CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Selebriti Tempatan Lihat artikel

"Pergi Ipoh Je Pun"-Awal Ashaari Bengang Dituduh Tunjuk Mewah

14-8-2017 10:18 AM| Diterbitkan: CARI-MRO| Dilihat: 22068| Komen: 171|Original author: Oleh: Myra Rozi

Description: Sempena menyambut hari jadi Awal Ashaari pada 6 Ogos lepas, isterinya Scha Alyahya ada membuat satu kejutan dengan meraikannya bersama-sama teman rapat di sebuah hotel.
Sempena menyambut hari jadi Awal Ashaari pada 6 Ogos lepas, isterinya Scha Alyahya ada membuat satu kejutan dengan meraikannya bersama-sama teman rapat di sebuah hotel.


Tak cukup dengan itu, mereka pergi road trip pula ke Ipoh. Memang seronok betul dan sepanjang perjalanan itu banyaklah gambar-gambar yang dikongsikan di laman Instagram pasangan selebriti tersebut.

Foto: IG Scha Alyahya
Siap ada baju t-shirt istimewa yang tertera perkataan LODS iaitu singkatan bagi nama Awaloddin.

Tapi biasalah ada sahaja yang tak senang bila nampak artis berseronok dan komen dari seorang netizen ni dah buat Awal bengang habis! 

Foto: IG Awal Ashaari
Dia mendakwa yang pasangan selebriti itu seolah-olah menunjukkan kemewahan. Ini komen yang ditinggalkan:

Apa lagi, Awal pun membalas balik kenyataan tersebut dengan komen di bawah:
Mungkin netizen tersebut ingat Ipoh tu terletak di luar negara agaknya? -CARI

7

Bagus
4

Marah
10

Terkejut
25

Sedih
8

Lawak
7

Bosan

Friends Rank (61 people)

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote zameyla 14-8-2017 10:32 AM
ala...netizen biasa la...mungkin dia tgk kellie castle tu mcm kt obersea...

ooo...nk masuk Kellie Castle RM5.
Bila la aku nak pegi...abk gambo lawa tuh...

Quote kun_tum 14-8-2017 10:35 AM
aku nk padankan ja muka yg kutuk tu

tgn gatai hanya berani mengutuk kt socmed
Quote DainaEli 14-8-2017 10:37 AM
Itupun nak kena reply ke Awal? Komen picisan je pun gigih explain in detail
Quote WeAiNe 14-8-2017 10:37 AM
ipoh? trip mewah? hahaha
biasa je tengok gambar2 tu semua
agaknya kalau trip p kundasang yg view ala2 oberseas tu
munkin kata hartawan jutawan?
Quote gucci_advocate 14-8-2017 10:38 AM
Awal tak payahlah nak sentap dengan every bad comment Ignore jer.
Quote raradhia 14-8-2017 10:38 AM
Edited by raradhia at 14-8-2017 10:40 AM

ni laa contoh manusia yg dengki kalau org lain lebih dr dia, bahaya manusia mcm ni. .nnt smpai tahap menyantau plak
Quote Login_ID 14-8-2017 10:44 AM
DainaEli replied at 14-8-2017 10:37 AM
Itupun nak kena reply ke Awal? Komen picisan je pun gigih explain in detail

baguslah kna reply mcm tu.
bajet good good nak komen retis
Quote evlinne 14-8-2017 10:44 AM
Netizen dari ceruk kampung manalah tu gigih hentam semua benda orang buat
Quote CardiGans85 14-8-2017 10:46 AM
Lor..netizen yg komen tu igt kellie's castle tu kt Scotland kot..Hehehe..ghupenye Ipoh mali, Perak je yop.. Baju tu bkn mahal pun..org yg bkn celeb pun ade buat lg2 time reunion. Adoi la..{:nose
Quote DainaEli 14-8-2017 10:46 AM
Login_ID replied at 14-8-2017 10:44 AM
baguslah kna reply mcm tu.
bajet good good nak komen retis

Memanhla bagus tapi nampak mcm dia ni kaki sentap pulak.. Ignore jela komen tu bukan luak pun and please la endingkan ayat dgn ayat "sedih" tu sesuatu sgt haha  hadek2 je selalu ckp cmtu kot hehe
Quote AznieBunnie 14-8-2017 10:46 AM
mungkin yang komen tu dok belah borneo.
so kos nak datang ke ipoh tu, agak besar bagi dia.
nak beli tiket belonnya, sewa kereta atau beli tiket basnya...
maka, mewah la bagi netizen tu...

bersangka baik maaa...
Quote bambimo 14-8-2017 10:47 AM
Edited by bambimo at 14-8-2017 10:49 AM

kesian dh org mmg xsuka couple ni kot..
g ipoh pun jd isu..tu blum lg anak diorg jd mngsa kena hina..
nway dnaz mokhtar..gebu nye dia..hehehe
Quote Mierafaziera 14-8-2017 10:49 AM
gucci_advocate replied at 14-8-2017 10:38 AM
Awal tak payahlah nak sentap dengan every bad comment  Ignore jer.

kaka rasa selayaknya di reply komen tu biar sedar sket orang tu..lain kali berfikir dulu sebelum dia nak bash kat ig orang..
Quote sheetRock 14-8-2017 10:56 AM
pergi ipoh pun kata nak tunjuk percutian mewah..jalan2 dgn the geng.... meme sedih idup dak nih...


mmg patut pun disound... mesti dak nih tak pernah pergi mana2 tempat dalam malaysia tok bercuti..jalan2 one day trip ke... ..

rakyat marhein skg nih masa belajar pun ader je trip dgn kawan2 g sini sinun.... g picnic ke....
Quote AshkieLa 14-8-2017 10:58 AM
Mierafaziera replied at 14-8-2017 10:49 AM
kaka rasa selayaknya di reply komen tu biar sedar sket orang tu..lain kali berfikir dulu sebelum d ...

iols pun rasa mmg selayaknya awal berbunyik..
gi ipoh pun kena carut.. kesian je. Agak2 laa kalau tak suka couple ni pun.
iols smpai ke sudah x pernah singgah kellie's castle ni..
walau selalu berulang alik dari KL lalu depan tu.

btw - bf baru dynaz ke tu? ke iols tertinggal ketapi?...
Quote BoongaKertas 14-8-2017 10:59 AM
hahaha! kesian pengkomen tu. baru balik Msia ke dik? Kena rajin membaca adik tu. Sampai hati ingat tu kat oversea!
Quote JeepersCreepers 14-8-2017 11:01 AM
AznieBunnie replied at 14-8-2017 10:46 AM
mungkin yang komen tu dok belah borneo.
so kos nak datang ke ipoh tu, agak besar bagi dia.
nak bel ...

Ok la tu awal tolg promo kg halaman iols ipoh ku tercenta
Quote lasagnaklcc 14-8-2017 11:02 AM
Kalau pegi oversea pon lantak la diorg nak upload. Dah ko gigih follow pastu nak tarbiah org. Get a life!
Quote kucen_miang 14-8-2017 11:05 AM
yang ko nak sentap tu napa? sah2 la yg komen tu warga indon kepam berkerak. eja malaysia pun tak betul. urkys ka ukays?

Lihat semua komen(171)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

17-6-2024 03:39 PM GMT+8 , Processed in 0.072893 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top