CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Selebriti Tempatan Lihat artikel

Selepas Bersalin Anak Pertama, Hanez Suraya Alami Keresahan Melampau

9-8-2018 11:59 AM| Diterbitkan: Cari-Saiful| Dilihat: 5932| Komen: 28|Original author: Oleh: Saiful

Description: Tak sangka, rupa-ruapanya Hanez Suraya juga pernah mengalami keresahan dan kebimbangan melampau (anxiety).
Tak sangka, rupa-ruapanya Hanez Suraya juga pernah mengalami keresahan dan kebimbangan melampau (anxiety).

Pelakon ini mendedahkan yang keadaan itu dialaminya selepas melahirkan anak pertama, Putri Aleesya.


"Selepas bersalin, semuanya baik-baik sahaja. Tiba-tiba, ada satu ketika, saya rasa 'paranoid' untuk melakukan pelbagai aktiviti.

"Bayangkan, ketika nak makan pun saya rasa resah dan takut. Saya takut nak makan ayam, saya takut nak makan daging. Lebih teruk, sebelum makan saya sempat 'Google' kandungan makanan kerana rasa was-was. 


"Berat badan saya juga turut turun. Saya juga lebih suka menyendiri dalam bilik dan tidak mahu keluar," katanya kepada Astro Gempak.

Hanez juga pernah berkongsi pengalaman terbabit di ruangan Insta Storynya.

"Selepas saya berkongsi apa yang saya alami di laman Instagram, ramai yang mesej dan mengatakan saya mengalami 'anxiety'.

"Selepas itu, saya mula membuat kajian mengenai 'anxiety' dan saya berhubung dengan Miasa Malaysia (Mental Illness Awareness & Support Association). Rupanya, ramai orang yang mengalami perkara yang sama.


"Alhamdulillah, segalanya semakin baik selepas saya merapatkan diri dengan Miasa. Saya mula memasuki kelas agama seperti kelas mengaji dan bergaul dengan golongan positif.

"Rasa 'anxiety' itu harus dilawan. Saya sendiri kena kuat dan terus melangkah ke hadapan. Saya harus bergaul dengan golongan yang lebih positif."


Syukur sebab Hanez cepat mendapatkan rawatan. -CARI
7

Bagus
9

Marah
7

Terkejut
7

Sedih
10

Lawak
2

Bosan

Friends Rank (42 people)

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote umbut 9-8-2018 12:17 PM
Knp tiba2 rasa anxiety... mental ke
Quote SLAManya 9-8-2018 12:22 PM
mcm dah pernah ada je ni kat porem dulu
Quote pearl.silver 9-8-2018 12:27 PM
Dah ada tred ni beberapa bulan lepas
Quote beeeee 9-8-2018 12:33 PM
dah lama bersalin kan???? motif nak cite sekarang
Quote mieymiey 9-8-2018 12:41 PM
Forumer dah bekoyan-koyan komen pasal ni, CARI PT-EDITOR baru nak bukak benang?
Quote MadameOnion 9-8-2018 02:10 PM
beeeee replied at 9-8-2018 12:33 PM
dah lama bersalin kan???? motif nak cite sekarang

mempromosi diri..berlakon drama baru katanya meteor garden kot
Quote BuBuComey 9-8-2018 02:17 PM
Bkn ke cite minah ni kemurungan dah ada before ni? Mcm recycle je story nih. Reputs cari, mote homework please
Quote bukan_ustazah 9-8-2018 02:18 PM
Semua orang ada anxiety, I pun ada anxiety it's either mild or hard. Kalau teruk kena jumpa psychiatrist
Quote itsmeshikin 9-8-2018 02:21 PM
senangnyee Reporter Cari buat keje ek..
Quote CrowneGlory 9-8-2018 02:45 PM
mati lagi bagus...cari bangunan waktu kena anxiety tu pastu terjun
Quote beeeee 9-8-2018 02:46 PM
MadameOnion replied at 9-8-2018 02:10 PM
mempromosi diri..berlakon drama baru katanya meteor garden kot

hahaha selalu kalau retis2 ni lepas kawen dah lama diam tetiber je up balik mesti ada pape tak kena
Quote BoongaKertas 9-8-2018 03:32 PM
walaupun dia dah macam ala2 baik skrg, iols masih letak dia dlm kategori penyondol. kenot tolerate lgsg what she has done to ex wife
Quote umbut 9-8-2018 04:08 PM
BoongaKertas replied at 9-8-2018 03:32 PM
walaupun dia dah macam ala2 baik skrg, iols masih letak dia dlm kategori penyondol. kenot tolerate l ...

Lakonan dia byk jahat mcm jering.. sama2 jahat, penyondol.. cuma hanez dpt laki kaya, x payah kerja..
Quote BoongaKertas 9-8-2018 04:10 PM
umbut replied at 9-8-2018 04:08 PM
Lakonan dia byk jahat mcm jering.. sama2 jahat, penyondol.. cuma hanez dpt laki kaya, x payah kerj ...

betul gak tu. while jering dpt pemuzik jalanan jer aka kude. siannnn..
Quote EvieWanKenobi 9-8-2018 04:21 PM
comelnya anak dia..
Quote mizruncing 9-8-2018 04:34 PM
alahhh baru anak sorg nk anxiety bagai
Quote monsterwife 9-8-2018 06:36 PM
3 minggu lepas jumpa dia kat s.s.alam.muka dia takdelah licin.berjerawat kecik2
Quote giyomi 9-8-2018 07:00 PM
msh relevan kah dia n masih ada org kah megikuti kisah dia selain kaum keluarga dia
Quote munchkin 9-8-2018 07:37 PM
lawa ko hanez.

tapi nampak depan2 kat publika muka lubang2. dulu jerawat terok ke hanez?

Lihat semua komen(28)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

16-4-2024 10:37 PM GMT+8 , Processed in 0.077828 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top