CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Ladylista Cinta & Perhubungan Lihat artikel

Luahan Hati~Suami Tiada Rasa Cemburu

27-4-2015 03:07 PM| Diterbitkan: CMFreporter| Dilihat: 14635| Komen: 61

Description: "..kami sudah berkahwin selama tiga tahun, kadang-kadang dia anggap aku seperti kawan.. bukan isteri.."


Assalamualaikum dan Hye to all forumers .

Aku nak cakap masalah besar tak jugak, masalah kecik pon tak jugak . masalahnya, laki aku ni jenis tak cemburu . I can be friend with anyone aku suka, whatsapp bermesej berfacebook dengan kawan2 aku semua . kitorang dah 3 tahun kawen, belum ada anak(before ni die cakap die x ready nak jadi ayah) . pastu, aku rasa kadang2 dia anggap aku ni macam kawan lebih dari isteri which makes me so sad . 

Dah la mcm tu, aku ni ade pulak aura yang buat kalau aku jumpe lelaki, mesti lelaki tu sibuk nak kenal aku walaupon tau aku ni seorang isteri . ex-BF aku(duda) pulak sibuk tergila2kan aku . aku jadi stress sebab aku tak tau nak cerita kat siapa . aku sebelum ni duduk jauh dengan suami aku . masa duduk jauh, aku ada jugak couple of times jumpa ex-BF aku ni . tapi, jumpa kat kedai minum je la . melepak2 mcm tu . skrg aku dah duduk dengan husband aku, aku rasa happy sangat . tp, suami aku masih mcm tu jugak . jenis tak cemburu . sape2 whatsapp aku pon die tak heran .
i need help


Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote dinamokiev 10-4-2015 04:05 PM
Sebab dia percayakan kamu. Tapi dalam diam kamu membuktikan yang suami kamu salah. Kamu seorang pencurang tegar. Kalau suami kamu tahu mesti dia kecewa teramat sangat dan tidak akan maafkan kamu.
Quote sabar_sabariah 10-4-2015 04:15 PM
terimalah seadanya
ada orang lain komplen bila suami suka cemburu

cemburu tanda sayang
tak cemburu tak bermakna tak sayang
Quote tiputipujah 10-4-2015 04:23 PM
suami letakkan kepercayaan pada tt..naper buat gitu...
dah duk sekali mayb dia tak mau tt rasa terkongkong or rimas..
jangan sangka diam suami tu tanda tak kisah..
takut dlm tak kisah dia tu sekali meletup tak angkat muka tt nanti
Quote khailya 10-4-2015 04:36 PM
same cem husben aku jer..
Quote wds 10-4-2015 04:49 PM
Cemburu salah, tak cemburu pun salah. Perempuan2 .
Quote mak_wa95 10-4-2015 05:08 PM
masa jadi bini orang pun mencurang juga..

bujang2 dulu gamaknya species apa tah:_____________

perasan hotts pula tu,sian jenis manusiasakit jiwa ni..

jadi isteri orang pun meletak kan maruah diri terlalu rendah..duda hanya nak ambil kesempatan..

harap bertaubat sebelum mati
Quote Dewa19XKangen 10-4-2015 05:10 PM
apa dalam otak pompuan aku x tau la.. aku rasa laki tu dia menghadapi kenangan lama yang maha dahsyat.. sampai malas nak tegur apa bini buat.. cam perangai aku.. tunggu ang buat perangai isap kote jantan lain(curang).. dia tenang ja lafaz cerai.. no big deal dia kata..

pompuan nie.. aku x kata semua.. tp memang ada.. ada perangai celaka iaitu.. dia x suka orang busy body dengan apa yang dia nak buat.. laki kalo kena camni sampai mati dia teringat.. kalo ang kena rogol depan dia mukin dia rela tengok saja.. atau dia buat x tau.. dan jalan sambil isap rokok berlalu pergi..

pada aku mukin ang patut cuba banyakkan aktiviti yang ang buat.. mita izin dia walo pun sekadar nak jirus air kat pokok bunga depan rumah.. bagi dia biasa.. lama2 dia terasa dan dia akan amik berat..

kalo x jadi juga mukin laki ang tu gay..  
Quote Crystal_Apple 10-4-2015 05:10 PM
Hi TT....First  of all,kamu harus berSyukur Alhamdudillah banyak2 kepada yang Maha Esa kerana kamu telah dijodohkan dengan seorang suami yang sangat sporting dan mempercayaimu.Daripada citer TT,sah bahawa...,suami TT belum ada lagi perasaan seakan2 sangsi mahupun syak wasangka terhadap gerak geri atau perilaku terhadap kamu.
Biasanya Laki2 jika boleh biarkan si isteri tu whassapp dengan kawan laki2 ataupun tidak berapa mengambil kira aspek dengan sape isterinya berkawan,boleh dikatakan bahawa sang suami ni memang jenis sporting dan kerana belum lagi putik di hatinya untuk kongkong TT lagi.

Pada pendapat saya..,berkawan ataupun whassaap dengan kawan laki tiada masalah.Cuma,kita harus sedar bahawa kita ni isteri owg dan semuanya ada batas/sempadan untuk berkawan kerana kemudian hari perkara sebegini yang kita anggap remeh kemungkinan boleh mengundang fitnah TT.

TT anggap sahajalah suami mungkin tahu ape yang TT buat sumer..cuma suami memberikan kamu peluang untuk berubah sikap... kerana TT harus mempertimbangkan baik buruk sendiri.

Jangan cari masalah sendiri dan pastikan punca masalah yang timbul nanti bukan disebabkan oleh TT sendiri.Setiap perilaku mahupun perbuatan elok lar kalu kita ingat nasib dan akibat supaya tidak berlaku pertengkaran yang boleh bawakan masalah besar kelak kepada rumahtangga TT nanti.

Suami TT dengan adanya KEPERCAYAAN terhadap kamu ni lar yang menyebabkan kamu tergamak nak curang atau derhaka pada suami(nusyuz).


TT tak harus layan bekas kekasih kamu tu...kerana jika suami TT tahu pasti hancur hati dia.Kamu kena jaga hati suami.


Hidup ini kan seperti perkongsian aje..suami dan isteri tak perlu tamak...,tak perlu simpan rahsia.Just berterusterang!Yang benar tu pahit kan..kan..
Quote Crystal_Apple 10-4-2015 05:15 PM
tiputipujah replied at 10-4-2015 04:23 PM
suami letakkan kepercayaan pada tt..naper buat gitu...
dah duk sekali mayb dia tak mau tt rasa terk ...

saya setuju....tiputipujah.
Dengar tadi TT dulu duk jauh skunk ni duk dgan husband skali.Yang pasti suami bukan shj mempercayainya,dia x mahu control TT sebab sayang.
TT kena sedar bahawa hubungan suami isteri tak selalu maintain gitu.Punca banyak hubungan suami isteri roboh disebabkan oleh media sosial fb/whassapp or whatever.
Quote Clover_Hill 10-4-2015 05:23 PM
Agaknya tt ni dah xde apa benda sangat dah nak diangkat jadik masalah.
So laki x dulik nk cek hp,laki buat bodo sedo tak lorat dgn siapa tt wasap- pun jadikla sbg masalah.

Quote miniusb 10-4-2015 06:33 PM
pelik juga. perempuan ni, kdg2 dia perlukan pasangan ada rasa cemburu sedikit sebanyak, baru dia terasa pasangan dia ambil berat. kalau dia tak kisah buat donno jer mmg agak misteri disitu. kalau terlalu percaya, takper jugak. takutnyer kalau takder perasaan sayang kat pasangan, itu bahaya. kdang2 pasangannya, bila perasaan cemburu dah hilang dalam diri itu boleh jadi petanda bahaya. mcam kitalah, kalau kita takder perasaan sayang kat seseorang, ada kita peduli/ambil berat dia buat apa? lantaklah kan. tapi kalau kita sayang betul2, kita ambil berat dan mahu komitmen dia pada kita seorang jer kalau boleh. and cemburu pasti ada bila kita macam tak kisah padanya. better tanya betul2 tuk pastikan sikap sangat terbuka itu kerana faktor apa..sbb percaya 100% ker atau sebaliknya.
Quote faraway1 11-4-2015 04:38 AM
Edited by faraway1 at 10-4-2015 03:41 PM

u not the only person, my husband tidak juga kuat cemburu,
me rasa dia percaya habis dnegan me..

tetapi tidak pula me lupa diri dengan kepercayaan tersebut,
ada batas kita kena buat sebagai isteri, im even married to omputih,
me sepatutnya lebih liar dari u, me boleh buat kalau me nak,
but no way me nak buat, sedar lah diri jugak sebab ada suami kan,
plus suami tu  love of my life, takkan nak buat benda benda tak sepatutnya
dan memperjudikan maruah sebagai isteri just because your husband tak cemburu.

yes, me ada lelaki siap berlari nak tanya nama, tanya me masih kahwin pun ada.
but im married. and i love my married life, so kenapa nak buat perangai
sebab husband tak cemburu, im not that stupid.
keluar rumah pun me siap bagitau dulu, nak kleuar
dengan lelaki tanpa my husband, tak da dalam my kamus hidup..

Quote gadis_comel 11-4-2015 08:42 AM
thanks for all comments tak kisah la negatif or positif .
saya takde cakap sy curang pon kan?
saya bgtau sy pernah jumpe ex BF saya di kedai kopi . bukannya jumpe atas katil kat hotel .
i can be wild if I want, but i didnt do that .
fyi, i kalau nak keluar pon i always tell him im going out . always .
mmg i patut bersyukur i ade husband yg baik percayakan i . its just i feel bad bila die langsung x cemburu dengan i .
thanks again for all comments . by the way, i nasihatkan yang duk cakap negatif kat i tu tanya dulu before hentam org . i pon tak hadap nak kote jantan lain .
Quote mamariuh 11-4-2015 10:00 AM
gadis_comel replied at 11-4-2015 08:42 AM
thanks for all comments tak kisah la negatif or positif .
saya takde cakap sy curang pon kan?
saya ...

Well, gadis comel....u buka thread ini untuk apa ek???? bangga punya suami yang tidak cemburu atau ramai yang diminati lelaki lain...berjaga2... Allah itu tidak buta dan Allah tidak pekak.   Suatu hari nanti, atau bila tiba Allah balikkan kata awak ini, dia sangat2 cemburu sehingga mengongkong kehidupan bebas awak itu, tambahan lagi dia pulak berpacaran dengan orng lain.....baru awak tahu langit tu tinggi atau rendah.  

Kalau tak de masalah yang berat dan membebankan, lebih baik tutup ajer thread ini...tidaklah orang akan mengata atau membincangkan hal ini berlanjutan lamanya... u just buka pekong di dada sahaja lah.... Allah dah sedia upaya menutup aib awak, awak suka2 pulak membuka aib sendiri. haiiiikkkk




Quote bellaa 11-4-2015 12:44 PM
aku ni ade pulak aura yang buat kalau aku jumpe lelaki, mesti lelaki tu sibuk nak kenal aku walaupon tau aku ni seorang isteri . ex-BF aku(duda) pulak sibuk tergila2kan aku

puji diri sendiri nampak?

u just lonely.. masalah kecil camni pon nak diperbesarkan..

btw u age berapa eh? macam tidak matang je..
u menggeletis pikir diri tu hot & laki lain sibuk nak kat u..

apa kata u perbanyakkan aktiviti..
memasak, tanam sayur, lipat baju.

dan x lupa jugak, sila solat..
seorang isteri yg baik tidak akan berjumpa dengan lelaki lain..
Quote Clover_Hill 11-4-2015 01:25 PM
gadis_comel replied at 11-4-2015 08:42 AM
thanks for all comments tak kisah la negatif or positif .
saya takde cakap sy curang pon kan?
saya ...

Yes you told him that you're going out.
But then did you ever mentioned your hubby HONESTLY with whom you were having date with?

Agak2 apa reaksi muke hubby u kalu u habaq gini kat dia 'ling..ai nk kua jumpe dgn ex chenta hati ai ni..mcm biasa oke..'??

Curang,literally tak semestinya kene berdayung atas katil dulu baru nak memenuhi definisi mencurang. Keluar makan berdua hatta kat tempat awam sekalipun andai berlainan dgn expectation suami (suami ingt kua dgn kwn biasa skali kua dgn ex boypren)pun dah menjurus perbuatan menghampiri zina.

Btw,zina pun bukan takat perlu sesi celop mencelop.terdetik rasa rindu,senang,bahgia pada org yg bukan hak pun dah masuk kategori zina. Zina hati. In case u counter claim kata 'eh bila masa plak ai kata ai berzina'
Quote emma.giggs 11-4-2015 04:19 PM
Suami i pn bukan la jenis cmburu. I siap tnya knp x de rs jeles ngn i wlupn msj or wasap ngn kwn laki. Dia cume ckp i knl u mcm mane n i percya pd u.
Even hsbnd mcm tu xde la plak i nk amik kesemptn
Quote faraway1 11-4-2015 07:01 PM
gadis_comel replied at 10-4-2015 07:42 PM
thanks for all comments tak kisah la negatif or positif .
saya takde cakap sy curang pon kan?
saya ...

u kata orang lain tak boleh pikir negatif sebab u bukan hadap kote orang pun.


dan u pulak, hanya kerana u rasa husband
u tak cemburu, sampai bukak topic
tanya orang kenapa your husband tak
cemburu, dan boleh pula selamba badak
melepak dengan ex bf pula tu..







Quote missus_meow 11-4-2015 07:23 PM
X cemburu langsung? Not at all? Emmmm .....

Lihat semua komen(61)

Sub-category


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

7-10-2022 09:28 PM GMT+8 , Processed in 0.066803 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top