CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

"Habis, Dalam Perut Tu Ada Annabelle?" - Doktor Marah Pesakit Reka Cerita

28-9-2017 02:32 PM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 10376| Komen: 47|Original author: Oleh: Maly Rosli

Description: Biasalah setiap orang ada ragam masing-masing apabila berkunjung ke hospital untuk mendapatkan rawatan. Namun, ada juga jenis yang suka berselindung apabila menjawab soalan doktor atau mana-mana kakit ...
Biasalah setiap orang ada ragam masing-masing apabila berkunjung ke hospital untuk mendapatkan rawatan. Namun, ada juga jenis yang suka berselindung apabila menjawab soalan doktor atau mana-mana kakitangan perubatan. 


Kadang-kadang, kita ingat reka cerita atau menipu sikit-sikit tu tak ada memberi apa-apa kesan. Namun, sebaliknya ia boleh membawa padah bukan sahaja kepada pesakit itu sendiri, tetapi semua yang berhampiran pesakit.

Seorang pengguna Facebook (FB) yang juga seorang kakitangan perubatan di Hospital Tengku Ampuan Afzan (HTAA) menyeru orang ramai untuk bersikap jujur ketika menjawab soalan diajukan pihak perubatan.



Lah, tipu sikit-sikit je, takkan bagi kesan sampingan kot? Ya, penipuan sikit-sikit itulah akan membuat keadaan semakin memburuk. 


Nak tahu kenapa dan apa kesannya? Baca perkongsian Khairi Malik ini.



Jadi, selepas ini jangan mereka-reka cerita bila ditanya kakitangan perubatan, okey? Bukan apa, bimbang memberi kesan buruk kepada orang lain. - CARI


Foto: FB Khairi Malik
3

Bagus
2

Marah
2

Terkejut
1

Sedih
2

Lawak
4

Bosan

Friends Rank (14 people)

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote noorhairiahma 28-9-2017 03:13 PM
hahahahahaha.....
annabelle dalam perut!!!!!
Quote mizruncing 28-9-2017 03:20 PM
btol. jgn la susahkan doc n nurse. kesian diorg
Quote mieymiey 28-9-2017 03:29 PM
Nak menipu, alih-alih kena check kantoi
Quote Artemesiaa 28-9-2017 03:29 PM
Betul tu dalam kes kecemasan elok le berterus terang je supaya Dr dapat memberikan bantuan kesihatan yang sewajarnya
Quote sis_yus 28-9-2017 03:34 PM
annabelle trus dia bagi hahahaha
Quote idakamaruddin 28-9-2017 03:59 PM
comel la doc ni

aku pnh la dulu tipu nurse ni sbb malas nk layan dia, sekali dia pggl doc, doc tny aku, aku trus angguk mengaku hahaha

nurse tu geleng kepala je
Quote abangadek 28-9-2017 04:26 PM
aku ada kenalan fb, anak sulung hidup sebagai org yg normal, anak kedua dia kesian jd bahan ujikaji mak tak mau vaksinkan, anak tak sihat tak dibawak check kt hospital asyik disuap dgn makanan sunnah.. ni yg ketiga xtau la ujikaji apa pulak oleh mak bengap tu
Quote DeeHanania 28-9-2017 04:53 PM
Annabelle trus...
Adduuhhyaii{:smile
Quote skinsandstars 28-9-2017 05:06 PM
HAhaha yang Annabelle tu lawak.
Quote Nonones 28-9-2017 05:09 PM
Berdekah-dekah aku gelak kat office ni point no 6. mudah terhibur aku petang ni
Quote AJ88 28-9-2017 05:21 PM
bab annabelle tu win!
Quote pearl.silver 28-9-2017 06:23 PM
I x niat nk tipu..tp kt hosp gomen kn tiap kali admit mesti doktor berlainan..jd kne story panjang gila kisah i..i plak asyik lupa je nk buat skrip
Quote Aneem 28-9-2017 06:41 PM
Tak payah nak bodoh sangat tak ngaku buat sex pdhal perut mboyot..
Kau ingat doktor bodoh mcm kau ke..
Quote WhiskeyScotch 28-9-2017 06:41 PM
Hahaha. Annabelle. Hahaha. Kelakar pula si Khairi Malik ni.
Quote EvieWanKenobi 28-9-2017 06:54 PM
kalau tak nak dirawat, tak perlu buang
masa pergi hospital.. pas tu buat citer pelik2..
Quote zie_indah 28-9-2017 07:00 PM
Hahahhaha lawaklah doc
Quote Knowlee 28-9-2017 07:01 PM
betul. kena cerita semua benda, takleh menipu. supaya doktor dan team boleh diagnose betul2 dan kasi treatment yg betul. mmg la ada sesetengah history tu mengaibkan, tapi terpaksa cerita jugak.
Quote SecretLuv 28-9-2017 08:47 PM
Maaf kalau soalan ni macam bodoh, tapi nak tahu apa maksud doktor tu cakap hisap rokok boleh buat penyakit denggi pesakit tu bertambah teruk?
Quote moonbug 28-9-2017 09:23 PM
Org yg mcm ni sgt selfish. Doc tanya tu sbb nak jimat masa, ramai oi org sakit tunggu giliran jumpa doctor. Declare habis2 kan senang diorang nak buat keje

Lihat semua komen(47)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

15-4-2024 11:46 PM GMT+8 , Processed in 0.249249 second(s), 64 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top