CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Gaya Hidup Lihat artikel

Tak Perlu Lagi Pergi Thailand, Semua Makanan Siam Ada Di Sini

10-4-2017 03:19 PM| Diterbitkan: CARI-MAMS| Dilihat: 9541| Komen: 23|Original author: Oleh: Adib Za

Description: Siapa sangka di Pulau Pinang yang terkenal dengan masakan mamak, terdapat satu lokasi yang tidak harus anda lepaskan

Siapa sangka di Pulau Pinang yang terkenal dengan masakan mamak, terdapat satu lokasi yang tidak harus anda lepaskan, terutama bagi yang gemarkan makanan ala Thai. 


Gerai yang dinamakan sebagai Pondok Style ini terletak di Sungai Ara, dan mendapat rekomendasi ramai netizen. Mengapa? ini kerana variasi makanan ala Thai yang sememangnya enak dan sukar dicari, semuanya ada di sini. 

Ini termasuklah pulut ayam Thai, nasi pandan ayam Thai, laksa Thai, nasi kerabu Thai, pulut mangga, cendol pulut pisang dan sebagainya.

Harganya juga sangat berpatutan lingkungan RM3.50 sehinggalah  RM6 sahaja untuk set makanannya. Terbaik, kan?

Pendek kata tak perlu lagi ke Siam atau Thailand untuk merasai keenakan makanan dari sana. Selain itu, di sini juga terdapat beberapa makanan Utara tanah air yang anda boleh nikmati. 

Jom apa lagi, jika ke Pulau Pinang bolehlah singgah di sini. Cuma waze Pondok Style atau layari Facebook  https://www.facebook.com/PondokStyleOfficial/ - CARI 
















18

Bagus
17

Marah
18

Terkejut
31

Sedih
27

Lawak
17

Bosan

Friends Rank (128 people)

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote chinta89 10-4-2017 03:41 PM
perghhhh kecur liur!
Quote imransulaiman 10-4-2017 03:59 PM
chinta89 replied at 10-4-2017 03:41 PM
perghhhh kecur liur!

Double kecur liur...  

Laksa tu yang tak menahan tengok  
Quote jerukkedondong 10-4-2017 04:25 PM
Laksa Thai ada gambo tak.....sssllllrrrpppppp
Quote pearl.silver 10-4-2017 04:36 PM
Ok..jom pegi melantak sini..
Quote princessjay 10-4-2017 04:47 PM
siyes nmpk sedap..
Quote siskepoh 10-4-2017 06:11 PM
yg ini setujuu, mmg nmpak sedap kecur liur
Quote cik-jaja 10-4-2017 06:15 PM
dapnyeee nak2 yang pulut ayam tu..mohon tt buat resipi
Quote dani_5353 10-4-2017 07:59 PM
pearl.silver replied at 10-4-2017 04:36 PM
Ok..jom pegi melantak sini..

Nak join bole
Quote pearl.silver 10-4-2017 08:55 PM
dani_5353 replied at 10-4-2017 07:59 PM
Nak join bole

Buleh sangat  
Quote WhiskeyScotch 11-4-2017 12:45 AM
Semenjak baca thread kedai siam banyak pakai pelaris, terus I berfikir berkali-kali nak makan dekat kedai siam. Dahlah mmg I suka makan dekat kedai siam.
Quote chinta89 11-4-2017 08:06 AM
imransulaiman replied at 10-4-2017 03:59 PM
Double kecur liur...   

Laksa tu yang tak menahan tengok

pendek kata semua nampak best!
Quote AbukRokok 11-4-2017 10:01 AM
mkn nk sedap exercise pemalas. langsung kne strok kencing manis etc
Quote cheergirlz 12-4-2017 08:48 AM
penang mmg syurga makanan..kna control laa ckit..klu sbg pembeli
Quote fishcracker 12-4-2017 09:17 AM
sedapnya lahai...nasib la jauh
Quote 32kW 12-4-2017 09:54 AM
Dekat Langkawi ada kedai thai yang memang marvellous tapi pricey sikit, nama nya kedai wan thai.. kalau kat putrajaya i suka kedai selero d timur kat ayer @ 8 tapi pad thai dia tak sedap.. kalau pad thai suka kat black canyon JE tapi still takleh lawan kedai thai halal kat OZ
Quote xxbujatxx 12-4-2017 11:28 AM
Perghhhhhh
Quote xxbujatxx 12-4-2017 11:28 AM
Perghhhhhh
Quote mamamia13 12-4-2017 11:40 AM
nampak semua sedap oii
Quote nisako 12-4-2017 12:19 PM
sedapnyeeeee

Lihat semua komen(23)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

24-2-2024 02:23 AM GMT+8 , Processed in 0.049703 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top