CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Maid Filipina DiRogol Anak Majikan Minta Pertolongan Melalui FB

14-4-2015 10:08 AM| Diterbitkan: admin9| Dilihat: 14025| Komen: 44

Description: Dalam Video Tersebut Pembantu Rumah Dikenali Dengan Nama Abby Luna Yang Sedang Bekerja Di Bahrain Menceritakan Bahawa Dia Dirogol Oleh Anak Lelaki Majikannya Yang Merupakan Penagih Dadah.
Maid Pinoy DiRogol Anak Majikan Minta Pertolongan Melalui FB

   

SEORANG pembantu rumah warga Filipina menggemparkan netizen apabila videonya meminta pertolongan dimuatnaik ke Facebook, Khamis lalu.

Dalam video tersebut pembantu rumah dikenali dengan nama Abby Luna yang sedang bekerja di Bahrain menceritakan bahawa dia dirogol oleh anak lelaki majikannya yang merupakan penagih dadah.

Akibat kejadian itu dia mengalami lebam di payudara selain sakit akibat ditumbuk tetapi apabila kejadian itu diadukan kepada majikannya, dia pula yang disalahkan.

Majikannya dikatakan memberi kata dua kepada Abby iaitu menunggu hingga dua bulan jika mahu pulang semula ke negara asalnya selain membayar sendiri tiket penerbangan balik.

Dia juga dijanjikan akan dibawa untuk diperiksa doktor dalam masa seminggu sekiranya mengandung dan jika itu berlaku kandungannya akan digugurkan sebelum dia dihantar pulang.


Tertekan, takut dan tidak mempunyai wang; Abby memuatnaik video ini bagi merayu pertolongan agar dia diselamatkan menerusi akaun Facebook.

Difahamkan susulan video tersebut menjadi viral, Abby kemudiannya diselamatkan Kedutaan Filipina di Bahrain pada hari sama.

Bagaimanapun, majikan Abby dikatakan tetap berkeras menafikan dakwaan pembantu rumahnya itu.


– MYNEWSHUB.CC
22

Bagus
17

Marah
11

Terkejut
13

Sedih
27

Lawak
12

Bosan

Friends Rank (102 people)

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote jahcomel 14-4-2015 09:00 AM
sian maid nih..sib baik pndai guna fb
Quote Lina66 14-4-2015 09:03 AM

Areb dugul..

Quote sis_yus 14-4-2015 09:05 AM
ada gak idea nak muat turun video...
Quote elmen 14-4-2015 09:16 AM
ade kegunaan la fb die tu.. tapi tersebar luas la muka..
Quote imransulaiman 14-4-2015 09:24 AM
Nasib baik tak dibunuh oleh majikan tu! Ke majikan tu buta IT takde Facebook tak reti guna internet??
Quote sgbuloh 14-4-2015 09:30 AM
majikan dia tu terlepas macam tu aje ke?

tak kena dakwa ke?
Quote crazecousa 14-4-2015 09:39 AM
abby luna.... aummmm
Quote dragger 14-4-2015 09:41 AM
abby luna.. hmm


Quote tightcherry 14-4-2015 09:42 AM
Kerja lg dgn ummah terrorist..harus lah ganaz
Quote sukacactus 14-4-2015 09:48 AM
Kesian Abby Luna
Majikan tu kira senang dia je nak lps tangan
Quote chinatsu 14-4-2015 09:48 AM
wah..mak bapak budak lelaki tu pun macam tak kisah anak dia merogol bibik nih
Quote gaara_X 14-4-2015 09:48 AM
pergh!!...sadisnya...
Quote mesmerize 14-4-2015 09:52 AM
kesian sheols
Quote BlueEagle 14-4-2015 09:53 AM
kesian...semoga dia dapat pulang semula...duk lagik keja ngan org2 bangsa ni..
Quote prettyuglybabe 14-4-2015 09:54 AM
mak bapak jahanam..
Quote kenarikelabu 14-4-2015 10:00 AM
Puak2 belah sana mmg perangai hazab gitu....org gaji dia buat mcm binatang je
Quote JeNaB_PopPop 14-4-2015 10:00 AM
Dapat kat pak arab habislaaaaaaa
Quote jofizo 14-4-2015 10:03 AM
kalau kat negara ereb nih, gi report pasal rogol, silap2 pompuan tu yg kena.....
Quote hanamunir 14-4-2015 10:36 AM
orang gaji kan macam hamba di sinun..
abis la pinoy tu..
semua salah maid..

Lihat semua komen(44)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

27-5-2024 02:50 PM GMT+8 , Processed in 0.053170 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top