CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Perogol Dihukum Mati

9-9-2014 04:43 PM| Diterbitkan: admin9| Dilihat: 8111| Komen: 26

Description: “Seorang Daripadanya Mengacukan Pistol Ke Kepala Saya Manakala Seorang Lagi Mencuri Barang Kemas Kami. Selebihnya Anda Tahu Apa Berlaku Selepas Itu,” Katanya Yang Memakai Burqa Ketika Memberi Ketera ...
Perogol Dihukum Mati


Seorang daripada tujuh lelaki yang dihukum mati berdiri dalam kandang tertuduh ketika prosiding mahkamah.

Kabul: Seorang hakim semalam menjatuhi hukuman mati terhadap tujuh lelaki kerana merogol empat wanita dalam kes yang mencetus kemarahan rakyat Afghanistan.

Semua tertuduh didapati bersalah menculik dan merogol empat wanita terbabit ketika mangsa dalam perjalanan ke Kabul selepas menghadiri majlis perkahwinan.
Presiden Hamid Karzai sebelum ini menggesa semua lelaki terbabit dihukum gantung.

Dalam perbicaraan yang berlangsung hanya beberapa jam, hukuman mati itu sebenarnya untuk kesalahan rompakan bersenjata.

Menurut saksi, semua tertuduh berpakaian seperti polis dan bersenjatakan pistol menghentikan satu konvoi kereta pada awal pagi 23 Ogos lalu.


Empat wanita terbabit diheret keluar dari kereta mereka sebelum disamun, dipukul dan dirogol. Seorang daripada mangsa juga dilaporkan mengandung.

Seorang mangsa berkata: “Kami menghadiri majlis di Paghman bersama keluarga dan diserang dalam perjalanan pulang.

“Seorang daripadanya mengacukan pistol ke kepala saya manakala seorang lagi mencuri barang kemas kami. Selebihnya anda tahu apa berlaku selepas itu,” katanya yang memakai burqa ketika memberi keterangan.

Penunjuk perasaan yang berhimpun di luar menjerit dan mendesak tertuduh dihukum mati dan bersorak selepas Ketua Polis Kabul Zahir Zahir juga membuat ujaran sama.

“Kami mahu mereka digantung di khalayak ramai supaya menjadi pengajaran untuk semua orang.

“Ketika ditahan mereka memakai seragam polis dan mengakui perbuatan mereka tidak sampai dua jam selepas ditahan,” katanya.

Sementara itu, hakim berkata semua tertuduh berhak merayu terhadap hukuman berkenaan. 

14

Bagus
26

Marah
13

Terkejut
12

Sedih
17

Lawak
13

Bosan

Friends Rank (95 people)

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote GhostWalking 9-9-2014 02:21 PM


Ni bukan tertuduh tau

Sumber: http://elitedaily.com/news/world ... el-insecure/664218/
Last edited by GhostWalking on 9-9-2014 06:31 AM

Quote seri_mawr 9-9-2014 02:26 PM
model tu mmg hensem...tapi yang duk dalam kandang tu cam hampeh jek...x hensem langsung...
Quote noell 9-9-2014 02:28 PM
aku sejak boh adblock neh gambar satu habuk pun tak nampak
Quote munchkin 9-9-2014 02:28 PM
model sangat tu
Quote batman_2007 9-9-2014 02:29 PM
Se eloknya ajak dia dtg malaysia.
Ramai minah2 kaberet mau tadah vagina free kat dia..
Quote prettymanja 9-9-2014 02:29 PM
GhostWalking posted on 9-9-2014 02:21 PM
Sumber: http://elitedaily.com/news/world/men-dont-look-male-model-will-even-make-women-feel-inse ...

yg nie mcm Brad Pitt versi busuk comot momot xmandi bertaon je gamaknye Uols
Quote melia_star 9-9-2014 02:29 PM
kalu tgk pd kulit cerah, mata busar, idung terpatuk, kira hensem la tuh....kalu trim elok2 bleh jadi ratu runaway.......
Quote khaira01 9-9-2014 02:33 PM
Dasaat..rompakan bsenjata.
Quote chinta89 9-9-2014 02:33 PM
prettymanja posted on 9-9-2014 02:29 PM
yg nie mcm Brad Pitt versi busuk comot momot xmandi bertaon je gamaknye Uols

eh, fikiran kita samalah!
Quote prettymanja 9-9-2014 02:35 PM
chinta89 posted on 9-9-2014 02:33 PM
eh, fikiran kita samalah!

khen Uols.. gimme 5
Quote cloudy_83 9-9-2014 02:37 PM
wow strong bone feature
Quote dubuk 9-9-2014 02:58 PM
noell posted on 9-9-2014 02:28 PM
aku sejak boh adblock neh gambar satu habuk pun tak nampak

pakai mozilla

Quote noell 9-9-2014 02:59 PM
dubuk posted on 9-9-2014 02:58 PM
pakai mozilla

aku mmg dok pakai mozilla tapi still haram satu habuk apa pun tak nampak...popup & iklan semua hilang
Quote cmf_rambutan 9-9-2014 03:00 PM
model kejadah..... cam org jual kapet jah
Quote dubuk 9-9-2014 03:01 PM
noell posted on 9-9-2014 02:59 PM
aku mmg dok pakai mozilla tapi still haram satu habuk apa pun tak nampak...popup & iklan semua hil ...

haha aku ingat mu pakai google chrome

Quote dani-rox 9-9-2014 07:33 PM
GhostWalking posted on 9-9-2014 02:21 PM
Ni bukan tertuduh tau

Sumber: http://elitedaily.com/news/world ... el-insecure/664218/

tingat komen kat buzzfeed psl heols nih, mcm white aryan jesus versi hipster katanya
Quote GhostWalking 9-9-2014 07:48 PM
dani-rox posted on 9-9-2014 11:33 AM
tingat komen kat buzzfeed psl heols nih, mcm white aryan jesus versi hipster katanya

Dalam site tu pun ada sebut tapi iols tak perasan pasal dia ke yang lagi sorang
Quote dani-rox 9-9-2014 07:52 PM
GhostWalking posted on 9-9-2014 07:48 PM
Dalam site tu pun ada sebut tapi iols tak perasan pasal dia ke yang lagi sorang

ye ke? memang sebijik dgn si model ni la


btw tengok dr tepi, mcm brandon boyd pulak
Quote batmana 9-9-2014 07:53 PM
noell posted on 9-9-2014 02:59 PM
aku mmg dok pakai mozilla tapi still haram satu habuk apa pun tak nampak...popup & iklan semua hil ...

klik link ' open blockable items' unlisted kn gmba yg ilang.

ku gune adblok gak, tapi gmba ada, iklan yg xde

Lihat semua komen(26)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

20-5-2024 05:49 AM GMT+8 , Processed in 0.153099 second(s), 47 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top