CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Guna Beg Berjenama LV Isi Ikan, Gelagat Nenek Melucukan Netizen

5-4-2017 11:59 AM| Diterbitkan: CARI-LTS| Dilihat: 9335| Komen: 70

Description: Seorang nenek di Taiwan mencetuskan kisah lucu dalam kalangan netizen di negara itu apabila menggunakan beg berjenama Louis Vuitton yang dihadiahkan oleh cucunya untuk mengisi barangan dapur dan ikan ...
Seorang nenek di Taiwan mencetuskan kisah lucu dalam kalangan netizen di negara itu apabila menggunakan beg berjenama Louis Vuitton yang dihadiahkan oleh cucunya untuk mengisi barangan dapur dan ikan di dalamnya.


Menerusi dalam rangkaian sosial Dcard, cucu tersebut menceritakan tentang neneknya yang tidak mengetahui beg berkenaan adalah sebuah beg berjenama antarabangsa Louis Vuitton.

Memetik laporan The Straits Times, cucu wanita tersebut berkata, dia menghadiahkan beg tangan baharu dan mahal itu kerana berasa kasihan melihat neneknya menggunakan beg sama sejak sekian lama.

Malah neneknya mengakui dia menyukai beg baharu itu kerana ia kalis air dan sedikit berat.

Beg tangan Louis Vuitton 'Neverfull' kebiasaanya dijual dengan harga £900 (RM4,982).

Cucu wanita itu mengakui dia terkejut dengan tindakan neneknya menggunakan beg mahal itu mengisi ikan tetapi tidak menyalahkan perkara tersebut, sebaliknya tumpang gembira kerana neneknya menyukai pemberian berkenaan.


Difahamkan setakat ini lebih 31,000 kali kisah lucu tersebut telah dibaca oleh netizen di seluruh dunia. - CARI

sumber foto: The Straits Times



16

Bagus
20

Marah
18

Terkejut
23

Sedih
27

Lawak
17

Bosan

Friends Rank (121 people)

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote aku.semut.merah 4-4-2017 04:45 PM
Haha. Curlast ko nenek
Quote WhiskeyScotch 4-4-2017 04:46 PM
Kauuu mampuuu? Cayalah nek!!!
Quote rospinki 4-4-2017 04:48 PM
eh..baru2 ni aku naik flight smua aku sumbat dlm neverful bag LV..betul2 full dan berat mau lebih 7kg..selamba je aku sumbat dlm kabin tk putus talinya..memang kuat dan bergaya
Quote Artemesiaa 4-4-2017 04:51 PM
Caya le popo ni bag lv neverfull standard guna buat beli ikan kat pasar je
Quote iluma 4-4-2017 04:52 PM
hahahhaha..
Quote kechikchomel 4-4-2017 04:53 PM
beg lagi mahal dari isi dalam beg tu
Quote iusedtolikeyou 4-4-2017 05:03 PM
Kawan nenek tak jeles ke nenek p pasar isi ikan dlm LV
Quote oak.balustrade 4-4-2017 05:16 PM
Hahaha adehhhh nama pun Neverfull, sesuai sangat nak bawak ke pasar
Quote oak.balustrade 4-4-2017 05:16 PM
Hahaha adehhhh nama pun Neverfull, sesuai sangat nak bawak ke pasar
Quote ell768 4-4-2017 05:26 PM
curlast ko nek...mesti ramai yg jeles..hahhaha
Quote de_ikea 4-4-2017 05:35 PM
Dah level sharini nenek ni. Currlass chuols
Quote NekNgah 4-4-2017 05:37 PM
Nenek is jealous, sebab cucunya sungguh memahami.
Quote crukcruk 4-4-2017 05:38 PM
sembang cambabi, tgk gambar pun dah tahu beg tu lokal tarak value.

Quote FOTHER-MUCKER 4-4-2017 05:40 PM
Edited by FOTHER-MUCKER at 4-4-2017 09:41 AM
crukcruk replied at 4-4-2017 09:38 AM
sembang cambabi, tgk gambar pun dah tahu beg tu lokal tarak value.

Itu gambat sekadar hiasan lah samdul!

Patutlah lu senang sangat di tipu dan tertipu!
Quote crukcruk 4-4-2017 05:42 PM
FOTHER-MUCKER replied at 4-4-2017 05:40 PM
Itu gambat sekadar hiasan lah samdul!

sembang cambabi, tgk negara asal cite ni pun dah tahu menipu je lebih. serupa kes muntah kat pelita.


Quote crukcruk 4-4-2017 05:43 PM
kes beg ni pun dah kantoi, kat fb dia ngaku dia beli beg lv tu kat pasar malam. made in thailand.

Quote dinopower 4-4-2017 05:45 PM
FOTHER-MUCKER replied at 4-4-2017 05:40 PM
Itu gambat sekadar hiasan lah samdul!

Patutlah lu senang sangat di tipu dan tertipu! { ...

hahaha.... dah failmath..... gambar hiasan pun tak tahu.... die ingat nenek tu beli ikan tongkol la tuh
Quote crukcruk 4-4-2017 05:50 PM
lu p1wimax pun tak mampu bayar, lagi mau beli lv ori ka? lu ingat boleh pakai duit cina mati ke beli beg mahal2?

Quote garnet 4-4-2017 05:52 PM
Bau ikan.....nangesss

Lihat semua komen(70)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

20-7-2024 02:31 PM GMT+8 , Processed in 0.048766 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top