CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Cubaaan Catat Rekod Dunia Selfie Sempena Hari Kemerdekaan

2-9-2014 10:43 AM| Diterbitkan: admin9| Dilihat: 7607| Komen: 26

Description: Pelajar Muhammad Hazwan Md Nor, 20, Yang Menjadi Selfie Untuk Hari Acara, Mengambil Gambar Bersama Sekurang-Kurangnya 10 Orang Satu Minit Untuk Mencapai Jumlah 665 Selfie.
Cubaaan Catat Rekod Dunia Selfie Sempena Hari Kemerdekaan


KUALA LUMPUR - Sempena sambutan Hari Kemerdekaan ke-57 hari ini, sekumpulan 665 rakyat Malaysia dari semua lapisan hidup mengambil kesempatan untuk cubaan memecahkan 'Guinness World Record' bagi paling banyak rakam gambar sendiri atau selfie dalam masa satu jam.

Pelajar Muhammad Hazwan Md Nor, 20, yang menjadi selfie untuk hari acara, mengambil gambar bersama sekurang-kurangnya 10 orang satu minit untuk mencapai jumlah 665 selfie.
Daripada 665 selfie itu, 52 dibatalkan oleh saksi-saksi dengan baki 613 selfie untuk dipertimbangkan dalam percubaan untuk memecahkan rekod.


Acara itu yang dianjurkan oleh Yayasan Inovasi Malaysia (YIM) di bawah Kementerian Sains, Teknologi dan Inovasi (MOSTI) merupakan percubaan untuk mengatasi rekod sekarang iaitu 421.
Keputusan rasmi dijangka diumumkan oleh para pegawai Guinness dalam masa sebulan.   


Turut menghadiri acara itu ialah Timbalan Menteri Sains, Teknologi dan Inovasi Datuk Dr Abu Bakar Mohamad Diah.


Selfie biasanya dirakam menggunakan telefon pintar dan dimuat turun ke dalam laman media sosial. 

30

Bagus
13

Marah
18

Terkejut
10

Sedih
22

Lawak
5

Bosan

Friends Rank (98 people)

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote airfilterkotor 31-8-2014 11:27 PM
Tebe'at penyakit mental cenggini pun nak masuk rekod dunia...?
Quote k_rul 31-8-2014 11:38 PM
Lepas ni rekod bermonopod beramai2 plak
Quote enchikfitz 1-9-2014 12:16 AM
Mungkin lps.ni selfie atas.bendera? Ko nak mampus?
Quote nikaido 1-9-2014 12:37 AM
malaysia rekod-rekod mcm ni bolehlah jadi juara. negara lain x hadap rekod-rekod bodo x menyumbang kepada komuniti/kemajuan mcm ni
Quote dani-rox 1-9-2014 12:49 AM
Dear natural selection, You missed the selfie obsessed people

Quote tobby 1-9-2014 12:54 AM
kebodohan melantun2 ...  
Quote shernazz 1-9-2014 12:59 AM
bodohnya...
mesia x de ape nak dibanggakan masuk rekod dunia ka selain selfie?
Quote rospinki 1-9-2014 01:11 AM
benda takde memberi apa2 pekdah pada bangsa dan negara je dok jadi ikutan..apadaaaa :Q:Q
Quote adel7 1-9-2014 01:20 AM
Tak boleh hadam la selfie selfie ni. Haih
Quote cmf_premierleag 1-9-2014 05:38 AM
Bodohnya Muhammad Hazwan ni
Selayaknya lah dicerca
Quote alieyrina 1-9-2014 07:30 AM
Aku pun x setuju org jenis nak selfi2 sgt la ni..sekali dua tu ok..ni saja2 ketagih la nak wat rekod  la  bagai aku xleh esep..
Quote khaira01 1-9-2014 07:58 AM
selfie???


Quote PulutDereyan 1-9-2014 09:07 AM
motip cobaan catat rekod selfie bagai??
Quote otomen_taro 1-9-2014 09:12 AM
macam haram jer..
Quote chinta89 1-9-2014 09:29 AM
dh xde kije.. KESIAN.
Quote axl_bach 1-9-2014 09:50 AM
nikaido posted on 1-9-2014 12:37 AM
malaysia rekod-rekod mcm ni bolehlah jadi juara. negara lain x hadap rekod-rekod bodo x menyumbang k ...

tu laa pasal, rekod2 yg x memerlukan cabaran fizikal dan mental cenggini mmg mudah laa org kita nak buat.......x paham aku berselfie pun ada pengiktirafan re4kod bagai

Quote kakikuDibibirmu 1-9-2014 09:52 AM
menteri pun sama bowdow
Quote axl_bach 1-9-2014 09:53 AM
cmf_premierleag posted on 1-9-2014 05:38 AM
Bodohnya Muhammad Hazwan ni
Selayaknya lah dicerca

apakah Muhammad Hazwan akan menjadi istilah baru utk "SELFIE BOWDOW" sepertimana MenJARJIS dan mengNORMANNIZAMSHAHAHMADSHAH,lol



Quote cucumberkl 1-9-2014 10:27 AM
Ni je la yg melayu champion....memBODOHkan diri sendir

Lihat semua komen(26)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

19-7-2024 01:42 AM GMT+8 , Processed in 0.061111 second(s), 47 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top