CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Gaya Hidup Lihat artikel

Kasut Putih Semula Dengan Ubat Gigi, Macam Tak Percaya!

2-5-2017 01:28 PM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 6228| Komen: 27|Original author: Oleh: Maly Rosli

Description: Banyak juga kegunaan ubat gigi ya. Bukan sahaja boleh membersih dan memutihkan gigi, tapi siapa sangka ia juga mampu membersihkan kasut putih dan menjadikannya seperti kasut baru!
Banyak juga kegunaan ubat gigi ya. Bukan sahaja boleh membersih dan memutihkan gigi, tapi siapa sangka ia juga mampu membersihkan kasut putih dan menjadikannya seperti kasut baru!



Foto: Dental Implants Newport News, VA

Bahan Diperlukan:
Ubat gigi
Berus gigi
Air 

Caranya:
1. Calit ubat gigi pada berus gigi dan celupkan ke dalam air.


2. Sental bahagian kasut yang kotor dengan berus yang sudah diletakkan ubat gigi tadi.


3. Kalau nak cepat kering, lap permukaan kasut dengan paper towel tanpa membilasnya dengan air.

Foto: Real Moms

Anda akan dapati hasilnya sangat memuaskan. Macam kasut baru pun ada. Jadi, bagi ibu-ibu yang selalu kena sental kasut sekolah anak-anak bolehlah beli ubat gigi lebih untuk mencuci kasut anak. Selamat mencuba! - CARI
42

Bagus
27

Marah
23

Terkejut
19

Sedih
24

Lawak
13

Bosan

Friends Rank (148 people)

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote muffinzz 2-5-2017 01:53 PM
selalu buat... menjadi..
Quote krustykrab 2-5-2017 01:55 PM
Wah...blh la aku ajar anak akucara ni
Quote cheergirlz 2-5-2017 02:08 PM
ooh..baru taw..hihihihi..inovasi
Quote chinta89 2-5-2017 02:23 PM
woww.. x perlulah guna kapur kasut lagi
Quote Artemesiaa 2-5-2017 02:58 PM
Petua berguna
Quote NekNgah 2-5-2017 04:09 PM
chinta89 replied at 2-5-2017 02:23 PM
woww.. x perlulah guna kapur kasut lagi

Kapur kasut menyebabkan kanvas jadi kering dan cepat koyak.
Quote chinta89 2-5-2017 04:19 PM
NekNgah replied at 2-5-2017 04:09 PM
Kapur kasut menyebabkan kanvas jadi kering dan cepat koyak.

ha'a btl.. cepat koyak.
Quote ad_hoc79 2-5-2017 04:48 PM
sesuai utk semua jenis kasut ke ni
Quote abangadek 2-5-2017 05:03 PM
meols try xmenjadi pun, dekat kawasan getah tu
Quote Gadis_sarawak 2-5-2017 05:34 PM
abangadek replied at 2-5-2017 05:03 PM
meols try xmenjadi pun, dekat kawasan getah tu

xmenjadi ke uolss? baru nak try kat kasut iols yang tapak putih tu..getah putih tu dah berus pun tak hilang yang kotor2 tu..
Quote abangadek 2-5-2017 05:36 PM
Gadis_sarawak replied at 2-5-2017 05:34 PM
xmenjadi ke uolss? baru nak try kat kasut iols yang tapak putih tu..getah putih tu dah berus pun t ...

meols try xjadik, maybe ubt gigi meols xkuat
Quote Dalcott 2-5-2017 05:45 PM
nak try jadi tak
Quote siskepoh 2-5-2017 06:37 PM
uish senang btol. bagai tak percaya
Quote WhiskeyScotch 2-5-2017 11:58 PM
Bolehlah recommend dekat my nephew and niece tips ni.
Quote cik-jaja 3-5-2017 09:26 AM
betulke jadi betol ni?
Quote pensil82 3-5-2017 11:12 AM
dah lame praktik bnd ni..
mmg menjadi..especially dekat getah2 dia yg putih tu.
awesome weh result dia..
Quote Linda_Martopo 3-5-2017 11:45 PM
Blh try nih..
Quote nozanoor 5-5-2017 11:45 AM
Senangnya ...nanti nak try buat
Quote afie_m 5-5-2017 04:35 PM
nak try balik kang...betul...kapur kasut buatkan kasut cepat koyak

Lihat semua komen(27)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

17-7-2024 08:28 PM GMT+8 , Processed in 0.148460 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top