CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Gaya Hidup Lihat artikel

Amalkan 4 Minuman Ini Sebelum Tidur Dan Lihat Hasilnya!

3-5-2017 12:48 PM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 10699| Komen: 62|Original author: Oleh: Maly Rosli

Description: Siapa rasa susah nak membongkokkan tubuh kerana perut buncit? Diet dah buat, jogging pun sudah, nak pergi gim selalu memang tak sempat la kan? Nak ambil pil 'supplement', mahal la pula.
Siapa rasa susah nak membongkokkan tubuh kerana perut buncit? Diet dah buat, jogging pun sudah, nak pergi gim selalu memang tak sempat la kan? Nak ambil pil 'supplement', mahal la pula. 




Jangan risau! Anda masih boleh mengempiskan perut buncit dengan empat ramuan minuman iniIa bukan sahaja penuh khasiat, malah menjadikan anda lebih sihat dan bertenaga!

Apa yang perlu anda lakukan, amalkan mengambil minuman ini sebelum tidur membantu mengempiskan perut buncit.


1. Jus Timun Penghapus Lemak


Bahan:
1 biji timun
Sedikit daun parsli
1 biji lemon
1 sudu besar halia parut
1 sudu besar jus aloe vera
1/2 gelas air

Caranya:
Kisar semua bahan di atas dan minum sebelum tidur.


2. Minuman Tenaga


Bahan:
5 biji lemon
1 liter minuman sparkling
Sedikit daun pudina

Caranya:
1. Perah empat biji lemon
2. Hiris bulat-bulat sebiji lemon
3. Campurkan kesemua bahan ke dalam jug
4. Hidang minuman dengan ais dan daun pudina


3. Minuman India Berempah


Bahan:
4 biji limau nipis
Sedikit halia parut (sesuaikan dengan cita rasa)
Sedikit daun pudina
1 liter minuman sparkling
1/2 gelas air putih
Sedikit gula (sesuaikan dengan cita rasa)
Ais

Caranya:
1. Perah jus limau
2. Campur gula dan air putih di dalam periuk, reneh sehingga gula larut
3. Tambah halia ke dalam larutan dan matikan api selepas mendidih. Sejukkan
4. Tambah jus limau, minuman sparkling dan ais
5. Hias minuman dengan daun pudina dan hirisan limau


4. Minuman Cuka Epal (Apple Cider)

Foto: Bright Side

Bahan:
1 liter jus epal (buat sendiri atau beli yang dah siap)
Sedikit daun pudina
100 ml jus lemon
1 biji lemon
Ais


Caranya:
1. Hiris lemon bulat-bulat
2. Campur jus lemon dan jus epal dalam bekas bersesuaian
3. Tambah hirisan lemon, ais dan daun pudina
4. Boleh tambah hirisan epal sebagai hiasan


Amalkanlah mengambil minuman ini sebelum masuk tidur. Mudah-mudahan perut kembali kempis dan kelihatan muda remaja. Selamat mencuba! - CARI


Kredit resipi: Bright Side
10

Bagus
2

Marah
2

Terkejut
3

Sedih
4

Lawak
10

Bosan

Friends Rank (31 people)

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote zawara 3-5-2017 12:49 PM
oh maiiiii... sedapnyaaaa.. time nak berbuka pon sedap minum
Quote Lollipop111 3-5-2017 02:05 PM
maner nk carik daun pudina tuh...huhu
Quote intanumbrella 3-5-2017 02:13 PM
Ok nak try la nnt..
Quote cabai7 3-5-2017 02:17 PM
Ok nak try
Quote harrypoter 3-5-2017 02:18 PM
oi oi..petua ni utk org lelaki je la..org pompuan maner aci
Quote mirandanicky1 3-5-2017 02:30 PM
Hihi need to tell my husband these secret drinks..
Quote danangkusuma 3-5-2017 02:34 PM
alamaaakk sedapppnyee must try la nanti ni


Work Hard Dream Big



Quote diss69 3-5-2017 03:01 PM
awat org pompuan x bole minum ka?
Quote mziskandar 3-5-2017 03:10 PM
x yah letak ais. (jgn ikut mcm gambar hiasan)
Quote ~boolean 3-5-2017 03:25 PM
5 biji lemon dalam 1 liter..?? masamnya
1 liter 1 lemon sudah cukup..itu pun masih masam lagi
Quote Artemesiaa 3-5-2017 04:51 PM
Betul ke resepinya ni cam tak berapa nak betul je
Quote WhiskeyScotch 3-5-2017 05:00 PM
Apple cider tu memang I minum. Bagus. Rasa badan sentiasa segar dan ringan. Highly recommended.
Quote kimchipedas 3-5-2017 08:50 PM
Betoi ka resepi ni..sblm tido minum jenuh bgn kencing tgh mlm
Quote kukukatablog 3-5-2017 09:45 PM
apple cider tu better minum at evening kata matsaleh,
tapi aku teguk time pagi sebelum g kerja....
nak sedawa pon x berani, rasanya hazab.....
Quote JDT 3-5-2017 10:03 PM
WhiskeyScotch replied at 3-5-2017 05:00 PM
Apple cider tu memang I minum. Bagus. Rasa badan sentiasa segar dan ringan. Highly recommended.

Saya pun amalkan minum apple cider vinegar ni, awal pagi dan sebelum tidur.
Memang bagus..
Quote Gendut 4-5-2017 02:12 AM
Kalau x letak mint boleh ke? Tgh menyusu budak takut drop supply
Quote ItisDD 4-5-2017 03:10 PM
Time rajin iols minum gak apple cider yg dah siap tu

Slalu minum wktu pagi campur dgn 1 sudu madu + 1 gelas air suam
Quote seeri_7843 4-5-2017 08:38 PM
WhiskeyScotch replied at 3-5-2017 05:00 PM
Apple cider tu memang I minum. Bagus. Rasa badan sentiasa segar dan ringan. Highly recommended.

Ye ke? Denga cam best je....kat mn nak cr ek
Quote WhiskeyScotch 4-5-2017 09:11 PM
seeri_7843 replied at 4-5-2017 12:38 PM
Ye ke? Denga cam best je....kat mn nak cr ek

Dekat Caring Pharmacy, Guardian, Cold Storage, Jaya Grocer ada jual. I beli brand Bragg Apple Cider Vinegar. Kalau you malas nak pergi store, you boleh beli online dekat Lazada. You may click on the link below.

http://www.lazada.com.my/bragg-o ... -946ml-1775347.html






Lihat semua komen(62)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

25-4-2024 12:10 PM GMT+8 , Processed in 0.086022 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top