CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

Biadab Punya Perempuan, Acah-Acah 'Road Bully' Pula Dia!

14-8-2017 10:42 AM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 12673| Komen: 87|Original author: Oleh: Maly Rosli

Description: Sangat menyakitkan hati apabila bertemu pemandu yang mementingkan diri sendiri. Lebih sakit, apabila mereka bersikap kurang ajar dan 'tak makan saman'. Sememangnya menguji keimanan!
Sangat menyakitkan hati apabila bertemu pemandu yang mementingkan diri sendiri. Lebih sakit, apabila mereka bersikap kurang ajar dan 'tak makan saman'. Sememangnya menguji keimanan!


Berang dengan tindakan seorang wanita di jalan raya, Syadiq Ismail meluahkan kekesalannya itu di laman Facebook.

"Dari lorong kiri nak masuk kanan tak reti bagi lampu isyarat, 
terus himpit kereta orang sampai hampir terlanggar.



"Bila dihon, bukan nak ke tepi atau minta maaf. 
Lagi dia tekan minyak dan himpit, acah-acah nak langgar," tulisnya.



Menurut Syadiq, kejadian berlaku di Seksyen 8, Shah Alam, menuju ke Hotel Concorde.

Dalam pada marah-marah tu, sempat juga Syadiq berseloroh.

"Kalau ada yang kenal atau rasa nak buat bini, nasihatkanlah ya," katanya.




Rata-rata netizen menyebelahi Syadiq kerana berang dengan sikap kurang ajar dipamerkan wanita terbabit.

"Sangat kurang ajar.

"Geng macam ni kalau kat penang, memang dah 'simen'.

"Perempuan, acah-acah road bully... Kang kena kejar, lelaki pula yang disalahkan. Hmmm," antara komen netizen.


Foto: FB Syadiq Ismail

Kalau di atas jalan raya tu, janganlah terlalu mementingkan diri sendiri. Sikap toleransi itu sangat penting supaya tiada kejadian buruk berlaku. Banyakkan bersabar, okey? - CARI
19

Bagus
9

Marah
17

Terkejut
20

Sedih
25

Lawak
17

Bosan

Friends Rank (107 people)

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote raradhia 14-8-2017 10:51 AM
byk ja yg mcm ni, samseng jalanan
Quote CardiGans85 14-8-2017 10:52 AM
Br dpt kete kot..tu yg lps gian rem2 org,dgn xde signal..mmg xde adab. Buat malu wanita lain je
Quote evlinne 14-8-2017 10:57 AM
Skrg ramai perempuan bawak kereta pun mcm orang gila.. iols takut sgt. Membesit laju2 macam tak sabar2 nak terkincit..
Quote DainaEli 14-8-2017 11:04 AM
Mesti student baru dpt kereta pastu jenjalan dgm kawan makan2 and shopping tu.. Shah alam tu mmg penuh student je
Quote nisako 14-8-2017 11:10 AM
mmg byk pe mcm ni skrg....................
Quote rospinki 14-8-2017 11:21 AM
plat J?

selalunya plat J ni minah dari sana bajet campiyen kt jalan..dgn spek itam dan muka ketat..ececeh..sekli aku sepak besepai muka..menyampah tau baru bawak kete stahun dua tapi lagak mcm campiyen and road bully
Quote Cyempaka 14-8-2017 11:22 AM
aku kena dgn betina bawak kancil plat CBF. kebetulan dia tinggal 1 blok dgn aku. jd aku tgk je dari jauh cara pemanduan dia.
bawak kejap kiri kejap kanan mencelah2 dgn xde signal . dok belakang sondol2 org, pastu sondol kete lane kanan pulak  nak tkr lane.. dah dok lane kanan sondol kete lane kiri plak nak ke kiri pulak. akhirnya dia nak sondol dpn aku, aku hon kuat2, dia angkat jari sbb xbleh masuk. pastu acah2 gangster folo rapat2 nak langgar blkg..

esoknya aku jumpa dia kat parking, agaknya dia baru sedar kete dia buat onar semalam jiran dia sendiri, terus jalan tunduk2, tarik tudung tutup muka. igtkan berani sgt.
Quote BedahBedul 14-8-2017 11:23 AM
evlinne: Skrg ramai perempuan bawak kereta pun mcm orang gila.. iols takut sgt. Membesit laju2 macam tak sabar2 nak terkincit..

Kdg igtkn lelaki yg bwk kete cucuk2 blkg kete kita, tp bila kita suh overtake takut lak dia.. last2 tgk2 lorr.. pompuan mcm kita gak.. samseng lebih  
Quote kucen_miang 14-8-2017 11:24 AM
tak reti signal satu hal. ini bwk slow lane paling kanan, dia ingat dah abis berhati2 dah dia bawak tu. bwk keta dada lekat ke stering. acik2 gini elok kena lempang laju2 jer.
Quote rospinki 14-8-2017 11:26 AM
oh ya..dahla tangan macam tangan mak lampir..tangan anak dara ke tu
Quote yayangmama 14-8-2017 11:28 AM
huhuhu....bosan dgn org yg tak reti guna signal ni

sampai bila la org m'sia ni nak prangai camni

saya, pagi2 keluar simpang dpn umah mmg jem, bagi signal n angkat tangan sbb kita senang hati orang buat kita mcm tu...kalau org nak masuk depan mata, kalau org tu xbg signal...mmg lambat sikit lah nak bg masuk
Quote miemiecha 14-8-2017 11:42 AM
teringat kiki.. ghendu plak
Quote ChildrenOfBodom 14-8-2017 11:49 AM
semoga mampus eksiden
Quote EncikRhoma 14-8-2017 11:51 AM
sikit-sikit nak viral...hrmmmmm
Quote fox. 14-8-2017 12:10 PM
mujur dia angkat kesemua jarinya kan. tidak la dia angkat jari tengah macam segelintir ummah yg biadap
Quote missinpiece 14-8-2017 12:35 PM
Memacam hal. Me kekadang x pasan ade driver yg menyirap ngan me . Stakat jalan kat taipan laju mana sgt dieorg nak tekan. Jumpa yg pesen x dan2 me bg jalan je. X bg jalan nnt x sempat berbaris habis ayam goreng Mekdi
Quote -electrifying- 14-8-2017 12:40 PM
acah2 je tu
Quote raradhia 14-8-2017 01:01 PM
Cyempaka: aku kena dgn betina bawak kancil plat CBF. kebetulan dia tinggal 1 blok dgn aku. jd aku tgk je dari jauh cara pemanduan dia.bawak kejap kiri kejap kan ...


bertudung jah tp perangaiiiii
Quote raradhia 14-8-2017 01:03 PM
rospinki: oh ya..dahla tangan macam tangan mak lampir..tangan anak dara ke tu


HAHA, sis ckp psl tgn bru i perasan jari dia tuh. .HAHAHA, seramnyaa, nak cakar siapa la tu?

Lihat semua komen(87)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

20-6-2024 06:01 PM GMT+8 , Processed in 0.485128 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top