CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

Ratatouille is REALLLL? - Tikus Berkeliaran Di Kedai Makanan Terkenal Ibu Kota

8-12-2021 02:02 PM| Diterbitkan: natrahn| Dilihat: 1837| Komen: 12|Original author: natrahn

Description: Ratatouille is REALLLL? - Tikus Berkeliaran Di Kedai Makanan Terkenal Ibu Kota

Tular di Twitter mengenai tikus berkeliaran di kedai makan Teppanyaki, pusat membeli belah terkenal ibu kota, Pavilion.

Pengguna Twitter @Azwinshafinaz dalam ciapannya berkongsi tangkap layar Instastory Sarah Shimmers berkenaan kehadiran tikus di kedai makan terkenal dan berada di dalam pusat membeli-belah terkemuka itu.



Berdasarkan perkongsian itu, Sarah memaklumkan pekerja di premis berkenaan mengenai tikus tersebut. Malangnya, pekerja terbabit tidak mengendahkannya. 

Sarah berasa kecewa kerana sewajarnya pekerja premis itu melakukan sesuatu apabila melihat kehadiran haiwan perosak berkenaan.

Perkongsian tersebut turut mendapat perhatian warga maya yang berharap pihak pengurusan dan Kementerian Kesihatan Malaysia mengambil tindakan agar kedai itu membersihkan kawasan premis mereka.

Kredit foto - Twitter Azwinshafinaz

Ini kerana kehadiran tikus adalah sangat berbahaya. Ia boleh mengakibatkan penyakit kencing tikus atau nama sainsnya Leptospirosis yang boleh membawa maut. - CARI

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

ADVERTISEMENT

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Normabaru 8-12-2021 02:28 PM
Penguasa kt msia ni sume mkn gaji buta..xreti nk bt random inspection..kena tggu viral br thegeh nk gerak..acah2 busy pdhl department utk compliance ni majlis bandaraya pon blh bt..byr punya mahal tp tikus gemok2, bangla tukang masak tgk hepi2 sbb dia dok sblh tahi pon selera makan.hahahaha
Quote kotakominami 8-12-2021 04:28 PM
Jusco bagus..pantau sendiri je
Quote uda 8-12-2021 09:26 PM
Azwin tu sepatutnya tulis ' Don't take this lightly' bermakna jangan ambil ringan pperkara ini...
Quote chandrahusin 9-12-2021 12:20 PM
kat mana2 je ada tikus
penah makan kat kedai satay
kat area popular di KL
selamba je tikus lalu lalang
Quote Thunderclouds 9-12-2021 12:34 PM
I dok lam gua. Xpenah masuk pavilion. Last mkn kt teppanyaki wayyyyy back early 2000 duluh kt midvalleyh. Mana pon ada tikus. Umah hgpa pn bkeliaran lipas.
Quote shernazz 9-12-2021 10:09 PM
Manager teppanyaki pavillion pernah.jemput iols makan kat sana..
Tapi sampai ke.sudah.iols tak.pegi sana

Asalnya iols komplen.kat.fb...taugeh.banyak.gila hitam kot...
Pastu customer service dia pm.iols...
Pastu.manager kat.pavilion plak pm..
Kalau crnggini..euw..huhu

Ools makan kat aeon equine.masa tu
Quote kakigojes 12-12-2021 12:59 PM
Oh my English!
Quote epullipan 7-1-2022 12:30 PM
DAMN..kompem kena tutup tu ngn KKM
Quote krustykrab 7-1-2022 08:56 PM
Thunderclouds replied at 9-12-2021 12:34 PM
I dok lam gua. Xpenah masuk pavilion. Last mkn kt teppanyaki wayyyyy back early 2000 d ...

Mmg la tikus tu ada di mana2 tp ni kat pavi oii..dlm kedai mkn "internasional" pulak tu
Quote lo_la 11-1-2022 09:23 PM
Ala…one of our go-to for teppanyaki. Tapi since Covid dah lama tak menapak ke sana.

Lihat semua komen(12)

Kategori Berkaitan

ADVERTISEMENT


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

15-8-2022 09:15 AM GMT+8 , Processed in 0.080236 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top