CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Selebriti Tempatan Lihat artikel

"Kalau Ada Jodoh Sekalipun Saya Akan Cari Level Saya" - DSV

30-8-2021 11:08 AM| Diterbitkan: Lilrose| Dilihat: 11639| Komen: 50|Original author: Oleh: LilRose

Description: Ahmad Iqbal Zulkefli atau Iqbal mengakui tidak menyangka usahawan Datuk Seri Aliff Syukri membangkitkan kembali kisah jodoh mengenainya dengan Datuk Seri Vida.
Ahmad Iqbal Zulkefli atau Iqbal mengakui tidak menyangka usahawan Datuk Seri Aliff Syukri membangkitkan kembali kisah jodoh mengenainya dengan Datuk Seri Vida.

Akuinya yang turut meneroka dunia perniagaan dengan produk penjagaan kulit Iba Skin Care, kisahnya dengan usahawan sensasi itu merumitkan.





"Ikutkan ketika saya masih menjadi pembantu peribadinya lagi, persoalan jodoh dan kahwin sering diajukan. Malah dulu sampai satu tahap saya dianggap 'anak ikan'nya apabila ada yang tidak tahu hubungan kami antara majikan dan pekerja.

"Tapi sejak itu juga, ia bagai berlalu pergi. Tak sangka pula Datuk Aliff petik balik kisah ini. Sebagai lelaki, kalau cakap soal hati dan selama mengenali insan bernama Datuk Seri Vida itu, saya mengakui terpaut hati dan sayang kepadanya.

"Tapi saya tahu kenyataan sebegini akan menjerat diri. Siapalah saya ketika itu nak mendekatinya yang dianggap berpengaruh. Saya pasti dianggap mahu menumpang populariti dan kekayaannya,"katanya dipetik dari Kosmo! Online.



Iqbal bagaimanapun tidak melihat jarak usia 22 tahun antara mereka sebagai penghalang, malah dia masih menaruh harapan pada DSV!

"Dari saya masih belajar, menjadi pembantu peribadi, hingga dibuang kerja dan sampailah saya ada rangkaian perniagaan, saya masih Iqbal yang sama.

"Jujur hati itu masih ada menaruh kepadanya. Malah saya pun tak melihat seperti bertepuk sebelah tangan. Cuma nak kata bercinta itu tak berani. Perasaan itu seolah olah tergantung sepi tanpa ada kesudahan," ujarnya.




Kata Iqbal, dia ada di sisi DSV ketika usahawan itu bercerai. Malah, mereka pernah hampir nak berkahwin. Keluarganya di Kelantan juga sudah pernah bertemu dengan DSV. Namun, tiada jodoh antara mereka.



Kredit foto: IG

Bagaimanapun, DSV di Instagram memberi respons bahawa dia tidak memikirkan soal kahwin kerana anak-anak dan syarikat menjadi keutamaan.

"Kalau ada Jodoh sekalipun saya akan cari yang level level saya. Maksudnya dari segi umur, pengalaman, Kaya of course," tulisnya.



Tapi Iqbal dah kaya, tak nak ke? - CARI
1

Bagus
1

Marah
1

Terkejut
1

Sedih
1

Lawak
1

Bosan

ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote umbut 30-8-2021 12:36 PM
Edited by umbut at 30-8-2021 12:38 PM

Eeewwww.. Knp ada scene pakaikan kasut tu.. Tak yah layanlah dsv budak ni..
Quote jerukkedondong 30-8-2021 01:02 PM
Masha Allah...ada sejadah doa makbul ye.....
Quote cha-cha 30-8-2021 01:57 PM
Dulu imej gedik gedik, sekarang dok post imej penunggang pulak, sajak2 sedih jodoh sheols dengan si alip sebenarnya , sehati sejiwa sepondan. Tak serik2 ke? Kang kena kikis tinggal spender XXXL
Quote SpyLeman 30-8-2021 01:59 PM
Entahlah.... aku syak mamat ni pun ada org parking guna nama dia utk money laundering... korang rasa meniaga perfume dlm botol budu blh jadi kaya raya sekelip mata ke? Lagi satu
aku ada kwn yg bilionaire tapi aku tgk dia spend duit dia dgn bijak. Dia ada rumah mewah, keta besar, jam mahal tapi takla sampai 400k.  Dia ckp, kalau hard earned money ni kita mesti berkira2 utk spend tapi kalau duit terpijak lombong mcm ni mmg kita spend sesuka hati
Quote bbasir 30-8-2021 02:16 PM
SpyLeman replied at 30-8-2021 01:59 PM
Entahlah.... aku syak mamat ni pun ada org parking guna nama dia utk money laundering... korang rasa ...

aku pun rasa mcm tu. lepas tu kalau shopping yg mahal2, byr pun secara cash (conventional sgt) gigih nak usung duit ribu2 kesana sini.. ke aku je kat dunia ni x suka bwa cash... aku prefer card aje...hahaha
Quote msdummy.2018 30-8-2021 02:51 PM
Aku nk muntah bc wasp
Quote my_irina 30-8-2021 03:53 PM
huh...hublot tu level Kings and Queens and Royalty all over the world yg pakai....dia ni setakat PA DSV mampu...sesuatu sgt!!
Quote KamikuP 30-8-2021 04:03 PM
Si iqbal ni stok sskjp jugak ke?
Quote dua_chzy 30-8-2021 04:04 PM
Anjingnya wasap Iqbal.
Quote Fortiori02 30-8-2021 04:09 PM
cha-cha replied at 30-8-2021 01:57 PM
Dulu imej gedik gedik, sekarang dok post imej penunggang pulak, sajak2 sedih  jodoh sheols  ...

Haha, tak dpt nak dibayang dsv ngn alip. Mau hari2 Cik B kuar bideo royanan
Quote Fortiori02 30-8-2021 04:12 PM
msdummy.2018 replied at 30-8-2021 02:51 PM
Aku nk muntah bc wasp

Mamat tu cam terhegeh2 pun ada bila baca whatsapp tu. Mentang2 dsv duit kepuk2, ramaila nak dekat.
Quote nakkomenjugak 30-8-2021 04:29 PM
iol takkan percaya lelaki jenis gini
bukak pekung tunjuk wasap kat public
takde sape ambik tahu
simpan jahh untuk pengetahuan sendiri
fonen je buat gini
no no no no no
Quote msdummy.2018 30-8-2021 04:43 PM
Fortiori02 replied at 30-8-2021 04:12 PM
Mamat tu cam terhegeh2 pun ada bila baca whatsapp tu. Mentang2 dsv duit kepuk2, ramaila nak dekat. ...

Mamat tuh nampak nau xikhlasnya sibuk nk zuriat2 bagai!!!suka hati koranglahhhh..duit korangggg. Bukan duit aku
Quote Fortiori02 30-8-2021 04:54 PM
msdummy.2018 replied at 30-8-2021 04:43 PM
Mamat tuh nampak nau xikhlasnya sibuk nk zuriat2 bagai!!!suka hati koranglahhhh..duit korangggg. B ...

Heran iols, lalu dia ya nak berzuriat ngn dsv yg dah layut tu. Longgar dah serba serbi
Quote pencintaABC 30-8-2021 04:55 PM
Kalau usahawan Melayu timbang kilo or otherwise ni mesti flex jam tangan, kereta mewah, handbag bagai..kenapa ye?
Quote solarlunar 30-8-2021 06:59 PM
Iolls rajin tgk FB Live DSV. I rasa mcm just nk cari publisiti jah.

Quote bungarose 30-8-2021 08:42 PM
Apersal macam jakun yer
Siap bagitawu berapa harga berbelanjer
Quote annadonna 30-8-2021 09:15 PM
Marketing je la babi
Gayahhh sangat
Quote Normabaru 30-8-2021 09:17 PM
Dr word si iqbal tu.nmpk sgt toyboi..tp ank ko xmo tpaksa la cancel..ank skrg ni jadi lubuk.mak buat hal kang ank lari plakSo pendam je la birah dsv kali ni

Lihat semua komen(50)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

27-2-2024 10:07 PM GMT+8 , Processed in 0.073032 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top