CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Selebriti Filem & Drama Lihat artikel

Drama Awak Sangat Nakal Gagal Menyerlah Kerana Pengarahnya?

3-5-2017 11:40 AM| Diterbitkan: CARI-MAMS| Dilihat: 24816| Komen: 210|Original author: Oleh: Adib Za

Description: Drama adaptasi novel, Awak Sangat Nakal dilihat kurang menyerlah berbanding drama lain yang turut diadaptasi berdasarkan novel sebelum ini.

Drama adaptasi novel, Awak Sangat Nakal dilihat kurang menyerlah berbanding drama lain yang turut diadaptasi berdasarkan novel sebelum ini. 


Menurut penulis novelnya, Syamnuriezmil drama itu tidak boom kerana penghasilannya tidak menepati kriteria seperti yang digambarkan dalam novel asal karyanya itu. 

"Saya tidak pernah mempunyai masalah dalam novel-novel saya yang diadaptasi kepada drama sebelum ini seperti  Suamiku Encik Perfect 10, Terlanjur Mencintaimu dan Tuan Anas Mikail.

"Cuma... untuk drama Awak Sangat Nakal, ia tidak mengikut kriteria seperti yang dirancang.

"Saya tidak tahu di mana silapnya, tetapi apa yang pembaca harapkan melalui drama itu, tidak sampai," katanya kepada Mstar Online. 

Katanya lagi, penulis skrip harus lebih bijak memilih pengarah bagi menggarap drama tersebut sebaiknya. 


Foto: Mstar Online
"Jika kita lihat barisan pelakon drama Awak Sangat Nakal semuanya hebat-hebat, tetapi drama tidak 'boom'.

"Penulis merupakan individu utama dalam menghasilkan idea dan karya-karya hebat.

"Seelok-eloknya mereka perlu mengambil tahu secara terperinci mengenai sesuatu drama itu seperti siapa yang bakal mengarah, sebelum bersetuju untuk menyerahkan karya berkenaan," katanya lagi. - CARI 


5

Bagus
5

Marah
7

Terkejut
3

Sedih
5

Lawak
10

Bosan

Friends Rank (35 people)

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote nurul_akmar 3-5-2017 10:06 AM
Bkn shanaz kata dia pelakon hebat ke?
Quote katibism 3-5-2017 10:10 AM
Eww.. who rrrr yusss novelis sendu... mencapub
Quote edoraixora 3-5-2017 10:11 AM
musim novelis mencapab ke nih??
Quote hanisbunny 3-5-2017 10:17 AM
tajuk novel pon bodoh bbnu...pelakon so call hausssszzzz tmbh pakej dgn pengarah tersangkak, mmg flop tahap filem dua alam yach! nsb xjd filem je cerita bbnu bodoh ni
Quote chinta89 3-5-2017 10:17 AM
musim novelis  meroyan.. kalau boom, deols x persoal skrip dah lari dari asal. eleh..
Quote stania83 3-5-2017 10:17 AM
Yg buat flop ialah shahnaz ahmad!
Quote shahima0909 3-5-2017 10:19 AM
zaman penulis gaduh ngn pengarah ke ni...
Quote pearl.silver 3-5-2017 10:20 AM
Penulis over konfiden drama dia sgt hot ke
Quote asmara_me 3-5-2017 10:21 AM
edoraixora replied at 3-5-2017 10:11 AM
musim novelis mencapab ke nih??

kan sedang berlangsung Pesta Buku Antarabangsa Kuala Lumpur 2017, haruslah mereka mereka menduniaaaaa
Quote myakayina 3-5-2017 10:22 AM
novel bbnu, syok sendiri... tak mcm novel2 zaman 90's..semua best2..
Quote shahima0909 3-5-2017 10:24 AM
i minat novel .. i minat drama adaptasi ..tp kena fhm adaptasi bkn 100% novel .. ade yg jauh sgt lari..bg sy..peminat drama akn x suka kalau feel novel dan drama jd lain .. ade org suke je.. so terpulang la .. if x suka org ubah drama kite senang x yah bg penerbit wat drama..
Quote samasam90 3-5-2017 10:31 AM
shanazz punca segala-galanya.  nuff said
Quote budakpink 3-5-2017 10:32 AM
Shanaz tu yg buat fail.
Quote fynnkakiblock 3-5-2017 10:32 AM
mcm hanat cerita ni dgn ayda jebat n shanaz
Quote Adeakukesah11 3-5-2017 10:37 AM
Lgu ost yg ayda gedik nyanyi tu pun lepas drama habis baru start ngetop
Quote ctaz 3-5-2017 10:39 AM
tajuk cam haram jadah
Quote -electrifying- 3-5-2017 10:40 AM
stop la jadi penulis
Quote masnona 3-5-2017 10:41 AM
Tajuk drama sgt murahan. Xkoser iols nk tgk yach!
Quote ItisDD 3-5-2017 10:45 AM
Tgk dramanya pun x best..

Tah apa2 tah... mcm syok sdri..

Lihat semua komen(210)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

30-5-2024 11:58 PM GMT+8 , Processed in 0.056293 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top