CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

Tetap Anggun, Pengantin Perempuan Ini Terpaksa Bertongkat Sebab..

5-10-2018 10:56 AM| Diterbitkan: Cari-Azza| Dilihat: 11034| Komen: 25|Original author: Oleh: Azza

Description: Majlis perkahwinan adalah saat yang dinanti-nantikan oleh setiap pasangan, terutamanya pengantin perempuan. Maklumlah saat pengantin diraikan bak Raja Sehari di pelamin indah antara momen abadi. Namun ...



Majlis perkahwinan adalah saat yang dinanti-nantikan oleh setiap pasangan, terutamanya pengantin perempuan. Maklumlah saat pengantin diraikan bak Raja Sehari di pelamin indah antara momen abadi. Namun, siapa sangka pengantin perempuan ini terpaksa bertongkat di majlis perkahwinannya dek kerana seekor kucing.

Siti Naqiah bersama suaminya melangsungkan ijab kabul pada 22 September dan majlis resepsi dijadualkan pada awal Oktober. Namun, nasib tidak menyebelahi Naqiah kerana lima hari sebelum majlis,  dia terjatuh selepas menyelamatkan kucing kesayangannya dari dilanggar kereta mengakibatkan kakinya mengalami kecederaan distal fisbula fracture.

Bagaimanapun, majlis yang dirancang tetap berjalan lancar walaupun Naqiah terpaksa menggunakan tongkat dan kerusi roda. Ramai netizen terharu dengan kebaikan hati Naqiah serta sikap positifnya walaupun tampil tidak sempurna di majlis persandingannya.


Kredit foto: IG

Lebih menarik, pengantin lelaki, Dr.Amirul Arif pula adalah adik kepada Dr.Halina (isteri angkasawan negara, Sheikh Muszafar Shukor). Menurut Dr.Halina, majlis tersebut berlangsung lancar dengan setiap khalayak dewan memberi sepenuh perhatian kepada pasangan pengantin ini yang masuk ke dewan menggunakan kereta buggy. Kemudian Arif mendukung Naqiah ke pelamin dan akhir sekali Naqiah menggunakan tongkat selepas majlis sanding.

"Nasib baiklah Naqiah quite 'portable', jadi Arif angkat saja dia. Welcome to the family."

Kredit foto: IG

Dengan penampilannya yang sentiasa tersenyum, Naqiah dipuji oleh mereka yang terlibat menatariasnya kerana bersikap profesional.



Malahan, Dato Sri Salmah Ismail sebagai pencinta kucing juga dalam statusnya mengucapkan tahniah kepada Naqiah kerana keberaniannya mempertaruhkan nyawa sendiri untuk menyelamatkan kucing.

Begitu juga dengan netizen yang turut memuji Naqiah kerana wanita ini bukan sahaja cantik malahan juga berhati mulia.


Kredit foto: IG

Hanya mereka yang benar-benar menyayangi kucing sahaja akan bertindak sedemikian walaupun terpaksa bergadai nyawa. Biarpun bertongkat di majlisnya, Naqiah sentiasa tersenyum sepanjang majlis berlangsung. Semoga cepat sembuh! - CARI 
16

Bagus
25

Marah
28

Terkejut
20

Sedih
26

Lawak
19

Bosan

Friends Rank (134 people)

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote putriTS 5-10-2018 11:07 AM
Ohh...i went to this wedding yg kat bangi punya but left early sbb ada nak pegi wedding lain.xtau pulak yg bride were injured.
Quote drivethru 5-10-2018 11:29 AM
Lebih tertarik dengan pelamin. Cantik nyerrrr
Quote itams 5-10-2018 12:00 PM
simple juga baju pengantinnya..
nampak sweet dan cantik
Quote Artemesiaa 5-10-2018 12:54 PM
Biasa je lihat pengunaan togkat nak2 bila majlis golongan oku berkahwin so taklah nampak pelik pun bila dia mengunakannya akibat kecederaan tu
Quote haryatie 5-10-2018 01:44 PM
org nya cntik
nmpak sweet jerk
Quote nazzse 5-10-2018 01:52 PM
drivethru: Lebih tertarik dengan pelamin. Cantik nyerrrr


Reka teemor, confirmlah cantik
Quote rigorsamsa 5-10-2018 03:02 PM
bagus idea balut tongkat bagi bling bling sikit
Quote Nurul8001 5-10-2018 07:49 PM
Nama siti naqiah je ke?
Gorgeous betul pengantin..

SPM 11 A tahun bila ni..?
Quote PandaSaka 5-10-2018 08:35 PM
Lawa pengantin..tahniahh
Quote selyusi 5-10-2018 11:40 PM
Memang cantik..tak jemu aku tengok gambar2 kahwin dia, tapi tak perlu kot reputz buat artikel...Reputz cari mesti jumpa kat insta kan? hadoiii taraf reputz cari sangatttt
Quote riantika 8-10-2018 09:28 AM
selamat pengantin baru!! pengantin cantik!
Quote Meiizu 8-10-2018 10:35 AM
tak jemu tengok..cantik manis orangnya
Quote Foxey 8-10-2018 02:01 PM
wow... she is sooooo pretty...

husband pun romantic, dukung ke pelamin. semoga  bahagia sentiasa hingga ke akhir hayat
Quote abangadek 8-10-2018 02:29 PM
dr harlina ni lawak2 sikit kan, humble pun iye gak.. rilek je balas komen2 marhean
Quote gam_gajah 8-10-2018 03:15 PM
dia ni anak Kay, ex wife Sudirman kan
Quote gam_gajah 8-10-2018 03:16 PM
Nurul8001 replied at 5-10-2018 07:49 PM
Nama siti naqiah je ke?
Gorgeous betul pengantin..

SPM 2008

blh google nama dia Siti Naqiah Mohammad Azhar


Quote sk8er 8-10-2018 03:34 PM
gam_gajah replied at 8-10-2018 03:15 PM
dia ni anak Kay, ex wife Sudirman kan

Ooo ya ke

Can anybody share kay's latest photo?  Teringin nk tgk
Quote gam_gajah 8-10-2018 03:38 PM
sk8er replied at 8-10-2018 03:34 PM
Ooo ya ke

Can anybody share kay's latest photo?  Teringin nk tgk

ada kat ig putraaziz_cosry

sori tak reti tempek gambar

ada gmbr dia pegang tgn mak dia


Quote sk8er 8-10-2018 03:53 PM
gam_gajah replied at 8-10-2018 03:38 PM
ada kat ig putraaziz_cosry

sori tak reti tempek gambar

Thx a lot!
Kay hasnt changed a bit.  Malahan semakin cantik.  Tengok dia automatic teringat sudirman

Lihat semua komen(25)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

7-10-2022 01:29 PM GMT+8 , Processed in 0.116964 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top