CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12Next
Return to list New
View: 5162|Reply: 28

Selepas Bersalin Anak Pertama, Hanez Suraya Alami Keresahan Melampau

[Copy link]
Post time 9-8-2018 11:59 AM | Show all posts |Read mode
Tak sangka, rupa-ruapanya Hanez Suraya juga pernah mengalami keresahan dan kebimbangan melampau (anxiety).


Pelakon ini mendedahkan yang keadaan itu dialaminya selepas melahirkan anak pertama, Putri Aleesya.


  



"Selepas bersalin, semuanya baik-baik sahaja. Tiba-tiba, ada satu ketika, saya rasa 'paranoid' untuk melakukan pelbagai aktiviti.


"Bayangkan, ketika nak makan pun saya rasa resah dan takut. Saya takut nak makan ayam, saya takut nak makan daging. Lebih teruk, sebelum makan saya sempat 'Google' kandungan makanan kerana rasa was-was.


  



"Berat badan saya juga turut turun. Saya juga lebih suka menyendiri dalam bilik dan tidak mahu keluar," katanya kepada Astro Gempak.


Hanez juga pernah berkongsi pengalaman terbabit di ruangan Insta Storynya.


"Selepas saya berkongsi apa yang saya alami di laman Instagram, ramai yang mesej dan mengatakan saya mengalami 'anxiety'.


"Selepas itu, saya mula membuat kajian mengenai 'anxiety' dan saya berhubung dengan Miasa Malaysia (Mental Illness Awareness & Support Association). Rupanya, ramai orang yang mengalami perkara yang sama.


  



"Alhamdulillah, segalanya semakin baik selepas saya merapatkan diri dengan Miasa. Saya mula memasuki kelas agama seperti kelas mengaji dan bergaul dengan golongan positif.


"Rasa 'anxiety' itu harus dilawan. Saya sendiri kena kuat dan terus melangkah ke hadapan. Saya harus bergaul dengan golongan yang lebih positif."


  



Syukur sebab Hanez cepat mendapatkan rawatan. -CARI
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 9-8-2018 12:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Knp tiba2 rasa anxiety... mental ke
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2018 12:22 PM | Show all posts
mcm dah pernah ada je ni kat porem dulu
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2018 12:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Dah ada tred ni beberapa bulan lepas
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2018 12:33 PM | Show all posts
dah lama bersalin kan???? motif nak cite sekarang
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2018 12:41 PM | Show all posts
Forumer dah bekoyan-koyan komen pasal ni, CARI PT-EDITOR baru nak bukak benang?
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 9-8-2018 02:10 PM | Show all posts
beeeee replied at 9-8-2018 12:33 PM
dah lama bersalin kan???? motif nak cite sekarang

mempromosi diri..berlakon drama baru katanya meteor garden kot
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2018 02:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Bkn ke cite minah ni kemurungan dah ada before ni? Mcm recycle je story nih. Reputs cari, mote homework please
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 9-8-2018 02:18 PM | Show all posts
Semua orang ada anxiety, I pun ada anxiety it's either mild or hard. Kalau teruk kena jumpa psychiatrist
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2018 02:21 PM | Show all posts
senangnyee Reporter Cari buat keje ek..
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2018 02:45 PM | Show all posts
mati lagi bagus...cari bangunan waktu kena anxiety tu pastu terjun
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2018 02:46 PM | Show all posts
MadameOnion replied at 9-8-2018 02:10 PM
mempromosi diri..berlakon drama baru katanya meteor garden kot

hahaha selalu kalau retis2 ni lepas kawen dah lama diam tetiber je up balik mesti ada pape tak kena
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2018 03:32 PM | Show all posts
walaupun dia dah macam ala2 baik skrg, iols masih letak dia dlm kategori penyondol. kenot tolerate lgsg what she has done to ex wife
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2018 04:08 PM From the mobile phone | Show all posts
BoongaKertas replied at 9-8-2018 03:32 PM
walaupun dia dah macam ala2 baik skrg, iols masih letak dia dlm kategori penyondol. kenot tolerate l ...

Lakonan dia byk jahat mcm jering.. sama2 jahat, penyondol.. cuma hanez dpt laki kaya, x payah kerja..
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2018 04:10 PM | Show all posts
umbut replied at 9-8-2018 04:08 PM
Lakonan dia byk jahat mcm jering.. sama2 jahat, penyondol.. cuma hanez dpt laki kaya, x payah kerj ...

betul gak tu. while jering dpt pemuzik jalanan jer aka kude. siannnn..
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2018 04:21 PM | Show all posts
comelnya anak dia..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 9-8-2018 04:34 PM | Show all posts
alahhh baru anak sorg nk anxiety bagai
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2018 06:36 PM From the mobile phone | Show all posts
3 minggu lepas jumpa dia kat s.s.alam.muka dia takdelah licin.berjerawat kecik2
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2018 07:00 PM | Show all posts
msh relevan kah dia n masih ada org kah megikuti kisah dia selain kaum keluarga dia
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2018 07:37 PM | Show all posts
lawa ko hanez.

tapi nampak depan2 kat publika muka lubang2. dulu jerawat terok ke hanez?
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

30-5-2024 04:32 AM GMT+8 , Processed in 0.115923 second(s), 46 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list