CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

Sudahlah Tak Bayar Sewa 4 Bulan, Rumah Dibiarkan Terbalik! - Penyewa Perempuan Buat Onar

12-4-2017 05:20 PM| Diterbitkan: CARI-MAMS| Dilihat: 11511| Komen: 48|Original author: Oleh: Adib Za

Description: Siapa sangka rumah yang disewakan kepada pelajar perempuan berakhir dengan tragedi sewa tidak dibayar selama 4 bulan.

Siapa sangka rumah yang disewakan kepada pelajar perempuan berakhir dengan tragedi sewa tidak dibayar selama 4 bulan. Bukan itu sahaja, keadaan dalam rumah bersepah dan rosak seperti tongkang pecah.


Itu yang dikongsikan oleh seorang lelaki menerusi laman Facebook. Katanya, jika sebelum ini dia berasa takut dan juga risau untuk menyewakan rumahnya kepada kaum lelaki, keadaan jauh lebih teruk dengan penyewa perempuan. 

"Bagus sangat perempuan menyewa rumah macam ni, selama ini fikir taknak sewakan kepada lelaki, takut rumah rosak.

"Sekarang ini pun perangai (penyewa perempuan) macam haram."


Gambar-gambar yang dikongsikan juga sangat mengejutkan kerana ia bukan sahaja bersepah, malah sebahagian rumah dirosakkan dengan sengaja. 


Perkataan kasar dan mencarut ditulis dengan cat pada bahagian dinding sekaligus menunjukkan tahap minda penyewa yang sangat rendah dan juga terkutuk!

Netizen yang melihat turut melempiaskan rasa marah dan juga geram melihatkan penyewa tersebut.

"Sebarkan sahaja gambar si penyewa pemalas ni.."

"Saya pernah menyewa dengan orang Indonesia pun jauh lebih bersih dari ini."


Kesimpulannya, jika anda menyewa rumah atau bilik, jagalah amanah yang diberikan oleh tuan rumah. Sekiranya ada masalah, lebih baik berbincang dan bukannya merosakkan rumah berkenaan. Timbangrasa dan juga waras itu dimana sudah pergi? - CARI 
25

Bagus
21

Marah
26

Terkejut
28

Sedih
32

Lawak
24

Bosan

Friends Rank (156 people)

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote siskepoh 12-4-2017 06:39 PM
dasar perempuan jijiks
Quote aleesyasofia 12-4-2017 06:40 PM
alahai teruknya perangai..
Quote Leo_Gurlz 12-4-2017 06:49 PM
teruknyaaa perangai. Dahlah tak bayar sewa rumah kotor gilaaa. jijikk aku tgk dapur
Quote immi 12-4-2017 06:59 PM
Euwww anak2 dara sapelah yg nyewa tu buruknya perangaiii
Quote teruterubozue 12-4-2017 07:08 PM
Next time kutip duit sewa masuk sekali dalam rumah. Mcm owner rumah sewa iolls dulu. Uncle tu akan masuk sebab nak tengok condition rumah dia. Sampai sekarang uncle tu tak lupa wish selamat hari raya kat iolls
Quote faraway1 12-4-2017 08:05 PM
saman aje, in future kalau dia nak beli kereta ke rumah ke buat loan..
tak lepas.
Quote merrissa 12-4-2017 08:23 PM
ini mesti jenis yg mekap 2 jam.....euwwww tgk rupa pon dh dpt byangkan bertapa busuknya rumah tuh
Quote mirandanicky1 12-4-2017 08:29 PM
Betul tu budak pompuan zaman skrg hrp selfie ootd kt ig je wangi hakikatnya kat rmh korang memang lari tk nk buat bini
Quote mirandanicky1 12-4-2017 08:30 PM
Bukanlah semuanya....
Quote harisanis 12-4-2017 08:54 PM
mnusia mcm ni apa yg di rasa bila dok dlm rmh gini..x reti jijik ke?
Quote mawar_pink 12-4-2017 10:15 PM
errkkk...xgeli ke dok umah bersepah mcm tu...adoi...
Quote zawara 12-4-2017 10:39 PM
jijik gila pengotor... set2 camni la yg laku pon sat ja dpt boipren sbb kluaq tempek makeup sekodi
Quote Mary_jane 12-4-2017 11:13 PM
Musim cuti budak U ke? Patut federal agak lengang. Walaupun takde lah lengang sangat. Sila cuti lama sikit ye.
Quote Mary_jane 12-4-2017 11:15 PM
Mana lah owner tak trauma bagi korang sewa kalau dah macam ni.
Quote ronapink 12-4-2017 11:15 PM
malas giler
Quote gadisfebruary 12-4-2017 11:32 PM
Teruknya..busuk gila perangai penyewa ni..
Quote Esmiria 13-4-2017 12:00 AM
Cntik x penyewa Tu...kahkah
Quote allhaillll 13-4-2017 12:55 AM
tak malu ke busuk kepam gitu rumah choy
Quote unhas 13-4-2017 05:49 AM
Kat ig atau fb mesti set2 camni gambar cun melecun. Hakikatnye........

Lihat semua komen(48)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

20-5-2024 12:05 PM GMT+8 , Processed in 0.074168 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top