CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

"Nak Tayang Buah Ke Tudung Dik?"-Iklan Dikecam Tonjol Unsur Seksual

17-8-2017 04:14 PM| Diterbitkan: CARI-MRO| Dilihat: 14872| Komen: 78|Original author: Oleh: Myra Rozi

Description: Nak pasarkan produk jualan, mestilah kena fikir di luar kotak! Maksudnya kena lain dari yang lain untuk mendapat perhatian para pelanggan di luar sana.
Nak pasarkan produk jualan, mestilah kena fikir di luar kotak! Maksudnya kena lain dari yang lain untuk mendapat perhatian para pelanggan di luar sana.

Mungkin disebabkan itu jugalah lahirnya satu iklan yang memaparkan beberapa orang model untuk mempromosikan tudung.

Apa yang peliknya iklan jual tudung? Tengok dulu video yang tular di Facebook baru-baru ini.


Sekali tengok memang cantik-cantik belaka modelnya, di samping menggayakan tudung, menari-nari pula. Siap pegang rambutan, nanas, petai, tembikai dan durian.

Tidak dapat dipastikan apa kaitan antara elemen-elemen yang ditonjolkan dalam iklan tersebut tapi ianya berjaya mendapat perhatian dari ramai netizen.


Biasalah, mestilah lebih banyak kejian dari pujian bila rata-ratanya mengatakan model-model yang ditampilkan menggedik-gedik pula. Ada juga yang mendakwa iklan ini membawa unsur seksual dan sebagainya.

"Apa yang kau nak sampaikan sebenarnya. Duk gedik-gedik tayang buah, nak jual apa?"
"Geli aku tengok acah model Muslimah. Macam dah tak ada malu."
"Orang dah duk tayang buah, kita tengok jelah, rezeki."

Setakat ini masih belum ada penjelasan di sebalik makna iklan yang boleh dikatakan sebagai 'terlajak' kreatif ini.

Mungkin ada sesiapa di luar sana boleh memecahkan misteri ini? -CARI
17

Bagus
14

Marah
18

Terkejut
14

Sedih
14

Lawak
14

Bosan

Friends Rank (91 people)

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote krustykrab 17-8-2017 04:25 PM
buah2an tu tema tudung2 tu kut....mcm tudung pelik vivek yg ada gambo klcc tu la
Quote evlinne 17-8-2017 04:44 PM
Bekerja biar ada prinsip. Asal duit je sapu
Quote helicornia 17-8-2017 04:50 PM
ni jual buah ke jual tudung
Quote rainbow259 17-8-2017 04:51 PM
hahaahaa pun boleh
Quote CiliPadiSedap 17-8-2017 04:59 PM
buah akak lg besar musang king 40E  pangsa ada 17 tingkat cm kondominium tingkat 18 sampai 20 penthouse
Quote AbukRokok 17-8-2017 05:06 PM
cam bangang je
Quote Lolzer 17-8-2017 05:08 PM
Selayaknyaaa this is not even thinking outside the box tho. This is stupidity lol i tgok first time pun mcm takde mngena dgn buahan pun but maybe nak suruh jana otak sikit kot
Quote Skuau 17-8-2017 05:14 PM
Ada kekurangan...mengapa buah pisang tidak ditunjukkan/digunakan dlm video/iklan ini?
Quote mrizumi 17-8-2017 05:20 PM
Iklan buah ke tudung?
Xphm kaitan buah buahan tu..
Quote orked44 17-8-2017 05:26 PM
rasenya ni yg ASH NAS tuh eh xsilap tgk kt ig smlm..
Quote Cyempaka 17-8-2017 05:26 PM
bangang mana punya idea la buat iklan gini.. dgn model yg   nampak low class rempit sgt.
yg pegang durian tu muka gatal gila.. yg bj merah tu pulak muka acik2 sgt.. dah kenapa
Quote CikPuanTaurus 17-8-2017 05:31 PM
Comfius nk jual apa sebenarny
Mmg betul tlbih kreatif nie
Klau xbaca tajuk, jz tngk pada gmbr
Sure aq akn kata iklan jual buah tempatan
Quote shernazz 17-8-2017 05:31 PM
maybe maksudnya
buah ada mcm mcm pilihan
mcm mcm jenis
begitu jua tududng dia..ada mcm mcm jenis, banyak pilihan seperti mana buah juga
Quote missDollie 17-8-2017 05:33 PM
Ni bukan lagu shit squat dance yang indon dok buat tu ke..apa kaitan dengan tudung bongok..even ko nak suruh aku husnuzon pun tak boleh dah sebab dok teringat shit squat dance tu..jijik kot..
Quote JeepersCreepers 17-8-2017 05:44 PM
Tenggelam terus tudung tu..so kira advertising failed lahh
Quote EvieWanKenobi 17-8-2017 05:47 PM
apa kaitan tudung ngan petai??
Quote Artemesiaa 17-8-2017 05:48 PM
Goah nampak low class bila dah tergedik2 cam tu so turn off try harder next time
Quote matchstick 17-8-2017 05:58 PM
nk tunjuk tudung tu tahan lasak ke..boleh pakai ke kebun durian, rambutan, masuk hutan jolok petai
Quote Mizkopi 17-8-2017 06:26 PM
Iklan paling terburuk ai pernah tengok. Tak kreatif langsung, nampak pprt dan low class.

Lihat semua komen(78)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

13-4-2024 08:36 PM GMT+8 , Processed in 0.285479 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top