CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

1234Next
Return to list New
View: 7320|Reply: 62

Amalkan 4 Minuman Ini Sebelum Tidur Dan Lihat Hasilnya!

[Copy link]
Post time 3-5-2017 12:48 PM | Show all posts |Read mode
Siapa rasa susah nak membongkokkan tubuh kerana perut buncit? Diet dah buat, jogging pun sudah, nak pergi gim selalu memang tak sempat la kan? Nak ambil pil 'supplement', mahal la pula.








Jangan risau! Anda masih boleh mengempiskan perut buncit dengan empat ramuan minuman ini. Ia bukan sahaja penuh khasiat, malah menjadikan anda lebih sihat dan bertenaga!


Apa yang perlu anda lakukan, amalkan mengambil minuman ini sebelum tidur membantu mengempiskan perut buncit.




1. Jus Timun Penghapus Lemak




Bahan:
1 biji timun
Sedikit daun parsli
1 biji lemon
1 sudu besar halia parut
1 sudu besar jus aloe vera
1/2 gelas air


Caranya:
Kisar semua bahan di atas dan minum sebelum tidur.




2. Minuman Tenaga







Bahan:
5 biji lemon
1 liter minuman sparkling
Sedikit daun pudina


Caranya:
1. Perah empat biji lemon
2. Hiris bulat-bulat sebiji lemon
3. Campurkan kesemua bahan ke dalam jug
4. Hidang minuman dengan ais dan daun pudina




3. Minuman India Berempah






Bahan:
4 biji limau nipis
Sedikit halia parut (sesuaikan dengan cita rasa)
Sedikit daun pudina
1 liter minuman sparkling
1/2 gelas air putih
Sedikit gula (sesuaikan dengan cita rasa)
Ais

Caranya:
1. Perah jus limau
2. Campur gula dan air putih di dalam periuk, reneh sehingga gula larut
3. Tambah halia ke dalam larutan dan matikan api selepas mendidih. Sejukkan
4. Tambah jus limau, minuman sparkling dan ais
5. Hias minuman dengan daun pudina dan hirisan limau




4. Minuman Cuka Epal (Apple Cider)


Foto: Bright Side



Bahan:
1 liter jus epal (buat sendiri atau beli yang dah siap)
Sedikit daun pudina
100 ml jus lemon
1 biji lemon
Ais



Caranya:
1. Hiris lemon bulat-bulat
2. Campur jus lemon dan jus epal dalam bekas bersesuaian
3. Tambah hirisan lemon, ais dan daun pudina
4. Boleh tambah hirisan epal sebagai hiasan




Amalkanlah mengambil minuman ini sebelum masuk tidur. Mudah-mudahan perut kembali kempis dan kelihatan muda remaja. Selamat mencuba! - CARI




Kredit resipi: Bright Side
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 3-5-2017 12:49 PM From the mobile phone | Show all posts
oh maiiiii... sedapnyaaaa.. time nak berbuka pon sedap minum
Reply

Use magic Report

Post time 3-5-2017 02:05 PM | Show all posts
maner nk carik daun pudina tuh...huhu
Reply

Use magic Report

Post time 3-5-2017 02:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Ok nak try la nnt..
Reply

Use magic Report

Post time 3-5-2017 02:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Ok nak try
Reply

Use magic Report

Post time 3-5-2017 02:18 PM | Show all posts
oi oi..petua ni utk org lelaki je la..org pompuan maner aci
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 3-5-2017 02:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Hihi need to tell my husband these secret drinks..
Reply

Use magic Report

Post time 3-5-2017 02:34 PM | Show all posts
alamaaakk sedapppnyee must try la nanti ni


Work Hard Dream Big



Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 3-5-2017 03:01 PM From the mobile phone | Show all posts
awat org pompuan x bole minum ka?
Reply

Use magic Report

Post time 3-5-2017 03:10 PM From the mobile phone | Show all posts
x yah letak ais. (jgn ikut mcm gambar hiasan)
Reply

Use magic Report

Post time 3-5-2017 03:25 PM | Show all posts
5 biji lemon dalam 1 liter..?? masamnya
1 liter 1 lemon sudah cukup..itu pun masih masam lagi
Reply

Use magic Report

Post time 3-5-2017 04:51 PM | Show all posts
Betul ke resepinya ni cam tak berapa nak betul je
Reply

Use magic Report

Post time 3-5-2017 05:00 PM | Show all posts
Apple cider tu memang I minum. Bagus. Rasa badan sentiasa segar dan ringan. Highly recommended.
Reply

Use magic Report

Post time 3-5-2017 08:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Betoi ka resepi ni..sblm tido minum jenuh bgn kencing tgh mlm
Reply

Use magic Report

Post time 3-5-2017 09:45 PM | Show all posts
apple cider tu better minum at evening kata matsaleh,
tapi aku teguk time pagi sebelum g kerja....
nak sedawa pon x berani, rasanya hazab.....
Reply

Use magic Report

Post time 3-5-2017 10:03 PM From the mobile phone | Show all posts
WhiskeyScotch replied at 3-5-2017 05:00 PM
Apple cider tu memang I minum. Bagus. Rasa badan sentiasa segar dan ringan. Highly recommended.

Saya pun amalkan minum apple cider vinegar ni, awal pagi dan sebelum tidur.
Memang bagus..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 4-5-2017 02:12 AM From the mobile phone | Show all posts
Kalau x letak mint boleh ke? Tgh menyusu budak takut drop supply
Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2017 03:10 PM | Show all posts
Time rajin iols minum gak apple cider yg dah siap tu

Slalu minum wktu pagi campur dgn 1 sudu madu + 1 gelas air suam
Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2017 08:38 PM From the mobile phone | Show all posts
WhiskeyScotch replied at 3-5-2017 05:00 PM
Apple cider tu memang I minum. Bagus. Rasa badan sentiasa segar dan ringan. Highly recommended.

Ye ke? Denga cam best je....kat mn nak cr ek
Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2017 09:11 PM | Show all posts
seeri_7843 replied at 4-5-2017 12:38 PM
Ye ke? Denga cam best je....kat mn nak cr ek

Dekat Caring Pharmacy, Guardian, Cold Storage, Jaya Grocer ada jual. I beli brand Bragg Apple Cider Vinegar. Kalau you malas nak pergi store, you boleh beli online dekat Lazada. You may click on the link below.

http://www.lazada.com.my/bragg-o ... -946ml-1775347.html






Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

22-5-2024 02:09 PM GMT+8 , Processed in 0.133249 second(s), 45 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list