereta dan rumah mewah secara tunai,” katanya pada sesi temubual Santai Oghok Potang menerusi saluran radio, Negerifm, semalam.


Justeru, Azam mengingatkan ketua jabatan di kementerian, jabatan dan agensi kerajaan supaya memantau kakitangan yang hidup mewah biarpun mempunyai tahap keberhutangan yang tinggi.


Sumber: K! ONLINE

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote chinta89 8-12-2021 09:38 AM
dan pekerjaan yg berisiko adalahhhhhhhhhhhh................
Quote Nnasda53 8-12-2021 09:47 AM
Baca kenyataan dia pun dah meluat dengar phuiiii.
Quote card_reader 8-12-2021 09:55 AM
tgk member aku kerja sprm pon.....lifestyle dia hmmmm
Quote True-X 8-12-2021 10:01 AM
honda civic masing2... esp dari penjawat awam dari pantai timur....
Quote Kitty_catz 8-12-2021 10:04 AM
ehhh apa lak...' ITU' smer kan rejekiiiiii

kata acik2 pokcik2 gomen bawang obese
Quote cmf_PariS 8-12-2021 10:05 AM
siasat je... kalau betul kene.. tk betul aman damai kan..
Quote biskutraya 8-12-2021 10:08 AM
Husnuzon byk buat job tepi.. job memang job buat di luar waktu keje dan dalam waktu keje.. hehe..
Quote c===8 8-12-2021 10:18 AM
kalau tak cemana nak sentiasa update di sosmed
Quote ifanonline 8-12-2021 10:21 AM
rakyat taknak buat laporan, mana SPRM nak mulakan siasatan
Quote krustykrab 8-12-2021 10:27 AM
Yg dh kuar jel pun ada je yg blh hidup mewah lg...
Quote copy_paste 8-12-2021 10:34 AM
gred 32 pun dipandang sengkek,apatah lagi gred bawah2 lagi,
mmg betul la keje gomen ni mmg gaji ciput je
Quote d_anne04 8-12-2021 11:24 AM
ada kawan gred n32
pi keja bwk merc, vw beetle, kadang vellfire

weekend ride ngan superbike bmw
laki dia kontraktor buat rumah jual rumah
yang bestnye gaji dia mmg x usik langsung

last year kena kaco dek lhdn, dekat 500k kena bayo cukai
Quote slyfynx 8-12-2021 11:35 AM
Ramai weh keje jawatan B40, tp kete lg beso dr laki Friska.
Quote kelip2_07 8-12-2021 11:39 AM
kt tmpt keje gred rendah..luar opis tokey..meniaga mcm2..bkn sume ade 1 sumber jer
Quote jas7512 8-12-2021 12:09 PM
Penjawat awam kan kn isytiharkan harta every 5 yrs so katalah yg kaya raya sbb pusaka blh je bg tahu dpt harta pusaka juta2..mcm sedara i..jual tanah berjuta dpt tapi i ckp ngan kakak i sygnya jual tanah..lama2 nanti dah xde tanah melayu..huhu
Quote kelip2_07 8-12-2021 12:10 PM
jas7512 replied at 8-12-2021 12:09 PM
Penjawat awam kan kn isytiharkan harta every 5 yrs so katalah yg kaya raya sbb pusaka blh je bg tahu ...

yee btl..kena istihar setiap 5taun
Quote ketupatnasi 8-12-2021 12:13 PM
siasat je lahhh.. mana tahu kebun sawit ke ladang getah berekar2 tu semeh pusaka
borang istihar rete yang submit tanpa gagal tu pon tade sape nak nyemak jujur ke pelesu semeh maklumat.
Quote aHoi83 8-12-2021 12:14 PM
Tiba2 nama mereka masih tersenarai utk menerima bantuan kerajaan utk slot B40. Celaka kan
Quote Normabaru 8-12-2021 12:22 PM
Siasat bilis ja mampu..bapak jerung ko menikusss.Nak jatuh hukum rayuan bpe Kali round daaaa

Lihat semua komen(74)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

4-10-2022 12:40 PM GMT+8 , Processed in 0.078012 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top