CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Gaya Hidup Lihat artikel

Mahu Donat Atau Spageti? Gabungan Keduanya Meletup Dalam Spaghetti Donut

4-4-2017 12:38 PM| Diterbitkan: CARI-MRO| Dilihat: 8498| Komen: 30|Original author: Oleh: Myra Rozi

Description: Adakah anda menyukai donat dan dalam masa yang sama juga sangat menggemari hidangan spageti?
Adakah anda menyukai donat dan dalam masa yang sama juga sangat menggemari hidangan spageti?

Bagaimana sekiranya kedua-dua makanan kegemaran ini digabungkan menjadi satu?


Wah, memang terasa berada di syurga dunia bila dapat menjamah makanan yang dipanggil sebagai "Spaghetti Donut" ini.

Foto: IG Pop_pasta
Idea unik ini pertama kalinya dicetuskan oleh sebuah restoran bernama Brooklyn's Pop Pasta.

Menurut The Daily Meal, Spaghetti Donut ini pada awalnya dijual di sebuah bazar makanan terkenal, Smorgasburg di Brooklyn, New York.


Foto: IG Pop_pasta
Pop Pasta telah mengolah makanan ini dengan menggabungkan spageti dan sosnya. Kemudian ia dipanggang sehingga garing dengan bentuk bulat menyerupai donat.

Tidak seperti rasa donat biasa Spaghetti Donut mempunyai rasa sensasi masin dan rangup. 


Foto: IG Pop_pasta
Lengkap dengan pilihan sos yang pelbagai seperti sos merah, bolognese, carbonara dan aglio olio, semestinya ia dapat menaikkan nafsu dan selera makan anda. 

Sesuai bagi mereka yang mempunyai jadual yang padat setiap hari. Tak sabar rasanya menunggu Spaghetti Donut ini dijual di Malaysia. -CARI
29

Bagus
14

Marah
9

Terkejut
22

Sedih
17

Lawak
32

Bosan

Friends Rank (123 people)

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Leo_Gurlz 4-4-2017 12:57 PM
Spaghetti memang sedapp nak2 carbonara. Tapi sedap ke buat jadi donut. mcm sedikit muakk jee sbb padat je nampak dia
Quote chinta89 4-4-2017 01:01 PM
lps ni mcm2 variasi mknan akan timbul...

kesihatan jgn lupa jaga ye, hehehe...
Quote myakayina 4-4-2017 02:08 PM
mcm menarik jer..
Quote iusedtolikeyou 4-4-2017 02:08 PM
maybe lepas ni donat nasi lemak, nasi ayam, satay, akan muncul.
Quote Artemesiaa 4-4-2017 02:48 PM
Nampak menarik untuk dicuba
Quote mrizumi 4-4-2017 02:55 PM
Pelik2 la pulak...
Quote tri-max 4-4-2017 03:36 PM
donut gay, anyone?
Quote dubuk 4-4-2017 03:36 PM
tak ada kuah ke
Quote WhiskeyScotch 4-4-2017 04:31 PM
Idea dia menarik cuma I rasa gabungan spaghetti donut ni macam tak kena.
Quote Levespa 4-4-2017 05:34 PM
bentuk aje yg donut.. rasa tetap savoury
Quote cik-jaja 4-4-2017 05:47 PM
mcm2 evolusi makanan sekarang ni
Quote hdon 4-4-2017 11:19 PM
Mudah di makan dlm keta atau jln2..

Tp aiol suka kalau berkuah banjir2
Quote zeed 5-4-2017 08:25 AM
Mcm murtabak maggi la kot
Quote amukgemuk 6-4-2017 10:31 AM
Biasa je.

Sebab dicetuskan oleh tempat bernama Brooklyn's Pop Pasta... maka ia jadi isu.

Cuba dicipta oleh Warung Mak Temah kuih Donat. Tak isu dunia pun.
Quote lompatikam 6-4-2017 02:17 PM
kat malaysia dah lama ada murtabak maggie. agaknya depa ambik idea dari sini...tukar bentuk donut?
Quote yellowsky 6-4-2017 02:24 PM
macam cacing kerawit
Quote mirandanicky1 7-4-2017 12:23 AM
Yg ni rasa cam geli nk mkn
Quote nora_balqis 10-4-2017 12:40 PM
kalau jual musim bulan ramadhan nnti, lps tu viral kat fb. blh gantikan pau cendawan tahun lpas nie. pukul 2 lbh dah ada yg beratur di bazar ramadhan putrajaya
Quote @pplegreen 10-4-2017 04:00 PM
macam keras jer spageti tu dalam donut.

Lihat semua komen(30)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

13-4-2024 09:07 AM GMT+8 , Processed in 0.061811 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top