CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

123Next
Return to list New
View: 6429|Reply: 57

[Tempatan] Ni utk org Kedah plak - siap sedia hadapi banjir

[Copy link]
Post time 25-12-2014 05:29 PM | Show all posts |Read mode
Kedah mula banjir, 2 pusat pemindaha dibuka
25 Disember 2014 4:28 PM


42 0 Google +0

KUALA LUMPUR 25 Dis. - Banjir mula melanda Kedah dengan sekurang-kurangnya 51 orang di beberapa kawasan di negeri ini terutama di daerah Padang Terap dipindahkan sejak tengah hari ini.

Selain Kedah, negeri lain yang dilanda banjir ialah Kelantan, Terengganu, Perak, Pahang dan Perlis. Sehingga kini, dua pusat pemindahan banjir dibuka di Padang Terap bagi menampung mangsa banjir berikutan hujan sejak beberapa hari lalu.
Penolong Setiausaha Tentera Majlis Keselamatan Negara Kedah, Mejar Mohd Radzi Abd Hamid sebuah pusat pemindahan telah dibuka di Kampung Chepa, Nami, yang menempatkan 19 mangsa daripada dua keluarga.
“Ini berikutan limpahan air Sungai Pedu dan Sungai Muda dan kita percaya keadaan ini hanya sementara, dan mangsa akan dibenarkan pulang petang nanti,” katanya ketika dihubungi Bernama hari ini.

Sebuah pusat pemindahan lagi dibuka di Dewan Petunas Lubuk Merbau yang menempatkan 11 mangsa dari Kampung Lubuk Merbau, 21 dari Kampung Baru Lubuk Merbau dan sejumlah mangsa yang bilangannya belum dikenal pasti dari Kampung Dusun.


- See more at: http://www.utusan.com.my/berita/ ... thash.2503MWsU.dpuf

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 25-12-2014 05:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Ni nak consider bala ke atau ujian?
Reply

Use magic Report

Post time 25-12-2014 05:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Harap tempat orang tu tak kena banjir....kesian dia nak balik
Reply

Use magic Report

Post time 25-12-2014 07:00 PM | Show all posts
matamata posted on 25-12-2014 05:30 PM
Ni nak consider bala ke atau ujian?

dah dah la dengan mentaliti bala tu..sama2 kita doakan semoga cepat dugaan ni tamat..
Reply

Use magic Report

Post time 25-12-2014 07:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Adik aku kat alor star umah die dah naik air..anak dok berkuak dlm umah...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 25-12-2014 08:06 PM | Show all posts
kentel posted on 25-12-2014 07:00 PM
dah dah la dengan mentaliti bala tu..sama2 kita doakan semoga cepat dugaan ni tamat..

harap lepas ni masing2 faham dah..jangan negeri org bala..negeri sendiri jadi hikmah dan tuhan kasi rahmat dan rezeki.

jadi manusia cerdik sikit..
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 25-12-2014 08:16 PM | Show all posts
skymania posted on 25-12-2014 07:02 PM
Adik aku kat alor star umah die dah naik air..anak dok berkuak dlm umah...

area mana kat Alor Setar yg dah naik banjir nih??

Reply

Use magic Report

Post time 25-12-2014 08:19 PM | Show all posts
skymania posted on 25-12-2014 07:02 PM
Adik aku kat alor star umah die dah naik air..anak dok berkuak dlm umah...

area mana kak

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 25-12-2014 08:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Ha ah area mana.risau gak ni
Reply

Use magic Report

Post time 25-12-2014 08:56 PM | Show all posts
skeai maniam area mana ni? aku nk balik jalan dato kumbar ni.. dok hasut mak aku ckp alor setar dh bnjir. dia kata pekan x banjir
Reply

Use magic Report

Post time 25-12-2014 09:04 PM From the mobile phone | Show all posts
axl_bach posted on 25-12-2014 08:16 PM
area mana kat Alor Setar yg dah naik banjir nih??

Jitra secara spesifiknya...
Reply

Use magic Report

Post time 25-12-2014 09:07 PM From the mobile phone | Show all posts
KumbangPolkaDot posted on 25-12-2014 08:19 PM
area mana kak

Jitra uols...tp mek slalu turun stesen ketapi alor star klu pi umah die...kekeke...
Reply

Use magic Report

Post time 25-12-2014 09:09 PM From the mobile phone | Show all posts
matamata posted on 25-12-2014 05:30 PM
Ni nak consider bala ke atau ujian?

Kedah ni negeri BN, so confirm ni bala ....
Reply

Use magic Report

Post time 25-12-2014 09:11 PM | Show all posts
lazim posted on 25-12-2014 08:56 PM
skeai maniam area mana ni? aku nk balik jalan dato kumbar ni.. dok hasut mak aku ckp alor setar dh b ...

belah bandar mmg x banjir laaa....so far aku dok lalu xder plak banjir lg area alor setar nih

Reply

Use magic Report

Post time 25-12-2014 09:12 PM | Show all posts
skymania posted on 25-12-2014 09:04 PM
Jitra secara spesifiknya...

Jitra belah kampung2 ker yg banjir??

aku baru lalu town jitra td ptg ok jer...now dok kat Bandar Darulaman jap ada keje.....still kering.....

Reply

Use magic Report

Post time 25-12-2014 09:13 PM | Show all posts
Sungei Pedu tu..kan dari..kawasang Empangan Tasik Pedu...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 25-12-2014 09:17 PM | Show all posts
skymania posted on 25-12-2014 09:07 PM
Jitra uols...tp mek slalu turun stesen ketapi alor star klu pi umah die...kekeke...

owh, jitra tu bukan alostaq dah chuols
semalam akak iols cakap jitra tak naik air lagi

Reply

Use magic Report

Post time 25-12-2014 09:19 PM | Show all posts
axl_bach posted on 25-12-2014 09:12 PM
Jitra belah kampung2 ker yg banjir??

aku baru lalu town jitra td ptg ok jer...now dok kat Banda ...

darulaman dekat dah ngan rumah iols tu..duk hujan dak belah sana takut banjir macam tahun bila tu..tenggelam habis

Reply

Use magic Report

Post time 25-12-2014 09:19 PM From the mobile phone | Show all posts
axl_bach posted on 25-12-2014 09:12 PM
Jitra belah kampung2 ker yg banjir??

aku baru lalu town jitra td ptg ok jer...now dok kat Banda ...

Tmpt die nama kepala batas, jitra... Kawasan kg gak la...
Reply

Use magic Report

Post time 25-12-2014 09:20 PM From the mobile phone | Show all posts
KumbangPolkaDot posted on 25-12-2014 09:17 PM
owh, jitra tu bukan alostaq dah chuols  
semalam akak iols cakap jitra tak naik air lagi

Aku bru tanye die...kekeke...dok ada lg air dlm umah...

Aku slalu turun stesen ketapi alor star jeh...hahahaha...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT


Forum Hot Topic

 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

30-5-2023 07:29 PM GMT+8 , Processed in 0.234835 second(s), 41 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list