CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

DS Account Berleluasa Di Twitter, Katanya Perempuan Gemuk Bertudung Ya?

8-10-2018 05:04 PM| Diterbitkan: Cari-Azza| Dilihat: 52742| Komen: 33|Original author: Oleh: Azza

Description: Kredit foto:Bagi pengguna tegar Twitterland, pasti faham dengan maksud DS Account yang sebenarnya. Golongan ini dikatakan mempunyai peminat yang ramai dan popular dalam kelompoknya yang tersendiri. DS ...


Kredit foto:


Bagi pengguna tegar Twitterland, pasti faham dengan maksud DS Account yang sebenarnya. Golongan ini dikatakan mempunyai  peminat yang ramai dan popular dalam kelompoknya yang tersendiri.

DS Account adalah singkatan pada perkataan Dark Side account yang membawa maksud pemilik Twitter memaparkan sisi gelapnya (keinginan seksual) tanpa mendedahkan nama serta gambar mereka sendiri. Kebanyakan tulisan mereka mencarut, mengajak untuk melakukan hubungan intim dan pelbagai lagi seterusnya mendorong individu lain jantina melunaskan keinginan mereka.

Tidak dapat dipastikan siapakah yang berada dibelakang DS Account, namun ramai juga mempercayainya pemilik DS Account sangat jauh berbeza daripada penampilan yang sebenar.

Kredit foto: Twitter


Kredit foto: Carian Internet
Menurut Syafi, niatnya bukan untuk menyalahkan wanita bertudung tetapi individu yang mahu berselindung namun dalam masa sama menggunakan baju korporat adalah tidak wajar. Kebodohan pemilik DS Account terserlah apabila memuatnaik gambar selfie yang agak jelas untuk dibuat pengecaman.

Lebih memalukan kerana individu tersebut bertudung labuh, memakai sarung lengan tetapi sangat 'kehausan' untuk dibelai oleh lelaki. Ada juga netizen yang melabelkan golongan ini sebagai Ustazah Kinky bermaksud biarpun bertudung tetapi mempunyai keinginan tersirat yang harus diluahkan di media sosial.


Menjelaskan yang kebiasaannya akaun sebegini menggunakan sama ada gambar orang lain atau pun gambar sendiri tetapi hanya memaparkan bahagian tertentu tanpa pose wajah. Lebih menyedihkan kerana ramai yang berada di sebalik akaun lucah ini adalah mereka yang bertudung. Oh! sedihnya.

Kredit foto: Carian Internet

Ia juga tidak terhad kepada wanita sahaja, kerana ramai juga lelaki membuat DS account untuk mencari mangsa yang sekufu. Motif mereka ialah memuatkan gambar atau video lucah, ucapan berbau seks dan semuanya tanpa menonjolkan wajah yang sebenar.


"DS tak bermaksud s**t. Dia mungkin nakal skit, tapi dia tak boleh luahkan kenakalan tersebut sebab dia bertudung atau popular atau takut diadili. Mungkin dia mempunyai dua akaun berasingan iaitu sebuah Twitter yang bersih manakala sebuah akaun lagi sangat lucah."

Jadi, apa yang pembaca ini mahukan daripada DS Account?


Timbul juga isu kebanyakan pemilik DS Account adalah wanita dan lelaki gemuk. Ini kerana secara lahiriah golongan ini sukar mendapatkan pasangan, jadi mereka akan membuat akaun lucah untuk menarik perhatian orang kepada mereka. Hanya ini sahaja cara untuk membuatkan mereka berasa normal seperti orang lain.

Kredit foto: Carian Internet

Nampaknya, kita mempunyai masalah yang sama berat dengan LGBT, iaitu keinginan seksual yang diluahkan menerusi media sosial. Gejala membimbangkan ini harus dipantau supaya generasi seterusnya tidak terikut dengan perbuatan yang tidak bermoral ini. Apa cadangan anda? - CARI 

17

Bagus
11

Marah
6

Terkejut
8

Sedih
8

Lawak
11

Bosan

Friends Rank (61 people)

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote sofiazara 8-10-2018 05:07 PM
kaka langsung tak faham. mereka kini menginstitusionalisedkan mende segini?
Quote Meiizu 8-10-2018 05:15 PM
yekee bertudung..gmbr profile tipu je tu. dia kan boleh ambil gambar sape2 je
Quote samperit 8-10-2018 06:15 PM
Ape benda ni? Langsung x phm
Quote salmon-suki 8-10-2018 10:40 PM
Ds account ni ada web die sendiri le caner?ke apps?ke just randomly create account fake kt mana2 socmed?
Quote missDollie 8-10-2018 10:57 PM
Jadah ape ni wartawan cari kelas tersendiri hoooiiiii...
Quote hasniey 9-10-2018 12:28 AM
Apa ds acc?acc twitter mcm biasa or ada web khas utk diorg?eh ai xpaham satu pon laaaa
Quote kimbora 9-10-2018 02:10 AM
rasanya bukan kat twitter je. fb dengan ig pun ramai je orang gini. ada je someone ni elok je kat ig yang ramai orang kenal dia, sooo alim. bertotop semua
kat ig lagi 1 haaa amikkkk, bikini terus pi bercoti. penuh dengan gambar clubbing seksi meksi pulak tu
kenapa kena ada 2 ig untuk potray diri tu. be yourself je lah diknonnn
Quote rosasen 9-10-2018 07:25 AM
meolls tak pahammmm..ohh sgt ketinggalan meolls..
Quote LostStar 9-10-2018 09:05 AM
yg buat ds account ni sejenis in real life dia sbnrny nothing.. xdak apa.. habuk jaaa.. tp dlm sosial media, x kire la twitter fb ig depa konon mampu menakhluk human..  yg bg respon pon bnyk fake account.. ntah2 org yg golongan sama jek.. kepam busuk.. hanya dlm social media jek dia blh berfoya2..
Quote MadameOnion 9-10-2018 09:10 AM
hahahaha apa dia ni
Quote chicozinn 9-10-2018 09:30 AM
DS acc  ni ape??apsal meollss masih blur lagi??adakah ini petanda meollss sudah kertu??????
Quote gerbera.memopad 9-10-2018 09:57 AM
Samalah, aku pon tak faham. DS what? Fake account kah? Kalau fake account bukanlah benda baru. Kat IG tu belambak.

Quote idakamaruddin 9-10-2018 10:12 AM
menderrr ni
Quote matkpop 9-10-2018 10:39 AM
tak semua manusia sempurna. tapi fetish tu jangan la tunjuk kat social media.
Quote cassriena 9-10-2018 10:55 AM
mcm ni pun ada eh? kalau lagu Darkside Alan Walker tu iols tau ler
Quote mr_cool5885 9-10-2018 11:06 AM
I igtkn acc Dato Seri mana la td. Hmmm..
Quote Sang_Pencinta 9-10-2018 11:16 AM
Apa intipati cerita ni TT?

Tunggang lalang tak faham cerita

Bagi mukadimah sikit, tak semua orang tahu DS account tu apa
Quote dekmieDandy 9-10-2018 11:20 AM
haritu tersebar gambar DS ni buat gathering panjat bukit

ada sorang DS tu pakai baju kurung, seluar track dengan tudung labuh berhandsock lagi

yg pasti semua badan gonjeng2 belaka
Quote botol_tritan 9-10-2018 11:32 AM
i langsung xtau apa DS account tu. nak google, tapi takut terkeluar gmbar bkn2 lak. dahla kat lab, mau org kat sini fikir bkn2. sesiapa yg tau boleh terangkan x?

Lihat semua komen(33)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

27-1-2023 06:17 PM GMT+8 , Processed in 0.090575 second(s), 49 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top