CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Gadis 15 Tahun Miliki Agensi Bernilai Rm1.8j

15-6-2015 10:10 AM| Diterbitkan: CMFreporter2| Dilihat: 6577| Komen: 13

Description: Nannies by Noa diasaskan oleh remaja 15 tahun dan syarikat itu kini bernilai RM1.8juta!
Oleh Adib Za

Siapa sangka dalam usia tersangat muda, seorang gadis di California sudah memiliki sebuah syarikat sendiri yang bernilai $500,000! (RM1.8 juta)

Noa Mintz yang merupakan pengasas dan pengarah Nannies By Noa tidak menyangka pada usia 15 tahun, dia telah memiliki sebuah syarikat dan nilainya bukan calang-calang, setengah juta dolar!

Menurut portal People, tiga tahun lalu, Noa mendapati terdapat kekurangan dan kelemahan terhadap penjaga kanak-kanak yang diambil oleh ibunya. Ini menimbulkan idea untuk menubuhkan agensi kanak-kanak yang lebih baik. 

(Sumber foto: Popist)


Kini, Nannies by Noa memiliki 25 orang pekerja sepenuh masa dan 50 orang pekerja separuh masa. 

Di samping itu, Noa telah melantik Allison Johnson,26 menjadi CEO syarikatnya dan menguruskan ketika Noa bersekolah. - CARI Infonet



22

Bagus
22

Marah
31

Terkejut
17

Sedih
20

Lawak
8

Bosan

Friends Rank (120 people)

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote kelip2_07 15-6-2015 09:50 AM
jgn ko upah org yg xamanah sudah la dikk..lebur duit ko nanti
Quote caprut 15-6-2015 09:53 AM
see? mentaliti org kafir ngn melayu malaysia? org melayu abes study ggih isi borg kjer krajaan pastu da kjer krajaan gaji kecik, bsing mntanaik gaji
Quote rosasa 15-6-2015 09:54 AM
bagus2 .. muka kokosen ni memang matured sungguh
Quote jengkoil 15-6-2015 09:58 AM
Kat tempat kita ni ..tak yakin sgt nak hire nanny part time..

husband nga wife nk kuar celebrate anniversary. .tggalkan anak2 kat part time nanny..
Quote chinta89 15-6-2015 10:05 AM
bestnya kalau budak2 mesia ni nk wat part time nanny.. ini tak, sebok mtx dit mak pak perabis nk enjoy..
Quote dinamokiev 15-6-2015 10:21 AM
caprut replied at 15-6-2015 09:53 AM
see? mentaliti org kafir ngn melayu malaysia? org melayu abes study ggih isi borg kjer krajaan pastu ...

Macam orang yang mengomen ni la
Quote caprut 15-6-2015 10:45 AM
dinamokiev replied at 15-6-2015 10:21 AM
Macam orang yang mengomen ni la

aku pon pikir nk niaga. family aku dri abg aku niaga tak hadap la kjer krajaan pastu bsing2 gaji kecik. mcm palat prangai org bsing2 gaji kecik ni, cer try niaga bru tahu untung bulan ni tak boleh gune smpi abes. kalo tak lingkup la business tu
Quote HaifaHanna 15-6-2015 10:45 AM
jengkoil replied at 15-6-2015 09:58 AM
Kat tempat kita ni ..tak yakin sgt nak hire nanny part time..

husband nga wife nk kuar celebrate  ...

Ade ker part time nanny?
Kt Ganu ni mcm takde pon?
Quote sukacactus 15-6-2015 11:00 AM
Pasal xde part time nanny la aku dl tunggu ank sampai umur 7 tahun br pergi tgk wayàng blk.
Dah besar br aku angkut skali
Quote bellaa 15-6-2015 11:09 AM
okei..

first time bella jeles dgn pmpn lain..

kaya sungguh, muda lak tuu...
Quote pp_gurl 15-6-2015 01:47 PM
Ni semua bergantung kepada kepercayaan dan jgk niat org yg keje sitters and nanny ni. Kot dpt yg niat jahat, kita balik umah tgk umah dh kosong. Kalo nasib tak baik, anak2 pun dia angkut. Sedangkan keje part time cuci umah pun sempat jgk songlap duit tuan umah
Quote reenz013 15-6-2015 01:49 PM
muda2 dh kayoo
Quote LuLu^Lost 16-6-2015 09:28 AM
Edited by LuLu^Lost at 16-6-2015 09:30 AM

nak tanya sesuatu pasal konsep content forum cari ni. memang 1st view - content lain, astu bila tekan "View Comment"/"Reply Comment" content lain plak eh? macam mana boleh jadi publisher lain, original author lain? hehe..iols buntu memikirkannya.

1st view

1st view
                    1st view                     

2nd view

2nd view

2nd view after tekan "Reply Comment"


suka cerita macam ni. mcm bagi semangat. cuma tu la, cerita macam tak complete. siapa Alison Johnson tu? kata dia tubuhkan nannies kerana mendapati kelemahan terhadap penjaga kanak-kanak yang diambil oleh ibunya. tapi content satu lagi kata, noa tubuhkan nannies sbb dulu noa pernah jadi penjaga kanak-kanak, disebabkan permintaan tinggi, dia pun bukak agensi. mana satu ni?



Lihat semua komen(13)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

14-7-2024 09:40 AM GMT+8 , Processed in 0.056848 second(s), 44 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top