CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

"Abah Balik Kerja Naik MRT Hari Ini" - OOTD 'Poyo' KJ

4-8-2017 01:46 PM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 12618| Komen: 61|Original author: Oleh: Maly Rosli

Description: Dalam ramai-ramai menteri, pasti kebanyakan daripada kita setuju Menteri Belia dan Sukan, Khairy Jamaluddin (KJ) merupakan menteri paling dekat dengan golongan belia. Ke ada yang tak setuju?
Dalam ramai-ramai menteri, pasti kebanyakan daripada kita setuju Menteri Belia dan Sukan, Khairy Jamaluddin (KJ) merupakan menteri paling dekat dengan golongan belia. Ke ada yang tak setuju?


Jika raya Aidilfitri lalu KJ memuat naik gambar Outfit of the Day (OOTD), terbaru dia memuat naik pula gambar OOTD ketika menggunakan perkhidmatan Transit Aliran Massa (MRT). Poyo tapi sempoi!



Lebih menarik perhatian netizen, KJ membahasakan dirinya dengan panggilan 'Abah'.

"Abah balik kerja naik MRT hari ini. Ambil kesempatan OOTD poyo. 
Memang MRT kita world class. #JomNaikMRT," tulisnya.


Pelbagai reaksi diberikan netizen terhadap posting berkenaan. 

"Abah, kita orang nak KFC bucket. Cepat!

"Bah, balik belikan aiskrim coklat dua," tulis netizen.



Tak dapat dinafikan ada pengguna Twitter mengambil kesempatan itu untuk meluahkan rasa tidak puas hatinya terhadap perkhidmatan MRT itu.

"Jangan tipu la world class. Kaunter topup Touch 'n Go asyik rosak, train lewat (1 jam) tapi tak minta maaf secara rasmi," tulisnya.


Foto: Twitter KJ

Pengguna berharap KJ dapat mengambil tindakan dan tidak hanya 'ber-OOTD' sahaja. Apapun, KJ memang cool. Ke poyo? - CARI
21

Bagus
10

Marah
15

Terkejut
18

Sedih
13

Lawak
22

Bosan

Friends Rank (99 people)

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Ubatdemam 4-8-2017 01:49 PM
Love him..Menteri yang lain dari yang sedia ada.
Quote Gadis_sarawak 4-8-2017 01:54 PM
Iols is ok je dgn KJ ni..kat luar pun heols mmg jenis humble tak sombong macam pak mertua dia..

Nak try jenjalan naik mrt..best ke idok? Banyak kontroversi mrt ni..cam retis{:smile
Quote Gadis_sarawak 4-8-2017 01:55 PM
[quote]Gadis_sarawak: Iols is ok je dgn KJ ni..kat luar pun heols mmg jenis humble tak sombong macam pak mertua dia..Nak try jenjalan naik mrt..best ke idok? Banyak kontrov ... {:smile
Quote bawangputeh 4-8-2017 02:07 PM
Hari nih balik pakai MRT jugak ke bah??
Quote merrissa 4-8-2017 02:08 PM
buat ler hari2.......
Quote moonbug 4-8-2017 02:20 PM
I is neutral
Quote debab76 4-8-2017 02:23 PM
tak pernah tak rembes #pastisenak #ermdapp
Quote CiliPadiSedap 4-8-2017 02:27 PM
apa khabar rm 100 juta?

waktu berhenti ku toleh ke tepi, tiada di sampingku, seringkali dalam mimpi , aku tanya apa khabar RM 100 juta?

budak2 belasan tahun mana pandai kira duit
Quote mieymiey 4-8-2017 03:12 PM
Amboi sejak diDADDYkan, terus dimelayukan jadi abah
Quote krustykrab 4-8-2017 03:15 PM
Gadis_sarawak replied at 4-8-2017 01:54 PM
Iols is ok je dgn KJ ni..kat luar pun heols mmg jenis humble tak sombong macam pak mertua dia..

N ...

FIL die bukan sombong tapi die mmg terkenal suka tido, sambil jalan pun boleh tido...jadi maafkan lah die
Quote Gadis_sarawak 4-8-2017 03:24 PM
krustykrab replied at 4-8-2017 03:15 PM
FIL die bukan sombong tapi die mmg terkenal suka tido, sambil jalan pun boleh tido...jadi maafkan  ...

Serius ke uols?
Quote cendolsantan 4-8-2017 03:27 PM
Apa yang sempoi tu? Yang saya nampak KJ ni memang seorang menteri yang amat poyo, patutlah TMJ suruh dia pergi jadi selebreti atau artis kerana sikapnya yang suka memperagakan dirinya
Quote ninnakarinna 4-8-2017 03:36 PM
CiliPadiSedap replied at 4-8-2017 02:27 PM
apa khabar rm 100 juta?

waktu berhenti ku toleh ke tepi, tiada di sampingku, seringkali dalam mi ...

Kaka..citer sikit.. rm100 juta dr 1mdb kah?
Quote ninnakarinna 4-8-2017 03:37 PM
KJ dah brapa kali tolak tawaran utk gelaran dato n dato sri..

Tak pernah lg menteri or sapa2 yg tolak gelaran. Yg sangat sampai beli2 gelaran ada la.
Quote susukambingbest 4-8-2017 03:40 PM
Amboii kj abah msti akk sebelah tu xperasan pun kj dok kt situ
Quote chaotic_soul 4-8-2017 03:42 PM
abah kau
Quote mak 4-8-2017 03:47 PM
Hari isnin ni abah ko KJ datang area Menara TM ada larian obor gitu...
start kol 630...staff leh masuk opis kol 10...
Quote ninnakarinna 4-8-2017 03:47 PM
cendolsantan replied at 4-8-2017 03:27 PM
Apa yang sempoi tu? Yang saya nampak KJ ni memang seorang menteri yang amat poyo, patutlah TMJ suruh ...

Itu cara dia nak attrack audience dia.. dah dia menteri belia.. so dia nak attract belia la. Baru la ada yg minat nak dgr apa dia ckp.

Kalau pandai serba serbi.. tp bila bercakap takde audience nak dengar pun tak guna juga.
Quote stayathomemom 4-8-2017 03:48 PM
Hmmmmm.....abah ni aummmmmm laa...jom karok

Lihat semua komen(61)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

15-7-2024 01:47 AM GMT+8 , Processed in 0.142703 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top