CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Nasib Berubah Sekelip Mata- Dulu Pengemis, Sekarang Nak Bertanding Ratu Cantik

28-9-2021 08:07 AM| Diterbitkan: CARI-MRO| Dilihat: 7097| Komen: 38

Description: Kisah gadis Filipina berusia 18 tahun ini ibarat kisah dongeng jika menyoroti perjalanan hidupnya.
Kisah gadis Filipina berusia 18 tahun ini ibarat kisah dongeng jika menyoroti perjalanan hidupnya.

Rita Gaviola pernah menjadi tular selepas fotonya dirakam oleh jurugambar Filipina, Topher Quinto Burgos ketika gadis berkenaan meminta sedekah di jalanan pada 2016.


Tertarik dengan kecantikannya, Quinto Burgos memuat naik beberapa foto Gaviola di Internet sebelum nasib gadis berkenaan berubah sekelip mata.


Foto: wartalombok

Gaviola kemudiannya dibantu oleh sejumlah selebriti yang membentuknya menjadi seorang model.

Dia turut membintangi program realiti Filipina, Pinoy Big Brother: Lucky 7 pada 2016.


Sejak itu, namanya semakin dikenali ramai sehingga Gaviola digelar sebagai 'Gadis Badjao'. Badjao merupakan etnik minoriti di Filipina.

Gaviola kini merupakan bintang media sosial dan memiliki 188,000 pengikut di Instagram dan melalui foto-foto yang dimuat naik di laman berkenaan, kehidupan gadis itu nyata berubah.


Foto: IG
Baru-baru ini, Gaviola mengumumkan hasratnya untuk menyertai pertandingan Miss Universe Filipina 2021.

"Tidak lama lagi saya akan menyertai Miss U," tulis Gaviola di Instagram.

Sekiranya Gaviola memenangi pertandingan itu, kisah 'dongengnya' akan berterusan dan mungkin menjadi inspirasi majoriti orang di luar sana. -CARI

Sumber: Detik/mStar

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote slyfynx 28-9-2021 08:17 AM
Actually, gmbr die yang 1st tu jgk paling cantik sebenarnye
Quote makneng 28-9-2021 08:44 AM
Badjao pronounce as Bajau ke?
Quote delsmomm 28-9-2021 08:45 AM
slyfynx replied at 28-9-2021 12:17 AM
Actually, gmbr die yang 1st tu jgk paling cantik sebenarnye

right...??!! that's what i thought too..
natural..
Quote helicornia 28-9-2021 08:54 AM
posingnye masih keras
Quote cmf_almondpecan 28-9-2021 08:59 AM
makneng replied at 28-9-2021 08:44 AM
Badjao pronounce as Bajau ke?

Ya etnik Bajau. Bajau di Filipina ada lebih sedikit jumlahnya dari Bajau di Malaysia.
Quote sukacactus 28-9-2021 09:03 AM
slyfynx replied at 28-9-2021 08:17 AM
Actually, gmbr die yang 1st tu jgk paling cantik sebenarnye

Betul3
Masa tu muka dia kurang berisi, so npk lbh cantik
Quote Zaien 28-9-2021 09:20 AM
natural gmbr dia sblum terkenal.. natural beauty
Quote Simunggu 28-9-2021 09:24 AM
gadis Badjao....mmm

mcm gadis bajau pula....kebanyakannya muslim
Quote KamikuP 28-9-2021 09:32 AM
Grrrr auuummmmm....
Quote zehra2 28-9-2021 09:38 AM
slyfynx replied at 28-9-2021 08:17 AM
Actually, gmbr die yang 1st tu jgk paling cantik sebenarnye

setuju. manis je
Quote Chairman 28-9-2021 09:39 AM
gmbr die berkemban tu muka mcm anak mami
Quote cap_ayam 28-9-2021 09:43 AM
google cari ketinggian dia.. tapi tak jumpa info pasal tu.
Quote damsel_fiji 28-9-2021 09:58 AM
Cantik sewaktu jadi gelandangan.. innocent ja nampak
Quote nakkomenjugak 28-9-2021 10:41 AM
Yeyyy werk it sissss!
Cite sheol lebih si rosemarie vega
Dari jadik mail bride order untuk atok murica takde leher
Akhirnya jadik model
Quote aryyan 28-9-2021 11:11 AM
nakkomenjugak replied at 28-9-2021 10:41 AM
Yeyyy werk it sissss!
Cite sheol lebih si rosemarie vega
Dari jadik mail bride order untuk atok  ...

knowing that kt sana cmna depa exploit budak..aku dh ada timbul krisauan cmna klo depa guna dia jd gro ke apa.
Quote musangbodoh 28-9-2021 12:20 PM
cap_ayam replied at 28-9-2021 09:43 AM
google cari ketinggian dia.. tapi tak jumpa info pasal tu.

btol bro...pakej ade..cuba kemetot...hmmmm
Quote makneng 28-9-2021 01:09 PM
cmf_almondpecan replied at 28-9-2021 08:59 AM
Ya etnik Bajau. Bajau di Filipina ada lebih sedikit jumlahnya dari Bajau di Malaysia.

Terima kasih untuk pencerahan uolls
Quote mesmerize 28-9-2021 01:10 PM
cantik la sheols masa jadi pengemis.. mmg ada model look.. gambar skrg dah tembam sikit ..
Quote edayildiz 28-9-2021 01:16 PM
kalau tgk ig dia muka dia berubah ubah...ok lah cantik jua la..masa gmbo first tu innocent..i rasa sabahan ramai cantik2 gini kan

Lihat semua komen(38)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

21-4-2024 05:27 PM GMT+8 , Processed in 0.071357 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top