CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Selebriti Tempatan Lihat artikel

"Lagu Tu Tentang Kematian, Tak Sesuai Untuk Video Kahwin," - Adibah Noor Tegur Netizen

8-10-2018 05:18 PM| Diterbitkan: Cari-Amirah| Dilihat: 13155| Komen: 60|Original author: Oleh: Amirah

Description: Pasti pelik apabila lagu Terlalu Istimewa nyanyian Adibah Noor dijadikan lagu tema bagi video perkahwinan.
Pasti pelik apabila lagu Terlalu Istimewa nyanyian Adibah Noor dijadikan lagu tema bagi video perkahwinan.

Liriknya sendiri mengisahkan tentang kematian seseorang dan tidak bersesuaian untuk dijadikan tema lagu sebuah majlis yang menggembirakan.


Foto: IG Adibah Noor
Adibah Noor sudah berpesan di Twitter lagu tersebut dicipta khas untuk adik Nurul Huda Abdul Ghani yang dibunuh kejam dan dirogol. Kes yang cukup menyayat hati itu berlaku pada tahun 2004.

Namun ada pula yang menggunakan lagu tersebut untuk video kahwin kerana tajuknya yang diletakkan sebagai 'Terlalu Istimewa'. Mereka tidak menghayati lirik sebenar lagu tersebut.


Adibah Noor telah melihat video itu sendiri namun tidak pula didedahkan pada umum kerana tidak mahu video tersebut dikecam netizen hingga memalukan pasangan pengantin.

Apa pun selepas ini harap berhati-hatilah memilih lagu tema video. Jangan dengar lagu sahaja, bacalah juga liriknya. - CARI
24

Bagus
43

Marah
22

Terkejut
30

Sedih
29

Lawak
26

Bosan

Friends Rank (174 people)

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote chanteksekali 8-10-2018 05:48 PM
Masuk part - ingin ku lihat mu dewasa apa daya Tuhan lebih menyayangi mencintaimu (??) Tak ingat dah pun dah tak sesuaiiii
Quote buapakperut 8-10-2018 05:49 PM
ok la dari lagu metallica
Quote anastasia7 8-10-2018 05:53 PM
Ku tatap gambar wajahmu
Sinar mata itu
Lirik senyumanmu
Pesona yang membelai
Wajahmu bercahaya
Memberi bahagia
Tiap yang memandang
Hati jadi salju

(Korus)
Kau terlalu istimewa
Kasih dan sayangmu terpancar
Seikhlas tiada batasan
Terus membara
Terkilan rasa jiwa
Ingin ku lihat mu dewasa
Apa daya
Tuhan lebih menyayangimu

Ku pasti kau berbahagia
Duduk di sampingnya
Mendengar cerita
Sekadar rahsia

(Ulang korus)

Tak tertanggung rindu…
Mendengar suaramu…
Tawa mengusik jiwa…
Oh…

(Ulang korus)

Sumber. Liriklagu.net
Quote mongoose_kidz 8-10-2018 06:36 PM
antara lagu yg kalau aku dgr mst nangis
Quote September14 8-10-2018 06:41 PM
Punya bnyk lgu cintun lgu ni jgk nk buat lgu tema kawen
Quote matchstick 8-10-2018 06:42 PM
Ok apa..drpd lagu ni
Who do you think you are.. Running round leaving scars{:smile
Quote chicmushroomkd 8-10-2018 06:43 PM
buapakperut replied at 8-10-2018 05:49 PM
ok la dari lagu metallica


Ahahahha dgn latar belakang motor scrambler atas bumbung masjid....aduyaii
Quote potpetpotpet 8-10-2018 06:53 PM
chicmushroomkd: Ahahahha dgn latar belakang motor scrambler atas bumbung masjid....aduyaii


Yang ni actually memang betul2 ke troll je?  Teruk sangat video nya..
Quote Sugatae 8-10-2018 07:13 PM
matchstick replied at 8-10-2018 06:42 PM
Ok apa..drpd lagu ni
Who do you think you are.. Running round leaving scars{:smile

Ada ke org wat lagu jars of heart ni lagu tema kahwin? Omaigod sgt!
Quote white01whale 8-10-2018 07:15 PM
Amek ler lagu sabhi sadhi... sesuai kot
Quote 800214 8-10-2018 07:36 PM
matchstick: Ok apa..drpd lagu niWho do you think you are.. Running round leaving scars{:smile

Hhahahahahahaha. Org baru nak kawen ko dh carut dekat dia
Quote biozipstar 8-10-2018 09:16 PM
la yeke lagu sedih wey serius tak tau.... huhu
Quote salmon-suki 8-10-2018 09:26 PM
Maybe org tgk tajuk je,x menghayati lirik,igt "terlalu istimewa" kakdibah ni utk cintancintun,tp....huhu
Quote LadyDiddy 8-10-2018 09:27 PM
Iols pernah hokay pegi kenduri kawin orang pasang lagu ni time pengantin berarak...almost tercekik tulang ayam masak merah iols masa tu
Quote Body_language 8-10-2018 10:12 PM
Lagi sedih ada majlis kawin pasang lagu Pelamin AnganKu Musnah dgn Tabah. WTF pasang lagu tak jd kawin kat majlis kawin?
Quote sokmogitu 8-10-2018 10:20 PM
Lagu-lagu melayu yg sering aku dgr di kenduri kawen Kaulah segalanya ruth sahanaya , bukqn cinta biasa afgan, keabadian cinta , semoga abadi, mencintaimu kris dayanti , jodoh pasti bertemu, cinta sesungguhnya sabhi. pendek kata banyak la option
Quote supernaturalee 8-10-2018 10:49 PM
Ting ting kak ani sgt sesuai lagu kawen

Quote ayorsuam 8-10-2018 11:19 PM
Satu lagi, lagu Kelly Clarkson, "Because of You". Tolonglah baca lirik sekali, bukan takat baca tajuk tu. Masa lagu ni top dulu banyak je couple dedicate lagu ni kat other half...adesss
Quote meisapoya 9-10-2018 06:52 AM
Lagi elok letak lagu despacito kat video tu kan

Lihat semua komen(60)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

17-7-2024 04:47 AM GMT+8 , Processed in 0.107814 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top