CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

"Bukan Dapat Jodoh, Dapat Maki Adalah!" - Gadis Cari Jodoh Padam Tweet

10-8-2018 04:36 PM| Diterbitkan: Cari-Nurulain| Dilihat: 15276| Komen: 84|Original author: Oleh: Ain

Description: Hari ini, teknologi membolehkan kita mencari jodoh hanya dengan menggunakan hujung jari saja! Jika dilihat, terlalu banyak laman serta aplikasi mencari jodoh secara atas talian dicipta.
Hari ini, teknologi membolehkan kita mencari jodoh hanya dengan menggunakan hujung jari saja! Jika dilihat, terlalu banyak laman serta aplikasi mencari jodoh secara atas talian dicipta. 


Ramai jugalah yang 'tersangkut' hingga berjaya disatukan walaupun ada juga yang menyebabkan kehancuran rumah tangga.

Bagaimanapun, nasib seorang gadis tidak terlalu baik kerana mendakwa dia masih belum bertemu jodoh walaupun sudah bermacam jenis aplikasi dimuat naik.



Olen yang menggunakan nama Opta Gula di Twitter meluahkan hasratnya ingin menamatkan zaman bujang dan dipertemukan dengan jodoh secepat mungkin.


Nak kahwin tahun depan sebab nak 4 anak!



Justeru, orang ramai menasihatinya supaya bersabar dan mendoakan semoga Olen dipertemukan dengan jodohnya segera.



Pun begitu, ada yang berfikiran negatif mendakwa Olen sengaja memuat naik posting sedemikian kerana mahukan perhatian.


Kau test market ke?



Ekoran menerima respon negatif daripada netizen, Olen bertindak memadam statusnya untuk mengelak daripada terus dikecam.


"Bukan dapat jodoh, dapat maki adalah!" tulis Olen.



Namun, semuanya sudah terlambat dan netizen masih terus menghentam gadis terbabit di Twitter.


Kredit foto: Twitter

Kesian, bertabahlah Olen. Ada yang ingin berkenalan dengan gadis ini? Atau mungkin anda ada kenalan yang boleh diperkenalkan kepada Olen. - CARI
20

Bagus
37

Marah
25

Terkejut
31

Sedih
15

Lawak
53

Bosan

Friends Rank (181 people)

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote matkpop 10-8-2018 04:45 PM
eh.. mat single lagi ni.

asal tahu memasak je. {:love
Quote fushimi 10-8-2018 04:49 PM
kesian ko sis gatal bijik ke
Quote sinalegna 10-8-2018 04:51 PM
Sok2 kawin tanggung bewak jgn kalut nak bercerai pulok
Quote LipasComel 10-8-2018 04:54 PM
sebab tu sebelum post apa2, kena fikir 3x dulu. tp mmg mcm attention seeker gak la buat tweet mcm tu.  mmg mengundang hencapan bawang rangers sungguh
Quote prettyuglybabe 10-8-2018 05:14 PM
attention seeker..
jenis asal berlaki ke apa..
Quote Artemesiaa 10-8-2018 05:19 PM
Ke jenis baru balik kenduri kahwin kawan nampak kawan dah pakai cantik dapat hadiah macam2 terus upstatus kot2 boleh kahwin cepat macam kawannya tu juga.
Quote retnoel 10-8-2018 05:21 PM
Terukkk ar netizen ni, biau lah dia nm carik jodoh, manatau pengiran tgh bukak tweeter nmpk jodohnya..
Quote umbut 10-8-2018 05:23 PM
Comel pun xda org nak ke... ke ko test market..
Quote ashcroft86 10-8-2018 05:30 PM
A psycho-bitch maybe. Lolsss. Ramai je kat luar yg cmtu.
Quote greantea 10-8-2018 05:36 PM
dah y desperate sgt tu kenapa? hadap le
Quote Foxey 10-8-2018 05:45 PM
anggap je ni usaha dia nak cari jodoh.... fox doakan semoga beliau bertemu jodoh yang diidamkan...
Quote doubleA 10-8-2018 05:54 PM
oo kisah dia ni la yang aku dengar kat kool fm pagi tadi yg AG, muaz dok sebut comel orangnya. good luck sis, nak cari laki bukan macam berkenan satu barang dan beli. sis ni bukan je promote diri sendiri cari laki tapi siap2 cakap nak 4 anak
Quote evlinne 10-8-2018 06:42 PM
iols pun usia makin meningkat tapi tkdelah desperate promote diri kt socmed sis. Takpelah sis iols doakan sis dapat jodoh baik2 dgn segera. Aminnn
Quote seeriesagain 10-8-2018 06:48 PM
Kawen cepat x semestinya dpt anak cepat
Quote CardiGans85 10-8-2018 07:03 PM
Malunya..kalau adik aku ni habis kena maki free dengan aku.
Quote PandaSaka 10-8-2018 08:00 PM
Edited by PandaSaka at 10-8-2018 08:02 PM

Tak tau la kenapa hakak rasa kesian kat kau dekk.. mcm sincere je ayat nak carik jodoh. Jangan la kata dia choosey, cerewet. Maybe mmg dah tak jumpa lagi yang berkenan dek hati dia.

Karang dia rembat ja memana jantan kau kata dia desperate sangat nak berlaki plak. You can never satisfy acik acik pokcik pokcik netizen.

Apa-apa pun dek hakak doakan kau berjodohan dengan lelaki yang mampu pimpin kau ke pintu sorga ha gitewww...

Quote Sazida 10-8-2018 08:46 PM
Desperado sgt nya kau nak cari btg ye sis?
Quote cassriena 10-8-2018 08:48 PM
inilah jadinya kalo semua benda nak di tweetkan. kesian ko dik... kene maki pulak
Quote pearl.silver 10-8-2018 08:56 PM
Gaya putih dia mcm telan gluta sekilo
Dik baru 27 dah kalut nk berlaki
Akak umo 27 dok syok berjimba travel sana sini ngn kwn2

Lihat semua komen(84)


ADVERTISEMENT


Artikel Terpanas Minggu ini

ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

4-3-2024 04:54 PM GMT+8 , Processed in 0.076412 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top