CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Kedah Mula Banjir, 2 Pusat Pemindaha Dibuka

26-12-2014 10:13 AM| Diterbitkan: admin9| Dilihat: 9944| Komen: 57

Description: Selain Kedah, Negeri Lain Yang Dilanda Banjir Ialah Kelantan, Terengganu, Perak, Pahang Dan Perlis. Sehingga Kini, Dua Pusat Pemindahan Banjir Dibuka Di Padang Terap Bagi Menampung Mangsa Banjir Berik ...
Kedah mula banjir, 2 pusat pemindaha dibuka

Gambar hiasan


KUALA LUMPUR 25 Dis. - Banjir mula melanda Kedah dengan sekurang-kurangnya 51 orang di beberapa kawasan di negeri ini terutama di daerah Padang Terap dipindahkan sejak tengah hari ini.


Selain Kedah, negeri lain yang dilanda banjir ialah Kelantan, Terengganu, Perak, Pahang dan Perlis. Sehingga kini, dua pusat pemindahan banjir dibuka di Padang Terap bagi menampung mangsa banjir berikutan hujan sejak beberapa hari lalu.

Penolong Setiausaha Tentera Majlis Keselamatan Negara Kedah, Mejar Mohd Radzi Abd Hamid sebuah pusat pemindahan telah dibuka di Kampung Chepa, Nami, yang menempatkan 19 mangsa daripada dua keluarga.

“Ini berikutan limpahan air Sungai Pedu dan Sungai Muda dan kita percaya keadaan ini hanya sementara, dan mangsa akan dibenarkan pulang petang nanti,” katanya ketika dihubungi Bernama hari ini.


Sebuah pusat pemindahan lagi dibuka di Dewan Petunas Lubuk Merbau yang menempatkan 11 mangsa dari Kampung Lubuk Merbau, 21 dari Kampung Baru Lubuk Merbau dan sejumlah mangsa yang bilangannya belum dikenal pasti dari Kampung Dusun.

2

Bagus
1

Marah
4

Terkejut
6

Sedih

Lawak
11

Bosan

Friends Rank (24 people)

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote matamata 25-12-2014 05:30 PM
Ni nak consider bala ke atau ujian?
Quote noor2 25-12-2014 05:31 PM
Harap tempat orang tu tak kena banjir....kesian dia nak balik
Quote kentel 25-12-2014 07:00 PM
matamata posted on 25-12-2014 05:30 PM
Ni nak consider bala ke atau ujian?

dah dah la dengan mentaliti bala tu..sama2 kita doakan semoga cepat dugaan ni tamat..
Quote skymania 25-12-2014 07:02 PM
Adik aku kat alor star umah die dah naik air..anak dok berkuak dlm umah...
Quote Anak_Nogori 25-12-2014 08:06 PM
kentel posted on 25-12-2014 07:00 PM
dah dah la dengan mentaliti bala tu..sama2 kita doakan semoga cepat dugaan ni tamat..

harap lepas ni masing2 faham dah..jangan negeri org bala..negeri sendiri jadi hikmah dan tuhan kasi rahmat dan rezeki.

jadi manusia cerdik sikit..
Quote axl_bach 25-12-2014 08:16 PM
skymania posted on 25-12-2014 07:02 PM
Adik aku kat alor star umah die dah naik air..anak dok berkuak dlm umah...

area mana kat Alor Setar yg dah naik banjir nih??

Quote KumbangPolkaDot 25-12-2014 08:19 PM
skymania posted on 25-12-2014 07:02 PM
Adik aku kat alor star umah die dah naik air..anak dok berkuak dlm umah...

area mana kak

Quote minahsenget 25-12-2014 08:20 PM
Ha ah area mana.risau gak ni
Quote lazim 25-12-2014 08:56 PM
skeai maniam area mana ni? aku nk balik jalan dato kumbar ni.. dok hasut mak aku ckp alor setar dh bnjir. dia kata pekan x banjir
Quote skymania 25-12-2014 09:04 PM
axl_bach posted on 25-12-2014 08:16 PM
area mana kat Alor Setar yg dah naik banjir nih??

Jitra secara spesifiknya...
Quote skymania 25-12-2014 09:07 PM
KumbangPolkaDot posted on 25-12-2014 08:19 PM
area mana kak

Jitra uols...tp mek slalu turun stesen ketapi alor star klu pi umah die...kekeke...
Quote primemova 25-12-2014 09:09 PM
matamata posted on 25-12-2014 05:30 PM
Ni nak consider bala ke atau ujian?

Kedah ni negeri BN, so confirm ni bala ....
Quote axl_bach 25-12-2014 09:11 PM
lazim posted on 25-12-2014 08:56 PM
skeai maniam area mana ni? aku nk balik jalan dato kumbar ni.. dok hasut mak aku ckp alor setar dh b ...

belah bandar mmg x banjir laaa....so far aku dok lalu xder plak banjir lg area alor setar nih

Quote axl_bach 25-12-2014 09:12 PM
skymania posted on 25-12-2014 09:04 PM
Jitra secara spesifiknya...

Jitra belah kampung2 ker yg banjir??

aku baru lalu town jitra td ptg ok jer...now dok kat Bandar Darulaman jap ada keje.....still kering.....

Quote Al-Patih 25-12-2014 09:13 PM
Sungei Pedu tu..kan dari..kawasang Empangan Tasik Pedu...
Quote KumbangPolkaDot 25-12-2014 09:17 PM
skymania posted on 25-12-2014 09:07 PM
Jitra uols...tp mek slalu turun stesen ketapi alor star klu pi umah die...kekeke...

owh, jitra tu bukan alostaq dah chuols
semalam akak iols cakap jitra tak naik air lagi

Quote KumbangPolkaDot 25-12-2014 09:19 PM
axl_bach posted on 25-12-2014 09:12 PM
Jitra belah kampung2 ker yg banjir??

aku baru lalu town jitra td ptg ok jer...now dok kat Banda ...

darulaman dekat dah ngan rumah iols tu..duk hujan dak belah sana takut banjir macam tahun bila tu..tenggelam habis

Quote skymania 25-12-2014 09:19 PM
axl_bach posted on 25-12-2014 09:12 PM
Jitra belah kampung2 ker yg banjir??

aku baru lalu town jitra td ptg ok jer...now dok kat Banda ...

Tmpt die nama kepala batas, jitra... Kawasan kg gak la...
Quote skymania 25-12-2014 09:20 PM
KumbangPolkaDot posted on 25-12-2014 09:17 PM
owh, jitra tu bukan alostaq dah chuols  
semalam akak iols cakap jitra tak naik air lagi

Aku bru tanye die...kekeke...dok ada lg air dlm umah...

Aku slalu turun stesen ketapi alor star jeh...hahahaha...

Lihat semua komen(57)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

21-6-2024 02:33 AM GMT+8 , Processed in 0.060277 second(s), 47 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top