CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12Next
Return to list New
View: 4853|Reply: 23

Tak Perlu Lagi Pergi Thailand, Semua Makanan Siam Ada Di Sini

[Copy link]
Post time 10-4-2017 03:19 PM | Show all posts |Read mode


Siapa sangka di Pulau Pinang yang terkenal dengan masakan mamak, terdapat satu lokasi yang tidak harus anda lepaskan, terutama bagi yang gemarkan makanan ala Thai.


Gerai yang dinamakan sebagai Pondok Style ini terletak di Sungai Ara, dan mendapat rekomendasi ramai netizen. Mengapa? ini kerana variasi makanan ala Thai yang sememangnya enak dan sukar dicari, semuanya ada di sini.


Ini termasuklah pulut ayam Thai, nasi pandan ayam Thai, laksa Thai, nasi kerabu Thai, pulut mangga, cendol pulut pisang dan sebagainya.


Harganya juga sangat berpatutan lingkungan RM3.50 sehinggalah  RM6 sahaja untuk set makanannya. Terbaik, kan?


Pendek kata tak perlu lagi ke Siam atau Thailand untuk merasai keenakan makanan dari sana. Selain itu, di sini juga terdapat beberapa makanan Utara tanah air yang anda boleh nikmati.


Jom apa lagi, jika ke Pulau Pinang bolehlah singgah di sini. Cuma waze Pondok Style atau layari Facebook  https://www.facebook.com/PondokStyleOfficial/ - CARI





































Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 10-4-2017 03:41 PM | Show all posts
perghhhh kecur liur!
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2017 03:59 PM From the mobile phone | Show all posts
chinta89 replied at 10-4-2017 03:41 PM
perghhhh kecur liur!

Double kecur liur...  

Laksa tu yang tak menahan tengok  
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2017 04:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Laksa Thai ada gambo tak.....sssllllrrrpppppp
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2017 04:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Ok..jom pegi melantak sini..
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2017 04:47 PM | Show all posts
siyes nmpk sedap..
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 10-4-2017 06:11 PM | Show all posts
yg ini setujuu, mmg nmpak sedap kecur liur
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2017 06:15 PM | Show all posts
dapnyeee nak2 yang pulut ayam tu..mohon tt buat resipi
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 10-4-2017 07:59 PM | Show all posts
pearl.silver replied at 10-4-2017 04:36 PM
Ok..jom pegi melantak sini..

Nak join bole
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2017 08:55 PM From the mobile phone | Show all posts
dani_5353 replied at 10-4-2017 07:59 PM
Nak join bole

Buleh sangat  
Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2017 12:45 AM | Show all posts
Semenjak baca thread kedai siam banyak pakai pelaris, terus I berfikir berkali-kali nak makan dekat kedai siam. Dahlah mmg I suka makan dekat kedai siam.
Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2017 08:06 AM | Show all posts
imransulaiman replied at 10-4-2017 03:59 PM
Double kecur liur...   

Laksa tu yang tak menahan tengok

pendek kata semua nampak best!
Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2017 10:01 AM From the mobile phone | Show all posts
mkn nk sedap exercise pemalas. langsung kne strok kencing manis etc
Reply

Use magic Report

Post time 12-4-2017 08:48 AM From the mobile phone | Show all posts
penang mmg syurga makanan..kna control laa ckit..klu sbg pembeli
Reply

Use magic Report

Post time 12-4-2017 09:17 AM From the mobile phone | Show all posts
sedapnya lahai...nasib la jauh
Reply

Use magic Report

Post time 12-4-2017 09:54 AM From the mobile phone | Show all posts
Dekat Langkawi ada kedai thai yang memang marvellous tapi pricey sikit, nama nya kedai wan thai.. kalau kat putrajaya i suka kedai selero d timur kat ayer @ 8 tapi pad thai dia tak sedap.. kalau pad thai suka kat black canyon JE tapi still takleh lawan kedai thai halal kat OZ
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 12-4-2017 11:28 AM From the mobile phone | Show all posts
Perghhhhhh
Reply

Use magic Report

Post time 12-4-2017 11:28 AM From the mobile phone | Show all posts
Perghhhhhh
Reply

Use magic Report

Post time 12-4-2017 11:40 AM | Show all posts
nampak semua sedap oii
Reply

Use magic Report

Post time 12-4-2017 12:19 PM | Show all posts
sedapnyeeeee
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: ExploRasa


ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

13-4-2024 08:21 PM GMT+8 , Processed in 0.086927 second(s), 45 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list