CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Gaya Hidup Lihat artikel

Tak Perlu Guna Banyak Bahan, Resipi Murtabak Telur Paling Senang Dalam Dunia

27-2-2021 10:56 AM| Diterbitkan: natrahn| Dilihat: 4132| Komen: 20|Original author: Oleh: Natrahn

Description: Tak Perlu Guna Banyak Bahan, Resepi Murtabak Telur Paling Senang Dalam Dunia


Nak masak apa lagi untuk minum petang hari ini?

Para ibu pasti sudah kering idea untuk mencari menu apa yang perlu dimasak untuk keluarga tersayang kan. Tambahan pula sejak PKP/PKPB segala menu sudah dicuba kerana pergerakan ke luar rumah agak terhad untuk membeli juadah. Lagipun masak sendiri lebih jimat.

Perkongsian Puan Fadhilah Khaulan ini pasti dapat memecah kebuntuan puan-puan. Tak perlu guna banyak bahan, resepi murtabak telur ini pastinya akan buat anak-anak berebut nak makan!

Bahan-bahannya:


-Kulit popia

-Telur

-Bawang besar

-Bawang putih

-Cili api

-Garam/perasa

Cara-cara menyediakannya:

1. Tumis bawang putih, bawang besar, cili api sampai garing. Kemudian, masukkan garam, serbuk perasa dan telur.Kacau sampai berketul, pastikan tidak guna minyak yang banyak supaya kulit popia tak terkoyak.

2.Letak telur yang dah siap digoreng atas kulit popia ikut citarasa. Selepas balut, boleh terus goreng guna minyak masak yang sedikit. Angkat bila dah keperangan.




3.Siap!


Mudah kan? Boleh cuba buat untuk hidangan petang seisi keluarga. Selamat mencuba! -CARI


 
2

Bagus
2

Marah
2

Terkejut
2

Sedih
2

Lawak
2

Bosan

Friends Rank (12 people)

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Nana_Man 27-2-2021 05:55 PM
Looks nice....
Quote Tinot7 27-2-2021 07:02 PM
Kalau ganti dgn mince beef, jadi murtabak daging la kan?
Quote nurul_akmar 27-2-2021 11:41 PM
Nmpk mcm sedap.. tp x sabar nk tunggu murtabak ramadhan.. {:love
Quote kakakpositifker 28-2-2021 10:32 AM
Akak tengok orang buat kuih pakai kulit popia ni mudahhhh naw. Bila akak nak buat. Payah sokmo. Terkoyak lah apa lah. Give upp
Quote MsKathryn 28-2-2021 02:41 PM
Ok semua bahan ada... blh la buat
Quote hatikudus 2-3-2021 04:37 PM
Boleh try buat utk bfast esok, tq tt!
Quote hmylieenz 4-3-2021 10:08 AM
sedap ni boleh try aaa buat berbuka puasa
Quote Pdibasic 15-3-2021 09:55 PM
Thanks tt resepi
Quote AlyaAsylo 16-3-2021 12:27 AM
Sedap dan simple. Tq ^^
Quote Cocomelon 16-3-2021 03:19 AM
Terima kasih tt nampak sedap
Quote Entahlah.Babe 16-3-2021 10:55 AM
mantappp resipi
Quote Xaveria 16-3-2021 11:16 AM
Boleh cuba
Quote Entahlah.Babe 16-3-2021 03:55 PM
takyah gi pasar malam
Quote INTAN.JEJAI 16-3-2021 10:38 PM
Arghhh sedappnyaaaa. Terliur sis
Quote yssej16 17-3-2021 03:33 PM
terima kasih bagi resipi
Quote Dieja75 17-3-2021 09:17 PM
Wah...bulan puasa boleh try ni.
Quote Misschili 17-3-2021 11:41 PM
tq for this recipe
Quote Misschili 17-3-2021 11:42 PM
senang nk masak all the time
Quote Misschili 17-3-2021 11:43 PM
cannot wait to try thiss

Lihat semua komen(20)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

21-4-2024 04:21 AM GMT+8 , Processed in 0.052966 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top