CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Selebriti Tempatan Lihat artikel

"Saya Bukan Jenis Berkepit"- Alyah Tepis Dakwaan Tak Mesra Dengan Tok Ram

13-4-2017 11:10 AM| Diterbitkan: CARI-MRO| Dilihat: 18353| Komen: 137|Original author: Oleh: Myra Rozi

Description: Kalau perasan, penyanyi Datin Alyah memang jarang kelihatan berdua bersama suaminya, Datuk Ramli M.S.
Kalau perasan, penyanyi Datin Alyah memang jarang kelihatan berdua bersama suaminya, Datuk Ramli M.S.

Sampai ada yang mendakwa hubungan mereka tidak mesra kerana kelibat Alyah tidak kelihatan walaupun di majlis-majlis rasmi.

Walau bagaimanapun dakwaan tersebut ditepis jauh-jauh oleh pelantun lagu Engkau Milikku ini.

Foto: Media Hiburan

“Kalau event atau jemputan itu tidak melibatkan saya, saya tak akan pergi. Saya memang bukan jenis ikut suami. Bukan sebab tidak support. Tetapi rasanya Tok Ram boleh manage dirinya sendiri. Dia sudah lakukan apa yang dia buat sekarang sudah berpuluh tahun," jelas Alyah pada Media Hiburan.

Menurutnya lagi, suaminya memang selesa dengan cara begitu. Bukan bermaksud dia tidak menyokong kerjaya suaminya, tetapi lebih selesa untuk menyokongnya dalam cara lain.

Foto: IG Alyah

“Apa pun, sebelum Tok Ram keluar, kita sebagai isteri perlulah prepare apa yang patut. Yang penting, kami sudah belajar sejak dari awal perhubungan, kami selalu terapkan konsep ‘kerja saya, adalah hal saya’ dan begitu juga dengan dia,” katanya.

Ada pasangan yang selesa menunjukkan kemesraan depan orang ramai, ada juga yang lebih gemar menjadikannya privasi macam Tok Ram dan Alyah ini.

Jadi, hormatilah pendirian masing-masing, jangan pula suka membuat spekulasi yang bukan-bukan. -CARI



17

Bagus
16

Marah
16

Terkejut
19

Sedih
19

Lawak
13

Bosan

Friends Rank (100 people)

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote aleesyasofia 13-4-2017 11:20 AM
biaselah bila brkepit org dok myampah jer.. bila xbrkepit kata ada msalah.. sme case dgn org yg suka upload gmbr suami/istri dan tbe2 snyp delete gmbr..  

org kan mmg suka brspeku..
Quote belilies 13-4-2017 11:22 AM
Iols tertanya tanya cana lah bibit percintaan derang bdua ni sampai berumahtangga. Tokram ni bukan jenis loveydovey pun, so x expect pun alyah bkepit ngan heols.
Quote chinta89 13-4-2017 11:22 AM
dari yg acah bahagia kat socmed lepas tu cerai, better la buat hal sdiri2 mcm ni. hanya kita dan pasangan yg tahu,  xpyh gegeh berkepit acah2 loving couple..

x payah nk tunjuk sgt kat umum psl hal ehwal kita asben-wife nih..

Quote fofuler 13-4-2017 11:39 AM
Orang malaysia ni memang suka judge manusia melalui socmed. Kalau tak post gamba lovey dovey, start lah buat andaian bukan bukan. Padahal yang suka post socmed tuuuuu lah yang aku selalu jumpa hidup berantakan.
Quote bobok_berhabok 13-4-2017 11:39 AM
bukan benda baru pon Alyah dengan laki dia xnampak berkepit di mana2 majlis .


sejak azali kan

takde yang pelik pon wahai reporter.
Quote mesmerize 13-4-2017 11:41 AM
tak berkepit kehulu kehilir takpe..sebab dalam bilik apa terjadi hanya alyah n bang romli je yang tahu
Quote doubleA 13-4-2017 11:47 AM
Ok je bahagia tu diorang yang rasa. Motip org luar concern lebih? Judging from social media posts?
Quote mokcikKSKB 13-4-2017 12:00 PM
CARI-MRO replied at 13-4-2017 11:10 AM
Kalau perasan, penyanyi Datin Alyah memang jarang kelihatan berdua bersama suaminya, Datuk Ramli M.S ...

Nk buat camna..kawen ngan org tua 900tahun umurnya kenalah act wisely..no manja2..sat lg aku lempang!
Quote mokcikKSKB 13-4-2017 12:01 PM
fofuler replied at 13-4-2017 11:39 AM
Orang malaysia ni memang suka judge manusia melalui socmed. Kalau tak post gamba lovey dovey, start  ...

Reputs yg highlight issue ni ape plak org mesia kena pukul rata
Quote tifa_leo 13-4-2017 12:15 PM
pnh jupe tok ram dkt psr tani area umh, dia sorg2 je
Quote adelea 13-4-2017 12:19 PM
CARI-MRO replied at 13-4-2017 11:10 AM
Kalau perasan, penyanyi Datin Alyah memang jarang kelihatan berdua bersama suaminya, Datuk Ramli M.S ...


aku suka style tok ram and alyah ni.. chill jer
diorg menikah pon x heboh ...


diorg ni mmg jaga privacy life
beautiful couple tak perlu show off kebahagiaan dia ..


ini kan, ada ler sorg retis baru dapat laki kedua yg dah lama kawen tapi baru menikoh.... nak meramas jari masa nak tido pon nak letak kat Ig story baik ko letak jer Ig story tgh berjimak    
Quote cheergirlz 13-4-2017 12:28 PM
lain org lain caranyer..berkepit slh..x kepit pon slh..jd diri sndiri lg snang kate alyah...xkn nk ikut org plak
Quote cheergirlz 13-4-2017 12:31 PM
adelea replied at 13-4-2017 12:19 PM
aku suka style tok ram and alyah ni.. chill jer
diorg menikah pon x heboh ...


kihkihkihkihkih     
Quote cheergirlz 13-4-2017 12:33 PM
aleesyasofia replied at 13-4-2017 11:20 AM
biaselah bila brkepit org dok myampah jer.. bila xbrkepit kata ada msalah.. sme case dgn org yg suka ...

org/retis n berspeku brpisah tiada    
Quote vanillaninja 13-4-2017 12:38 PM
adelea replied at 13-4-2017 04:19 AM
aku suka style tok ram and alyah ni.. chill jer
diorg menikah pon x heboh ...

Hashtag mywifemycintahati jangan lupa uols
Quote obses_budak 13-4-2017 12:38 PM
tngk alyah depan2.. tanpa make up.. biasa2 je eh.. semua retis mcm tu.. ingt plowless mcm dalam ig... tok ram sangat sempoiii.. n spoting....  alyah pun ok.. org nk ambik gmbr tok ram.. dia g jauh2 tk buat muka pun..... bkn cm pizo n mawar... kekwat nak mampus... pizo tu kecik je eh... kalu lalu sebelah.. haku ingt org Nepal jer...  tkda rupa hero langsung
Quote fuzzyfuzzy 13-4-2017 12:43 PM
adelea replied at 13-4-2017 12:19 PM
aku suka style tok ram and alyah ni.. chill jer
diorg menikah pon x heboh ...

lemme guess...yg si perempuan tu msti suka menempek tepi tangga rumah prominent bawak kaum kerabat mianmar beliyau..
dan si lelaki itu pula...keje tak de apa tak de harapkan harta bapak nyer ajer...dan perangai pon mcm budak retarded kan kan kan???

perangai dua ekor tu mengalahkan pasangan bbnu yg baru menikoh walhal dua2 dah janda n duda sblum ni..

to alyah n tokram...bagus la korang jaga ke'eksklusif'an hubungan korang..jgn jd macam pasangan bbnu neno sana neno sini tu...
Quote adelea 13-4-2017 12:43 PM
obses_budak replied at 13-4-2017 12:38 PM
tngk alyah depan2.. tanpa make up.. biasa2 je eh.. semua retis mcm tu.. ingt plowless mcm dalam ig.. ...

pendek kededek ke mamat fizow tu ... lorhhh patutpon hg panggil dia nepal , dia tu macam xde sumbangan pon kat masyarakat merapu jer lebih
Quote myakayina 13-4-2017 12:53 PM
adelea replied at 13-4-2017 12:19 PM
aku suka style tok ram and alyah ni.. chill jer
diorg menikah pon x heboh ...

hadoi..sengih sorg aku baca komen ko ni..   

Lihat semua komen(137)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

26-5-2024 08:33 AM GMT+8 , Processed in 0.067334 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top